gundhus Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 (endret) Etter å ha kommet hjem med 0 fisk sist tur, hadde jeg bestemt meg for å dra på en av de faste gromplassene. Men jeg ombestemte meg og prøvde en ny plass igjen, har jo dorga forbi der på sommeren og vært i nærheten på isen før. Jeg gikk ut fra Jarlsberg brygge denne gangen, gikk ett stykke før jeg borra noen hull, men bestemte meg egentlig ganske tidlig for å flytte meg hvis det ikke skjedde stort i løpet av ett par timer. Ikke bruke hele dagen på en helt død plass, sånn som sist. Håpa egentlig på å få noe Torsk siden jeg har begynt å like det, før spiste jeg bare Ørret, Laks og Makrell. Men nå liker jeg all fisk tror jeg, bortsett fra Lute og Rakafisk da :-) Men det begynte å skje ting ganske tidlig, så jeg blei på samme plassen hele dagen. Var først og fremst på jakt etter noe matfisk. Så hadde jeg ett skikkelig høgg på en liten hvitting jeg brukte etter større fisk, 3 meter over bånn. Den rusa ut flere meter med sene, men da jeg ga mothøgg var den borte :-( Hadde også ett høgg på en stor brisling som jeg fiska 1,5 meter under isen etter sjøørret. Angra på at jeg ikke brukte to små trebler istedenfor en stor, når jeg så at fisken hadde klart å klippe av halve Brislingen uten at jeg fikk krokan. Men det blei mange koljer og en del hvitting, havets kylling veit jeg er godt. Men er ikke sikker på om Kolja er god matfisk. Men alt ble tatt med hjem, så det blir en del kattemat hvis det ikke er godt. Men mener jeg har hørt at røkt kolje er godt? Blei overaska over hvor sprek kolja var, blei lurt flere ganger hvor jeg trodde det var mye større fisk. Men etter å ha fått en 10 Koljer og ca like mye hvitting bestemte jeg meg for å være fornøyd. Fikk dempa fiske abstinensene litt også, det var vel det viktigste ;-) Blei noen bilder, ikke veldig bra men her er noen allikevel: Endret February 8, 2013 av gundhus Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
krishau2803 Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Fin fangst dette Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Genervo Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Kolja/Hysa egner seg kjempe godt til fiskekaker gjerne blanda med litt torsk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
gundhus Skrevet February 8, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Kolja/Hysa egner seg kjempe godt til fiskekaker gjerne blanda med litt torsk. Takk, da prøver jeg det :-) Hjemmelagde fiskekaker er jo veldig godt, men er ikke kolja noe å prøve seg på stekt eller kokt? Bare sånn at jeg veit det;-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Genervo Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Takk, da prøver jeg det :-) Hjemmelagde fiskekaker er jo veldig godt, men er ikke kolja noe å prøve seg på stekt eller kokt? Bare sånn at jeg veit det;-) Jeg er selv ikke no stor fan av kolja verken stekt eller kokt men mange er det så bare prøv kanskje du finner noe nytt du liker . Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bsalte Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 deler genervo sin mening. herlig i fiskekaker,men ikke allverden i panna.. men røkt trukket kolje er visst godt,men frister ikke meg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Problemet med kolja er at den av og til kan ha litt "grunnsmak". Grunnsmaken er en litt ubeskrivelig småkvalm bismak som faktisk kan minne litt om hvitløk... Trur dette er grunnen til at den ofte blir røkt eller ender som farse. Synd egentlig for det er langt fra alltid den har denne bismaken, og normalt sett er den svært velsmakende. Tenderer litt mot skalldyr smaksmessig, og kridthvit i kjøttet. Hjemmelagde fiskekaker er jo en vinner så ingenting galt i det, men om du skulle ønske å prøve den "naturell" er panering tipp topp. Eller vendt i mel og rett i frityrgryta som fish & chips. Bon apetit og grattis med fin fangst! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
skrekkjager Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Ikke hør på de som disser kolja - Stekt kolje er nydelig mat! Serveres mrd poteter og bønnestuing. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Hyse or Haddock (to call it by it's proper names), is the fish in 'fish n' chips'... in Scotland. They use Torsk in england, but then they worship Torsk over there, think it's one of their gods or something. All you need to do is roll it in flour, dip it in batter and deep fry it!... serve with chips and a pickled onion. Also ignore most Norwegian advice about the taste... Norwegians don't have any taste... I've been eating your food for 6 yrs and can confirm this. Enjoy! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Genervo Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Hyse or Haddock (to call it by it's proper names), is the fish in 'fish n' chips'... in Scotland. They use Torsk in england, but then they worship Torsk over there, think it's one of their gods or something. All you need to do is roll it in flour, dip it in batter and deep fry it!... serve with chips and a pickled onion. Also ignore most Norwegian advice about the taste... Norwegians don't have any taste... I've been eating your food for 6 yrs and can confirm this. Enjoy! Gravy and Marmite anyone....pfft Mr. i got taste. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Gravy and Marmite anyone....pfft Mr. i got taste. Gravy is just Brunsaus with flavour! Marmite... that's an aquired taste... but it tastes (like crap) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dr. Hook Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Hyse er den desidert beste steikefisken etter mi meining. MEN (eit stort men), om den beitar på slambotn eller annan uggen botn, kan den få "grunnsmak", og då smakar den aldeles grusomt uansett kva du gjer med den. Ellers er den, som nevnt over, fortreffeleg i fiskemat.Og hysa er SPREK. Fightar ofte som om den har doble storleiken. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lystfisker´n Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Bruker torsk og hyse i fiskekakene - knall mat! Ellers er jeg enig med Haggis om fish n chips-varianten med hyse - yummi. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
puderhunden Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 grattis med mye fin matfisk. har prøvd hysa i fiskesuppe og det dugde den godt til. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet February 8, 2013 Rapporter Share Skrevet February 8, 2013 Hyse er den desidert beste steikefisken etter mi meining. MEN (eit stort men), om den beitar på slambotn eller annan uggen botn, kan den få "grunnsmak", og då smakar den aldeles grusomt uansett kva du gjer med den. Ellers er den, som nevnt over, fortreffeleg i fiskemat. Og hysa er SPREK. Fightar ofte som om den har doble storleiken. They always taste good... just don't let the hysecrap get into the meat! As someone pointed out many yrs ago on FS, When they are badly afflicted with the "black prick" the meat is always good and white Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.