Jump to content
Fiskersiden

Engelsk Abbor


Vidar6
 Share

Recommended Posts

28 minutter siden, piscator skrev:

kanskje de som jager pelagisk må bruke mye energi for hver fisk (må lete rundt og oppsøke stimene med byttefisk), mens de som surrer rundt nede ved bunnen generelt bruker lite energi, og heller lar maten komme til seg selv?

Logisk, så istemmes.

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 months later...
  • 6 months later...
  • 1 year later...

flotte abbor dette, og som vanlig i super kondisjon sammenliknet med det vi pleier å få her hjemme. Kanskje litt overraskende så tidlig på sommeren? Her i Norge har jo fisken knapt rukket å spise seg opp igjen etter gyting. Dette viser vel at fisken i England gyter ganske tidlig. Abbor begynner å gyte når vanntemperaturen når sju grader. I Norge skjer det først i slutten av april eller begynnelsen av mai, og enda senere i større og kjøligere innsjøer som Mjøsa. I England blir vel kanskje vanntemperaturen aldri lavere enn sju grader, og dermed vil abboren gyte tidlig. Da får den også mye lengre sesong å hente seg inn igjen, og spise seg opp på.  Dette kan nok for en stor del forklare hvorfor abboren i England vokser raskere, og har bedre kondisjon enn norsk abbor generelt. 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, piscator said:

flotte abbor dette, og som vanlig i super kondisjon sammenliknet med det vi pleier å få her hjemme. Kanskje litt overraskende så tidlig på sommeren? Her i Norge har jo fisken knapt rukket å spise seg opp igjen etter gyting. Dette viser vel at fisken i England gyter ganske tidlig. Abbor begynner å gyte når vanntemperaturen når sju grader. I Norge skjer det først i slutten av april eller begynnelsen av mai, og enda senere i større og kjøligere innsjøer som Mjøsa. I England blir vel kanskje vanntemperaturen aldri lavere enn sju grader, og dermed vil abboren gyte tidlig. Da får den også mye lengre sesong å hente seg inn igjen, og spise seg opp på.  Dette kan nok for en stor del forklare hvorfor abboren i England vokser raskere, og har bedre kondisjon enn norsk abbor generelt. 

Abboren gyter gjerne i Mars. Ganske normalt med en slik kondisjon paa denne tiden av aaret.

Link to comment
Share on other sites

en 45cm lang abbor veier normalt 1200-1300 gram i Norge. Nå, en måned eller to etter gyting kanskje bare 1000-1100. I den kondisjonen abborene på bildene har, vil jeg anta at man kan legge på 200-400 gram. Derfor tipper jeg disse abborene veide et sted mellom 1400 og 1700 gram. 

Link to comment
Share on other sites

On 7/3/2020 at 8:09 AM, piscator said:

en 45cm lang abbor veier normalt 1200-1300 gram i Norge. Nå, en måned eller to etter gyting kanskje bare 1000-1100. I den kondisjonen abborene på bildene har, vil jeg anta at man kan legge på 200-400 gram. Derfor tipper jeg disse abborene veide et sted mellom 1400 og 1700 gram. 


Godt gjettet :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

det varierer hvor vi er hen i Norge, og hvor kald vinteren har vært. Abbor begynner vanligvis å gyte når vanntemperaturen når sju grader. I områdene rundt Oslofjorden gyter abboren nå vanligvis i slutten av april. Lengre nord, og i kaldere innsjøer er det ikke sikkert at abboren gyter før uti juni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.