Signingsferd til Mortetjern


Recommended Posts

Har lenge villet fiske karpefisk igjen, og når rapportene om større mort begynte å tikke inn, var det ikke noe annet å gjøre enn å spørre kollegaen om jeg skulle ta turen hans i natt, og det var helt greit. Ringte kjapt Trond og hørte om han ville være med å prikke ny art, og han var som vanlig ikke vond å be. Strålende sol la ingen demper på turplanene. Fikk kjapt rota sammen litt utstyr og satte kursen avgårde mot Bartelona og plukket opp Trond underveis. Etter å ha vært innom Lidl og hamstra både mais og loff, var vi omsider fremme, selv om GPS'en helt tydelig kun ville ha oss til å kjøre mot høyre.

Trond rigga opp duppstanga kjapt med en krok 12 og kunne plukke ny art iløpet av 5minutter. Jeg derimot sleit med å få duppen til å flyte slik jeg ville og brukte minst ei time på å få den til å ligge slik jeg ville. Det gjorde ikke saken lettere at Arve hadde sagt det var 2 meter dypt, men i virkeligheten var det greit over 3. Etter å ha rota med dette videre på 2 stenger i 3 timer, kom Arve. Han fant fort frem speltbrødet sitt, og kastet uti. Var mye overflateaktivitet på noen brødskorper jeg hadde slengt uti,men ingen store fisk enda. Christer kommer også innom og hilser på, og det tar vel knappe 5minutter fra han kommer til duppen min går under. Etter en relativt morsom fight, var fisken i håven. Drøy kondisjon gjorde at alt fra 800g til kiloen ble nevnt, i tillegg var det jo kveldens første slik at vi hadde dårlig sammenligningsgrunnlag.

Etter å ha målt lengde og tatt bilder, ble fisken lagt i veienettet, som selvfølgelig ble veid også, stabiliserte vekta seg på 1160. minus veienett på 250g, ble vekta 910g/43cm Jeg hadde slått min gamle pers på 800g som ble tatt på rognkjepp og meldeig. Jeg er rimelig i ekstase over fisken, og den sekkes ei lita stund slik at vi kan få tatt noen bedre bilder.

55817_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/22258/55817.jpg

Like etterpå mister Arve en fisk som ryker i tilslaget. Man ryker ikke fisk Arve!! :)

Men snill som Arve er, får han selvfølgelig revansje ei stund etterpå med en fisk på 650g før han setter den nye standarden for vannet med en nydelig fisk på hele 940g. Vi tippa begge på ei vekt rundt 850, men etter lengda på 45cm, så var ikke vekta så merkelig likevel. Idet vi fikler med fisken hans legger vi merke til at duppen min er under. Jeg gjør selvfølgelig tilslag på feil stang og klarer å vikle duppen rundt snøret på den andre stanga. Egentlig gjennomgangsmelodien for min del denne kvelden. Idet jeg står og prøver og løsne klusset,merker jeg at det rykker i snøret som fortsatt ligger uti. "Det er jo fisk her jo", melder jeg Arve. Og joda, fisk var det. Denne fighter også bra, som begge de to store tidligere har gjort. Arve demonstrerer perfekt håving, og forteller at denne er drøy over ryggen. Den får holde seg litt i håven mens vi klargjør ting etter den forrige fisken. Egentlig trur vi denne er enda større enn Arve sin,men den mangler både litt lengde og mage. 850g og 43cm er allikevel godkjent.

Arve sin på 940/45cm

55818_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/22258/55818.jpg

55819_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/22258/55819.jpg

55820_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/22258/55820.jpg

850/43cm

55821_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/22258/55821.jpg

Etter dette roer det hele seg ned. Vi er selvsagt fornøyde, vi har hatt mest sannsynlig den råeste økta etter mort noensinne,men fortsetter i håp om at det vil fortsette.

Sola har gått ned, og vi er igrunn alle rimelig kalde, og ettersom jeg skal lempe aviser om 3timer, bestemmer vi oss for å gi oss.

Regner med Arve og Trond kan komme med flere og bedre bilder enn det mobilen min kan levere.

Jeg vil rette en stor takk til Arve og Sverre som har stått for forhåndsforing i en bra stund av denne plassen, i tillegg til plasstips og alt annet, samt selvfølgelig Trond som er en turkamerat av dimensjoner og som også er en sjef med engangsgrillen.

Kartlink til plassen

Edited by Vilhelm
Link to post
Share on other sites

Noen bilder fra meg også.

Selv fikk jeg tre mort (Juhuuuu, ny art!), her representert ved den nest største, eller nest minste om du vil.

55829_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/22265/55829.jpg

Vekt ukjent, men den største jeg fikk veide 170 gram, den ble det ikke tatt bilder av ettersom jeg regnet med at det ville gå glatt som snørr å få seg en stormort. Det gjorde det ikke, pytt pytt, kan da ta en tur til jeg.

55830_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/22265/55830.jpg

Vilhelm med den på 910.

55831_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/22265/55831.jpg

Og enda ett av den på 910.

55832_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/22265/55832.jpg

Vilhelm kartlink er jo bare tull, her fiska vi:

Googlemaps

Takk for nok en hyggelig tur gutter. :D

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Arve- det erPethon vi snakker om da?

Jepp, eller Charumsimums som han kaller seg på forumet.

Link to post
Share on other sites

he he, helt enig! :P Men dæven for noen nydelige morter. Gratulerer så mye! Selv om det er tatt større mort snakker vi her om en ny standard for arten i Norge, som sportsfisk betraktet! Bare bildene alene burde jo være vektige argumenter for å ta vare på bestandene, og bruke ruse istedenfor garn dersom man først føler behov for uttynningsfiske.

Link to post
Share on other sites

Se der ja..! Hadde vanskelig for å tro at det var sant når jeg sendte melding til Vilhelm og fikk til svar "910, 940, 850", men fikk raskt bekreftet at joda, det stemte. Sykt!

Jeg får prøve å finne en plass mellom jobbinga til å stikke opp i skogen jeg også. For dumt å ikke fiske i nærvanna....

Grattis igjen, med store mort og ny art på Trond!

Link to post
Share on other sites

På den de fikk mortene, eller den de "linket" til? :blink:

Det ideelle hadde vært en kombinasjon, det optimistiske er den de linket til, det realistiske der de fikk mortene, men om jeg måtte velge så blir det nok morten (med liten m, aka Rutilus nidrosiensis).

Vurderer chinu 1/0-3/0 for å unngå småjævlene under 700 g...

Link to post
Share on other sites

Grattis Vilhelm!

Vil oppfordre alle som kan til å benytte seg av denne mortemuligheten mens de kan, sterke rykter tilsier rotenon av alle tre vanna til neste år. :blink:

Link to post
Share on other sites

Grattis Vilhelm!

Vil oppfordre alle som kan til å benytte seg av denne mortemuligheten mens de kan, sterke rykter tilsier rotenon av alle tre vanna til neste år. :blink:

Får de virkelig lov til å benytte rotenon altså?

Trodde bruken av rotenon skulle skjerpes kraftig inn jeg etterhvert..... hvor kommer infoen fra?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...