Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01. mars 2024 in all areas

  1. Det ser ut som du har det meste du trenger... Det eneste jeg vil anbefale er et førstehjelpsskrin. Kjøp et lite, eller lag ditt eget. Dette bør være stort nok til at du har med de viktigste tingene, men lite nok at det aldri blir for stort til at du gidder å ta det med deg. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært uheldig på fisketur, og et lite skrin med noen plaster er 10 ganger bedre enn å stoppe blødningen med elektrikerteip og noe gammel papp du finner i sekken. Ha gjerne med deg en kompress eller gasbind om du virkelig skulle drite deg ut. Den hjelper både deg selv og kompisene dine den dagen en av dere er uheldig i forsøket på å sette kniven i en bånnfrossen agnfisk. Når det er kaldt ute er det vanskeligere å stoppe en blødning enn det er hjemme på kjøkkenet, så du kan jo se for deg hvordan det er å stoppe en blødning i underkjølt regn ute i havgapet. Det går gjerne et år eller tre før du får bruk for det, men jammen er det kjekt å ha den dagen du skal direkte til legevakten eller kan fortsette turen fordi du har med deg plaster. Edit: Noen smertestillende i skrinet er også lurt, om du skulle irritere på deg en hodepine eller andre besvær.
    2 points
  2. Jeg har holdt veldig mye på med lukt/smak på agn også til ørret. Først kan jeg si at det enkleste du kan gjøre er å fiske med reke. Særlig om du forer litt (hiver ut noen rekebiter i området) så kan det fungere glimrende, også fisket helt statisk. Når det gjelder marchmallows med krydder over ville jeg begynt med hvitløk og chilli og muligens bukkehornkløver (fenugreek) En annen nyttig ingrediens ville kunne være fiskesaus, eller "fish sauce" fra en asiatisk butikk. Dette er fermentert ansjos. Ta en med høy andel fisk. "Squid brand" er bra. Inneholder ikke "squid" på tross av navnet, men ansjos. Om du kan vente så holder jeg på med et agn på tube som kommer i butikkene i løpet av våren. Det er beregnet på å smøre på sluk men ingenting i veien for å smøre det på marshmallows (dette er sikkert reklame, om det fortsatt finnes moderatorer her så får de gi beskjed :-) ) Her er en video med tube-agn på jigg og sluk:
    2 points
  3. Fiskeskrinet: Jeg må si jeg er ekstremt fornøyd med denne verktøykassen fra Clas Ohlson! Her får jeg plass til mye, i tillegg til at jeg kan bruke den som stol eller støtte til beina. Pakkingen bærer preg at jeg stort sett har vært ute å kystmeitet i mange timer om gangen, og lagt til litt etterhvert. Nå begynner det å bli fullt, så får vi se hva slags endringer det blir etterhvert! Jeg har ikke mye lagringsplass i boden heller for tiden, så det er praktisk at mest mulig har fast plass i verktøykassa eller midjetasken. Da vet jeg hvor jeg har det om jeg skulle trenge det utenom også. I fanny packen: Fiskekniv Kroktang Braid/mono saks cut & crimptang Fiskehandsker uten fingre. (de er stort sett på når jeg fisker. ELSKER de!) I fiskeskrinet: Div sluker/jigg/wobblere osv Multiverktøy Liten billig hodelykt Relativ billig mye større/kraftigere hodelykt Agntråd Solbriller Liten lommelykt Div svivler og snapp Gummihandsker (ingen agnlukt på fingrene) Fiskevekt kjøpt på temu for 60,- Div mono for fortom, men også lage/reparere div endegrej Tripod til stengene Store zipup bags med div endegrei/takkel/krokfortom En liten tupperware med kroker og diverse for å kunne lage/reparere takkler i felten. Penal med div søkker. En hel pakke med store zipup poser Store strikkevotter. Det er noen ting jeg aldri har brukt, f.eks lommelykten. Men den er like stor som en penn, så nå vet jeg i hvertfall hvor den er. Strikkevottene forsvinner vel ut etterhvert også, men det er dødsdigg å ha noe kjapt å kunne ta utenpå alt, som er enkelt å få av/på selv om fingrene er våte. Det hadde vært spennende å høre hva dere andre har i med dere ut også! Og ikke minst, er det noe opplagt jeg mangler?
    1 point
  4. Hvis du skal fiske torsk fra land så er det først og fremst to forskjellige teknikker som fungerer godt. Aktivt fiske med jigg(spinnfiske) eller meite (agn). Jigg er et godt alternativ for å finne fisken, for eksempel der du beveger deg langs land mens du kaster. Pass på at jiggen synker til bunnen før du fisker den rykkvis inn med rolige bevegelser. Meite er er et godt alternativ når du vet hvor fisken er (eller pleier å være) og fisken er litt treg og inaktiv. Her kan du se hvordan jeg meiter med mitt "vanlige" utstyr for spinnfiske:
    1 point
  5. Som enhver anstendig superskurk har Mr Igor også en hvit katt, og han sendte den for å spionere på meg. Nå ligger jeg jo greit an til å faktisk redde verden, men for sikkerhets skyld bestemte jeg meg for å bestikke spionen. Den var litt skeptisk først. En skarve sypike var vel litt i minste laget? Men sult overvinner det meste av tvil. Ps Sypike 11 Brungylt 1 Hågjel 1 Havmus 2 Lange 1 Torsk 1 Røye 6 Lake 7 Bergnebb 1 Berggylt 2 Totalt 33
    1 point
  6. Joda. Bare telefonbilder. Har selv prøvd med kamera, men det ender alltid opp med å ikke være med når man trenger det.
    1 point
  7. For det tilfellet at det er snakk om oljemaling, høyner jeg med litt finsk rølpe-rock https://m.youtube.com/watch?v=bc0sJvtKrRM
    1 point
  8. Ikke fordi jeg misliker musikkesmaken din, som jeg jo gjør, men det er jeg for høflig til å si, men fordi jeg venter på at malingen skal tørke
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.