Jump to content
Fiskersiden

Fiskemannen

Members
 • Posts

  1033
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Fiskemannen

 1. Jeg har holdt veldig mye på med lukt/smak på agn også til ørret. Først kan jeg si at det enkleste du kan gjøre er å fiske med reke. Særlig om du forer litt (hiver ut noen rekebiter i området) så kan det fungere glimrende, også fisket helt statisk. Når det gjelder marchmallows med krydder over ville jeg begynt med hvitløk og chilli og muligens bukkehornkløver (fenugreek) En annen nyttig ingrediens ville kunne være fiskesaus, eller "fish sauce" fra en asiatisk butikk. Dette er fermentert ansjos. Ta en med høy andel fisk. "Squid brand" er bra. Inneholder ikke "squid" på tross av navnet, men ansjos. Om du kan vente så holder jeg på med et agn på tube som kommer i butikkene i løpet av våren. Det er beregnet på å smøre på sluk men ingenting i veien for å smøre det på marshmallows (dette er sikkert reklame, om det fortsatt finnes moderatorer her så får de gi beskjed :-) ) Her er en video med tube-agn på jigg og sluk:
 2. Hei, send meg en mail på sf@agnet.no med hvor, hva og hvor ofte du fisker så ser vi
 3. Nei, men det er på tapetet. Dette er dog ikke ment som en erstatning for naturlig agn på den måten, mer som et hjelpemiddel til sluk etc. Jeg har jobbet en del med kunstig agn også, og det blir det nok gjort mer med etterhvert. Her er en test med kunstig agn vs makrell i sjøen utenfor der jeg jobber. Som vanlig mye leppefisk og småsei, men morsomt uansett.
 4. Har testet det opp mot noe flytende greier og opp mot noen jigger med innebygget smak. Da var det såklart bare leppefisk i området men mitt var ihvertfall klart best der.
 5. Ja. Har laget to versjoner foreløpig, den ene bør være bra i ferskvann. Har planer om å lage fler versjoner også, som ihvertfall i teorien vil fungere bra på mange ferskvannsfisk. Så må det såklart testes i praksis. Men jeg har ganske mye erfaring med sånt, har holdt på noen år
 6. Jeg har laget et luktstoff til å smøre på jigg, sluk, pilk osv. Dette er under utvikling, og ikke ferdig, men det begynner å nærme seg. Vil gjerne høre om folk her har erfaring med lignende stoffer og om dette er noe de bruker eller ønsker å bruke. Her er en video der vi har brukt to identiske jigger, en med og en uten luktstoff for å se effekten. Lyr, lysing, lange, knurr m. fl. Dette er filmet på dyp fra 1 til ca 70 meter. Om man ønsker å se mer kan man abonnere på kanalen på Youtube Kom gjerne med innspill!
 7. https://www.barentswatch.no/bolgevarsel/
 8. Hvordan man fisker er litt viktig her. Om du vil dekke store områder er sluk som regel overlegent. Jo større områder du dekker jo mer fisk ser agnet. Skal du sitte i ro på et sted tipper jeg mark eller annet agn er mer effektivt. Tror en større % av fisken som ser (og lukter!) marken vil ta den, men sluk vil uansett være mer effektivt om den dekker et mye større område og blir eksponert for mange fler fisk.
 9. Gamle ABU-sneller laget i Sverige kan fort være mye verdt. Sjekk grundig før du selger de og for all del ikke åpne den uåpnede. Det er Facebook-grupper som denne for gammelt ABU-utstyr, helt sikkert noen som kan svare der: https://www.facebook.com/groups/1047748578682486
 10. Bruker Nanofil til lettere slukfiske og skjøter da omtrent alltid med svivel og bruker en liten meter med nylon eller fluorkarbon nederst. Mye fordi jeg synes Nanofil er vanskelig å få bra skjøteknuter med, men også fordi jeg ofte bruker sluker som spinner rundt sin egen akse. Power Pro er et mye enklere snøre å skjøte, bruk Albright knot og test den ved å dra hardt flere ganger etter knyting så går det bra.
 11. Alltid en fornøyelse å lese raportene dine, Erik.
 12. Morro! Her er et par klipp jeg har laget med tilsvarende kamera:
 13. Jeg har blitt utvist fra karpeforumet
 14. Tipper at årsaken til at aktiviteten på mange forum har gått ut drastisk ned er at det nå er mye mer lett tilgjengelig informasjon å finne på nettet samt at de fleste får tilfredsstilt skrytebehovet de eventuelt måtte ha på sosiale medier. Nå er det også mange av de mest aktive som har sponsorer av ulike slag og derfor må bruke skriveferdighetene sine på en måte som gir klikk. Det er dog noen forum som klarer seg greit men Fiskersiden gikk vel nedover når det ikke lenger var aktive eiere.
 15. There is not many places with karpefisk in Rogaland. There is some waters with sørv in the Stavanger area. No places with bream as I know of. There is some places in Rogaland with carp and crucian carp but most are kept secret as they are rare and those fishing there do only catch and release. Where do you live?
 16. Prøv å se på mittfiske.no, de har kart der du kan lese om ulike vann og i en del tilfeller kjøpe fiskekort. Tror de dekker ditt område ganske bra.
 17. Jeg har Jula sin billige: https://www.jula.no/catalog/fritid/bat/bater-og-motorer/kajakker/kajakk-650399/ Fungerer helt fint. Litt lite bagasjeplass men du kan vel hive sekken i en vanntett pakksekk eller en søppelsekk og ha den på dekk.
 18. Gøy med nye regler og flere klasser. Jeg er påmeldt så får vi se om det blir som støttemedlem i år også :-D
 19. Det virker som galskap å behandle Drammenselva med rotenon. Det er vel 19 fiskearter i lakseførende sone samt at det vil påvirke enda flere arter i sjøen. "I forhold til andre elver som er blitt behandlet har Drammenselva et større artsmangfold av fisk. På naturlig lakseførende strekning av Drammenselva opp til Hellefoss er det registrert 19 fiskearter. Det er usikkerhet vedrørende forekomst av sørv, flire og karuss. Oppstrøms Hellefoss er det registrert 11 fiskearter."
 20. Hvis du hiver makrellen i fryseren blir den full igjen. Jeg har fått sjøørret på makrellstrimler også men agnfisk er nok bedre. Frosne sardiner fra den asiatiske butikken har fungert bra og er kanskje billigere og lett tilgjengelig.
 21. Når makrell eller horngjel er aktiv kan det være litt krøllete å forsøke og duppmeite noe annet i sjøen ja. Men synes å merke at dupp eller agnfiske generelt ofte gir større sjøørret. "Betestrolling" etter gjedde virker å være en effektiv metode om man ser på Sverige.
 22. At den er grei å ro var veldig nyttig info for min del. Tipper det ihvertfall i begynnelsen kommer til å bli en del roing. Her jeg bor vil nok bilen stå det meste av langtransporten uansett. Roing er en veldig grei metode om man feks dupptroller etter sjøørret (sykt effektivt til tider) Og ikke minst så gir det fisketurene et lite men sårt tiltrengt preg av mosjon.
 23. Ja, skjønner lett at Alumarinen er bedre i bølger, men antar at det er noen fordeler plassmessig og med håndtering etc med Jon om man kun skal fiske i beskyttede fjorder og vann. (i noenlunde vær) Fulle idioter får man håndtere når de eventuelt dukker opp.
 24. Julas gummimatter er fine å stå på i garasjen også. Hvor fornøyd er du med Jon i litt bølger og sånt nå som du har hatt den en stund? Tenker kanskje mest på bølger fra passerende båter. Jeg er fortsatt i den flerårige planleggingsfasen på Operasjon Biltaksjolle.
 25. Bildene fungerer her på min PC og telefon. Det ligger noe bilder på Instagram, cro_magnon_lures om du vil se. Bare spør om du lurer på noe, kult med flere som lager sluk. Det er ellers stort sett dansker jeg har lært av, der er det ganske populært.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.