Jump to content
Fiskersiden

Vurdering fiskested- kart


scampern
 Share

Recommended Posts

Spørs litt når på sesongen du skal fiske, men jeg tipper det er gode muligheter for leppefisk, diverse flatfisk og slikt. Kanskje noe fjesing også i rett sesong. Noe spesielt du er på jakt etter? Sikkert en bra SØ plass og for alt jeg vet.

Link to comment
Share on other sites

Tok en rask titt på sjøkartet, hvis du kjører "utaskjærs" er det så mye potensielle plasser for torsk, sei og lyr at jeg ble svimmel. Tror du bare må prøve deg litt frem, men grunntopper fra 10\15m til 40m som har strøm er gode utgangspunkter. Og de var det MANGE av utover i dette området :)

Link to comment
Share on other sites

Hei

Alle grunner er potensielle fiskeplasser. og bratte kanter rundt de. Det er såpass mange at jeg ikke vil nevne noen spesielt. renner mellom grunner eller grunner og skjær er også bra, spesielt til lyr. Denne liker litt strøm, og går gjerne grunt, helt oppe i tarebeltet på sommeren. Fisk, flytt, fisk, flytt osv er som regel min taktikk. Ikke for lenge på samme plass. Pilk og gummimakk fungerer, min erfaring er en gul makk nederst og to røde over er en bra kombo. torsken liker gjerne gult, mens lyr og sei tar rødt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde kjørt med shadjigg eller SG sandeel i vekter oppimot 150gr etter lyren. slepp til bunn oppå eller i kanten av grunna. sveiv opp i halvkjapt tempo. Grønt og hvitt har jeg fått mye på.

For større torsk, fisk med shadjigg rolig nede i kanten av grunna. Torsken tar de fleste farger.

Link to comment
Share on other sites

Teknikk som har fungert bra for meg er å slippe ned til bunn, sveive oppover til du er 10-15 meter over bunn og slippe ned igjen. Da fisker jeg gjerne med shads på 15cm og 85-100g jigghoder. Bare jevnt sveivetempo. Alternativt kan du pilke eller jigge et par meter over bunn, det fungerer også bra, spesielt på torsk.

Hvis du gjør førstnevnte lønner det seg å sveive opp og slippe ned på nytt når senevinkelen blir for brå vekk fra båten. Da er det vanskeligere å kroke fisk også.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke så mye å tilføye utover det som er nevnt over her av dyktige folk, men kan bekrefte at SavaGear Sandeel fisker godt etter lyr over grunnetoppene på Sørlandet! Sjøl holder jeg meg i Mandalsskjærgården, men alle grunner og platåer på 5-30meter med dypere vann i nærheten holder lyr altså. Nå skal det sies at jeg aldri har fiska vinteren da, så akkurat åssen det er nå skal jeg ikke si - men april-oktober er hvertfall rimelig sikkerstikk.

 

Jeg fisker Sandeelen veldig enkelt: Slippe til bunnen, og dra den rykkvis oppover vannlagene, slippe ned igjen osv. Ikke uvanlig at fisk kan følge hele veien opp og ta rett under vannflata - eller ta når du slipper ned igjen. Men har fått de i hele vannsøylen.Med lyr er det spesielt viktig å ikke gjøre raskt tilslag, tvert i mot bør du la dem få litt slakk nærmest når du kjenner det strammer seg opp. 

 

Skitt fiske!

Link to comment
Share on other sites

Lettere å sveive helt opp til båten for å kaste ut eller slippe ned igjen på nytt jo grunnere det er. Kjedelig å stå å vente på at jiggen synker hvis det er 25-40m dypt der du fisker. Kommer jo selvsagt litt an på hvor tunge jiggskaller du bruker.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.