Maritim Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 I fiskedisken til "Fiskeriet" på Youngstorget, ligger det i dag to Havmus. Har aldri hørt at noen har spist de, men det går kansje and? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
steady Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 må være pynt? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 Det skal faktisk være en delikatesse. Har hørt om folk som har spist det og sagt det var fantastisk, dog aldri testa det selv Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
storlaksen16 Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 faan hvorfor tenkte ikke jeg på og teste dem som mat for jeg fikk jo 2 fine i vinter Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Genervo Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 Klipp og lim fra nettet. Havmus nevnes sjelden som matfisk. Den er imidlertid meget god på smak, lett å tilberede og passer blant annet ypperlig som biff. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
steady Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 hm jøss ja så feil kan man ta. kansje prøve en gang Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet September 4, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 Er den dypt kroka, hadde det jo vert intresant å teste... Ellers føles det litt "bad carma" å klaske havmus, paddetorsk og fløyfisk i knollen.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kim Rasmussen Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 Er visst i salg i en del andre land rundt oss og har vært det lenge... Har lest om det før. Bare vi Nordmenn som ikke skal ha noe annet enn lettsaltet torsk og seibiff etc. etc. ikke våger å prøve noe nytt... Sikkert godt. Har enda ikke smakt fisk som smaker dårlig... I gamle dager kastet de jo Breiflabb og alt mulig annet på sjøen - UFISK! Men er enig; når man fisker målrettet etter en del arter som Havmus, Piggskate, Havål og Paddetorsk etc. som vi ikke har noen matkultur for, men fisker for sportens skyld - C&R, så er det jo vakkert å slippe de tilbake i det våte element å se at de tilsynelatende har klart seg fint etter å bli dradd i land, håvet, veiet, målt, fotografert og hele pakken... Jeg syns ihvertfall det. For øvrig omsettes det tonnevis av Havål, Piggskate og mange andre arter som vi regner stort sett som C&R, i andre europiske land. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 Probably tricky to fillet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet September 4, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 Havmusa er jo litt i slekt med haiene. Og blandt disse er det en del arter som ikke regnes som menneskemat pga høyt urinsyrenivå i kjøttet. Håkjæringkjøttet har jeg hørt er rett og slett giftig, andre smaker vel bare piss . Men noen er regnet som god matfisk, håbrann mako og pigghå er blandt disse, i tilegg er ivertfal nôen skater regna som god matfisk. Tydelig at havmusa er flinkere å kvitte seg med urinsyra enn en del haier. Mulig den er mer lik beinfisk i så henseende. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tah Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 Alt er jo relativt.. Bor du i Afrika og har ingen mat.. så er det sikkert en delikatesse. Men Som det blir nevnt er den jo i slekt med hai, så... Alt må prøves engang, men jeg står over Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
KeMans Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 (endret) .....da bør det nesten være bollemus til dessert også! Endret September 4, 2012 av KeMans Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dr. Hook Skrevet September 4, 2012 Rapporter Share Skrevet September 4, 2012 .....da bør det nesten være bollemus til dessert også! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet September 5, 2012 Rapporter Share Skrevet September 5, 2012 (endret) jeg har nå ventet i nesten to år og vel 15-20 havmus på at en skal krokes slik at jeg må avlive for å få smakt hvordan det smaker, men de biter så pent alle sammen at jeg ikke har lyst å kakke. Hva var prisen forresten ? Endret September 5, 2012 av Ølgylt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kim Rasmussen Skrevet September 5, 2012 Rapporter Share Skrevet September 5, 2012 Så du går med tanker om å smake på de altså? Bare venter på rett anledning... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mr Big fish :) Skrevet September 5, 2012 Rapporter Share Skrevet September 5, 2012 Klipp og lim fra nettet. Havmus nevnes sjelden som matfisk. Den er imidlertid meget god på smak, lett å tilberede og passer blant annet ypperlig som biff. MMmmm Biffmus....... kjøttfull å god.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet September 5, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 5, 2012 jeg har nå ventet i nesten to år og vel 15-20 havmus på at en skal krokes slik at jeg må avlive for å få smakt hvordan det smaker, men de biter så pent alle sammen at jeg ikke har lyst å kakke. Hva var prisen forresten ? Prisen så jeg ikke, skal spørre neste gang jeg går forbi. De hadde foresten et par grisesvære rognkjeks i disken her for ei tid sia også.... De har jeg imidlertid hørt har fint kjøtt selv om det er rogna den er mest kjent for. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.