ThorEH Skrevet June 18, 2005 Rapporter Share Skrevet June 18, 2005 Været var strålende, og turen gikk til det kjente storfiskparadiset Nedstrandsfjorden. Her er det dybder fra 100-700 meter, og tidligere kjente fangster fra denne fjorden er kveite (minst 20kg), håkjerring (flere på rundt 500kg, brosme (16kg), lange (20kg+)... Så det var en optimistisk gjeng som la ut fra Karmøy kl 06 idag morges. De som dro fra Karmøy var unertegnede og skipper Onar, Øystein Davidsen ble plukket opp fra Bokn (han kom kjørende fra Egersund). Og Rein Egil lå og duppet i fjorden når vi kom (ca 08.30), da hadde han vært der siden kl 02.00, han skysset da svigerfar hjem og hoppet over i TitanicII.. ( vi avsluttet fisket ca 17.30 og var på Karmøy igjen 20.00 Vi dregget opp på ca 500m, og fisket noe dypere (ca 550m) For å gjøre en lang historie kort, her er bildene : Første fisk, Onar med en brosme på 10.1 kg Etter dette kom det opp ett par svarthå... Og så turens store høydepunkt!! Øystein med brosme på 13500g!!! Må nesten legge ut dette bildet og, slik at dere kan se at Øystein ICKE er mentalt tilbakestående (og fysisk),noe som kanskje ansiktsutrykket på det forrige bildet kan antyde [ ] Ellers så fikk jeg en del nye venner i måkene (har planer om å gå KIS i næringa) fixa og snudd litt på forrige bildet.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Atle M Skrevet June 18, 2005 Rapporter Share Skrevet June 18, 2005 kanonfisk mr davidsen!! grattis Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet June 18, 2005 Rapporter Share Skrevet June 18, 2005 Det var brosma si det! 4 kilo over persen min og greier... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Richard Kolbeinsen Skrevet June 18, 2005 Rapporter Share Skrevet June 18, 2005 Det var jo en solid klubb rekord bare og bøye seg i støvet... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hunter Skrevet June 18, 2005 Rapporter Share Skrevet June 18, 2005 Fy flate for noen beist. Grattis til hele gjengen! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
speycast Skrevet June 18, 2005 Rapporter Share Skrevet June 18, 2005 nice :-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
svenna Skrevet June 18, 2005 Rapporter Share Skrevet June 18, 2005 Nydelig fisk og bilder. Grattis. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekongen Skrevet June 19, 2005 Rapporter Share Skrevet June 19, 2005 Det var en fin brosme ja! Grattis Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SMS Skrevet June 19, 2005 Rapporter Share Skrevet June 19, 2005 Gratulerer herr Davidsen, diger brosme! (Onars også!). Selv har jeg fått ca 40-50 brosmer og ennå ikke kryssa 2 kg...en smule misunnelig på den fisken, også pga maten! Eller er ikke så store brosmer like gode til mat som de små? Synes brosme er undervurdert som matfisk, og i samme divisjon som kveite, steinbit og breiflabb. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Atle M Skrevet June 19, 2005 Rapporter Share Skrevet June 19, 2005 stekt brosme er himla godt spør du meg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Frisch Skrevet June 19, 2005 Rapporter Share Skrevet June 19, 2005 Digg brosme. Gratulerer!! Nå har plutselig du og Fiskeknuten her inne noe til felles ;-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gismervik Skrevet June 19, 2005 Rapporter Share Skrevet June 19, 2005 Den satt Øystein. Rett plass på rett tid er vel det som gjelder her. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet June 19, 2005 Rapporter Share Skrevet June 19, 2005 Gratulerer med kjempebrosmer! To stk over 10-kilosgrensa var jammen bra. Og 13,5 er voldsomt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HelgeL Skrevet June 19, 2005 Rapporter Share Skrevet June 19, 2005 Bra fisker. Gratulerer øystein.. Hva med dere andre, kun svarthå? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet June 19, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 19, 2005 Jeg og Rein fikk ikke en gang svarthå.... Mens de andre 2 fikk hver sin Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rein Egil Skrevet June 19, 2005 Rapporter Share Skrevet June 19, 2005 Hehe.. 16 timers intens havfiske utene en skabb av en fisk.. På grensa til at jeg imponerte meg selv denne gangen! Men det skal mer til for å sjokkere meg enn en fisketur uten fisk! Fiskene til Onar og Øystain derimot imponerte meg stort!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
oss Skrevet June 20, 2005 Rapporter Share Skrevet June 20, 2005 Det var flotte fisker; det er drømmen i ferien. Oddvar sjøaure Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet June 20, 2005 Rapporter Share Skrevet June 20, 2005 Se der dukket enda en Egersunder opp. Ingen som lurer på hva jeg tok den på, nei...? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet June 20, 2005 Rapporter Share Skrevet June 20, 2005 Tok du den ikke på havet da Davidsen??? [ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet June 20, 2005 Rapporter Share Skrevet June 20, 2005 sitat:Opprinnelig postet av ThorEH Jeg og Rein fikk ikke en gang svarthå.... Mens de andre 2 fikk hver sin Er ikke det andre turen du gørblanker på? Det finnes karmøybuer som får fisk altså Rein...[ ] Hva fikk du den på Øystein? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet June 20, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 20, 2005 HAr ikke gørblanket før.. har da alltid enten fått svart eller pigghå. Og siden Øystein er treig, han tok den på glidende med makrellflapper Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet June 20, 2005 Rapporter Share Skrevet June 20, 2005 Og over til mat. Har tidligere gitt opp brosma som matfisk, men har pga. enkelte her inne fått lyst til å gi den en sjanse til - da med den anbefalte lange tilberedelsestiden. Brosma ble saltstrødd og kokt dagen etter. Den ble kokt lenger enn potetene(ca 45 min) - men det var tørt, kjedelig og smakløst. Mulig jeg suger som kokk, men nå kategoriseres brosma som "spennende sportsfisk, men uegnet som menneskeføde" hos meg. Onar: neste gang går vi lenger opp i skrenten og tar langa - det er saker som smelter på tunga. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kim andre Skrevet June 20, 2005 Rapporter Share Skrevet June 20, 2005 tipper de smaker bedre i 2-5 kilosklassen[ ] så nå kan du angre på det beistet av en brosme du dro opp i båten![ ][ ][ ] anyway: gratulerer med ny pers![ ][ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mavi Skrevet June 20, 2005 Rapporter Share Skrevet June 20, 2005 sitat:Opprinnelig postet av Davidsen Og over til mat. Har tidligere gitt opp brosma som matfisk, men har pga. enkelte her inne fått lyst til å gi den en sjanse til - da med den anbefalte lange tilberedelsestiden. Brosma ble saltstrødd og kokt dagen etter. Den ble kokt lenger enn potetene(ca 45 min) - men det var tørt, kjedelig og smakløst. Mulig jeg suger som kokk, men nå kategoriseres brosma som "spennende sportsfisk, men uegnet som menneskeføde" hos meg. Onar: neste gang går vi lenger opp i skrenten og tar langa - det er saker som smelter på tunga. Personlig syns jeg brosme er en ypperlig matfisk en kan gjøre mye spennende med. Har en litt mer skalldyraktig smak en f.eks lange. Egner seg ypperlig på grillen som for eksempel i et grillspyd sammen med laks, breiflabb, steinbit. I ovnen der den legges i folie og litt eplejuice helles over sammen med salt og pepper. Siste 10-15min ta en boks med rekeost over og sausen er ferdig. Serveres sammen med poteter etter ønske. Den kan også vendes i mel blandet med salt og pepper og legges i panna. Andre alternativer er å fylle laks med brosme eller motsatt eller flette den sammen med annen fast fisk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet June 20, 2005 Rapporter Share Skrevet June 20, 2005 Det med grill har faktisk slått meg - da etter et døgn i en spenstig marinade. Mulig jeg prøver det? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.