Gå til innhold
Fiskersiden

Tidligtur til Bjøra, 2009


Olav Moberg
 Share

Recommended Posts

  • Svar 270
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Hmmm... Ferdig på jobb kl 15.00. På plass i Bjøra kl 18.00 Fiske til 23.00 Hjemme igjen 0200......

Galskap? Ja så visst, men er det ikke det laksefiske går ut på da?

:)

24 mil - 3 timer. Blir 80km/t det i snitt :) med litt motorvei så klarer du det Master.

Sovva kan du gjøre på arbeid, du er jo formann :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flottings. Laks på Per og Johnny også.

Det vil ikke forbause meg mye om den møtte sin skjebne på Fuglår, fortrinnsvis i form av en Hirvas eller Armas.........

:)

Tenke......... tenke..........

Hmmm... Ferdig på jobb kl 15.00. På plass i Bjøra kl 18.00 Fiske til 23.00 Hjemme igjen 0200......

Galskap? Ja så visst, men er det ikke det laksefiske går ut på da?

:)

Bære si fra, så skal jeg stå klar med pakket bil. uthvilt og herlig så kan du sove mens du transporteres ^^ ble laksesjuk her og no! Dessuten ramla det inn en fin feit bøtte med feitmark sammens med min i dag ELENDIGE rygg... herregud.. at det sku vær så ille da?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hoppsan!

Artig å endelig møte Nils Master face to face. Ble fire sjanser på oss og wobblerne våre, uten å sette laksene. Hvorfor de var så forbanna forsiktige at de faktisk kunne suge stengene ned uten å settes er her som alltid ellers en gåte. Men det er jo en del av gamet, noe Nilsemann er sørgelig klar over. Så dessverre klarte jeg ikke å fikse deg din første Bjøralaks, men det var jo nære på. Takk for koselig lag - i ettertid er vi alle enige om at dette var et usedvanlig vellykket eksemplar av arten trønder! ;)

Vi avslutta med kveldsøkt på Svorta, Nedre Flasnes. Temmelig begivenhetsløst, men deilig ved elva likevel. Bjøra er så uendelig stille, du hører den liksom ikke sånn som andre elver. Den bare sniker seg nedover på kattepoter, mørk og mystisk. Veldig spesiell til storlakselv å være, men det er jo derfor vi er her. Den er både vanskelig, lunefull og unik. Ei og annen strategisk plassert lygarbu finnes også, man kan jo ikke bare fiske men det må mimres litt over god drikke også...

83691_s.jpg

Etter at Nils Master dro, mista jeg jo makkeren min. Ble litt forbausa da alle latsabbene meddelte at de aktet å sove bort morrabettet i dag etter margefiskingen i går, er de ikke på fisketur da? Blir jo lite laks av å elske søtt og vart med hodeputa, ikke sant Olav..?

Jonny var den eneste jeg greide å lokke med i båt tidlig i morges på et rimelig dødt Fuglår vald der wobblerne ikke har mye drag å jobbe med. Han ble litt urolig da jeg konsekvent kutta av EP'en hans og satte på noe mer vettugt redskap etter forholdene. Men etter fem-ti minutter på elva, mens han prata med Eivind i telefonen som egentlig skulle vært med oppover men må vente på at kona skal gyte (elendig timing!!!), måtte røret brått legges på.

En meget forsiktig laks hadde nemlig plukket i seg en manisk liten wobbler i dødvannet innmed land. Den kroket seg pent og pyntelig selv i motsetning til de Nilsemann og jeg var bortpå tidligere, så når Jonny hadde tyngden av laksen i andre enden av stanga si ble det heldigvis brått slutt på surkingen over at EP'en ble vraket av roeren. Glemt var også savnet av Belgisk Pommes Frites med en av de hundre majonestypene han ble fostret opp på, for nå stortrivdes han med ett i ketchupland... ;):lol:

83699_s.jpg

Siden det var hans stang og min wobbler delte vi litt på oppgavene med kjøring og fotografering. Utrolig godt å kjenne tyngden av årets første!

83701_s.jpg

En snill laks som ble kjørt og håvet pent og greitt. Disse storlaksene er utrolig vakre, vi var i alle fall skjønt enige om at de i alle fall er en smule mer strømlinjeformede enn vi etterhvert har rukket å bli etter mange års (land)vintre.

83702_s.jpg

Akkurat nå er hele gjengen ute på elva, mens jeg skal i gang med å kokkelere ryper med snacksy tilbehør som kantarellstuing og eple- og sellerirotkompott. Skulle ikke forbause meg om Stig og Gammel-Erik plutselig dukket opp for å snuse på godsakene heller...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm... Ferdig på jobb kl 15.00. På plass i Bjøra kl 18.00 Fiske til 23.00 Hjemme igjen 0200......

Galskap? Ja så visst, men er det ikke det laksefiske går ut på da?

For å gjøre det enda værre -

-Dersom jeg vet når du/dere kjører forbi, kan jeg kaste Silli og Joonas inn gjennom vinduet på bilen :)

Endret av h1rik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og, et lite men betimelig spørsmål fra en av de andre i reisefølget: Er det OK at vi tar en økt på Storskogmo etterhvert ?

Kan da umulig være ett problem. Dere kan fiske her hele dagen, da vi renger med å sove etter å ha Tobiasfisket hele natta på Flasnes :D

Har hørt at kundene der opp begynner å drikke tidlig, og har det med å glemme kveldsøktene :)

Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan da umulig være ett problem. Dere kan fiske her hele dagen, da vi renger med å sove etter å ha Tobiasfisket hele natta på Flasnes :)

Har hørt at kundene der opp begynner å drikke tidlig, og har det med å glemme kveldsøktene :D

Olav

Sånn er det med flere FS-brukere i samme hus. Noen logger på, noen logger av. Oppdaget litt seint at jeg brukte PerHs brukernavn.

Men jeg tror han er helt enig med meg :)

Olav, igjen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis, det der var også en fin fisk. Når man ser slike bilder så er det sødern ikke rart at man er villig til å kjøre mange mil og bruke mange døgn langs ei elv.

Løsnet etter at nils master dro, betyr det at nord trønder ikke liker sør trønder.

Blir fiskesjuk og litt misunnelig av å lese dette, bra det snart er 1.juni

tvi tvi videre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmmmm

Vi har spist ryper, tatt en Cognac(kanskje to), og har fått med oss oppdatert værvarsel :D

30 mm i morgen!!

Kan vi treffe? Nå har vi 3 lakser på land i dag og i går, og plutselig viser det seg at det er tatt 8 fisker i Søråa. Det går litt fisk, og mange må ha gått forbi. Alle feilhogga er frustrerende, men bedre enn ingen napp :)

Uansett, 30 mm gir stor Bjøra, stor Namsen, og kanskje stiger laksen på; opp til oss :)

Sannsynligvis tar de den hemmelige tunnelen fra Himo til Flasnes ;)

Uansett, regn er bra.

Og hvis ikke alt slår feil, kommer det i morgen :)

Hvis noen der ute på verdsveven har lyst til å fiske Bjøra, så er det ledig her på Storskogmo neste uke. Vi disponerer valdet, men ettersom vi er voksne mennesker med familie og jobb, blir det ikke lett å bruke det :)

Valdet er fint, med hus og stor veranda (plass til å henge mange lakser :)) Valdet er totalt litt over 800 m, men delt i to, hvor den nederste biten, fallet, disponeres annenhver dag. Resten har vi hele tiden.

10 000 i uka(totalt), hus med fiske. Det ligger en båt på valdet.

Valdet er ypperlig for 4 personer, og huset har seks senger. Videre er det grei løsning for dem som vil fiske Namsen og ha ett greit sted å bo, med Bjørafiske inkludert.

Send en PM om noen skulle være interessert

Olav

Endret av Olav Moberg
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Olav og Audun har fått storlaks nuhhh...

Gammel-Erik melder at laks går rett nedenfor oss, så jegb sto nettopp opp og vi fyker ut på elva.

No tek vi han!??

Yiaks... sånne Alarm-meldinger midt fra strids-sonen pirrer noe voldsomt.

"Storlaks tatt. Ny laks på gang på brekket. ALARM! Må rett i elva. Liten tid til å skrive...Melding slutt, over og ut..."

;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ingen ting til ganglaksen, men her er et bilde av fortroppen lagt inn mens jeg er oppom huset og koker kaffe til turen opp på Fuglår 1, der Nils Master og jeg hadde en del slag sist. Jonny og jeg skal ta en langøkt der. Kommer ganglaksen vil den i alle fall se wobblerne, men elva begynner å bli møkkete etter hvert. Kanskje litt makking senere?

Olav har fått fin laks og har begynt på Laphroig Quarter cask allerede. Se så glad han er:

83753_s.jpg

;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Detaljene da mann! Detaljene!

Detaljer?

Ja, hva skal vi si? Vi kom, så og vant :D

Ok, kanskje ikke så enkelt.

Jeg hadde en drøm om få den første Project X-laksen, men den ble knust av en simpel tube!! Hår bundet på et plastrør! :)

Vi hadde gitt oss, og var klar for en pause, og begynnte å ro oppover til båtplassen. God fart på båten og der kom det, det som nilsMaster kaller et panserhogg :)

Fort som Fa.., og fisken satte nedover elva. Langt og lenger enn langt. Vi holdt oss i båten og avventet, og så snudde fisken i full fart oppover. Audun rodde som besatt, med meg liggende bakover, sveivende alt jeg var god for for å holde lina noenlunde stram. Det ordnet seg, som det ofte gjør og vi kom oss til land før fisken satte kursen oppover elva. Audun avslo høflig og bestemt å kjøre laks, og konsentrerte seg helt og holdent om sin jobb som roer og håver :) Et stort menneske denne Audun :)

Må tilstå at jeg trodde det var en av de store da den bare begynnte å dra seg oppover. Den gikk og durte uti der og viste seg knapt. Et kraftig ras i overflata før den snudde nesa nedover igjen og endte sine dager i en Riplehåv.

Snipp, snapp snute....

Nei, vi har en rolig lunch nå. Olav og Audun skal på børs :D

Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Olav og Audun i tospann altså.

Det vil vel si laks på alle mann det da, om jeg ikke tar helt feil......?

Jepps, alle mann alle ;)

Og svinger du innom en liten tur, klarer du gjerne å slå til med en mailaks du også ;)

Det er nok sløve PerH som ikke husket å dele æren med superroeren Audun. Tror han var litt sur siden vi hadde tatt bilen hans i dag tidlig, uten å ta ut wobblerskrinet....

Og han hadde jo ikke mer enn et par hundre ekstra inne i huset :)

Har trua nå. Rufsevær, regn og laks på gang. Det har blitt mistet laks lenger oppe også, så det skjer ting. venter på at Gammel-Erik kommer inn fra roer-økta, så regner jeg med vi blir oppdatert på ståa.

Så, hvis alt går som det skal, kan vi ha en oppsummering til kvelden :D

olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sansynligheten for at jeg er på plass fredag ettermiddag vokser proposjonalt med alle de salige glisene som brer seg på bildene i denne tråden etterhvert.

;)

24 mil hver vei for å fiske noen timer...... Det er da ingenting.

(Nå var ikke min bedre halvdel helt av den samme oppfattningen, om sant skal sies)

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.