Gå til innhold
Fiskersiden

Sølvreven jakter på Gigalaksen


sølvreven
 Share

Recommended Posts

Veldig inspirerende og gledelig at folk setter pris på å høre om miljøet i lakseelva. Det gleder meg å høre. Rett fra levra, akkurat slik det er. Uten hemninger og uten sensur :) Nå har det nok alltid vært kort vei fra nøtta til munn/tastaturet for min del, men det blir som regel litt mere ekte da håper jeg :D

Og jeg finner stor glede i å gjenoppleve mine daglige morsomme hendelser på mitt vald. Må jo få tygget litt ekstra på alle opplevelsene jeg har. Å sitte inne med alt det man opplever er jo også litt bortkastet på en måte så artig at andre får litt del i det. Hva er vitsen med å fiske laks, hvis man ikke kan dele det med andre ?

Det er så mye annet enn bare det å få en laks som trekker meg til elva. Laksen er bare prikken over i-en.

Utrolig mange kjenninger man treffer på, og det går mye på lakseprat som vi tullinger aldri blir lei av.

Jeg er sikker på at det vil bli en god del flere artige minner etterhvert som ukene går ;)

Men uti elva vil jeg ikke mere :)

Så for å si det som det er, vi laksefiskere er ikke rett på en flekk, og det er så herlig :lol:

I morgen tidlig skal jeg opp til prøve/modultest hos Nettbuss, kompetansehevning kaller de visst det. Men feitmarken står klar, ny konjakkflaske er allerede i bilen. Og kjerringa har kjøpt inn mat for neste 2 dager. Så ca. klokka 10:00 i morra går ferden til Gaula for en gangs skyld igjen. Stay tuned !

Edit: Mine kompiser fra Dk er på vei tilbake til Dk, men de lovte å sende meg bilder og video med en fight på valdets hittil største laks (16kg.) etter at de kom hjem. Gleder meg til den videoen tatt på toppen på Borten/Losen. Og selvsagt har FS enerett på den, etter samtykke fra dem.

Men kjære deg da mann du skal ikke bade der det gjør du hjemme :)

og en ting til du har en vogn nær deg der er det fyr til sigen :lol:

er det mye vann på innsiden av renna nå ^_^

Når skal du lære deg når du kan fiske i renna Mao :lol:

Det er fra 100kbm/s og ned det ! Og fluefiske på rulletten side øst er det altfor tidlig til :)

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

SAKEN ER BIFF !

SAKEN ER KARBONADE MED ERTER !

SAKEN ER FÅRIKÅL !

SAKEN ER KJØTTKAKER (Fjordland) !

ENDELIG !!!!!!!!!!!!!!!!

Men beklager folkens, jeg kom hjem for en time siden, så nå må jeg bare duppe noen timer. Og fordøye dagens dont oppi elva :angry2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SAKEN ER BIFF !

SAKEN ER KARBONADE MED ERTER !

SAKEN ER FÅRIKÅL !

SAKEN ER KJØTTKAKER (Fjordland) !

ENDELIG !!!!!!!!!!!!!!!!

Men beklager folkens, jeg kom hjem for en time siden, så nå må jeg bare duppe noen timer. Og fordøye dagens dont oppi elva :)

:angry2: Då vert det å sjekka på FS resten av arbeidsdagen fram til Silver står opp og skriv ei lenger forklaring. Eg trur den er over gml pers, dvs større enn 17,2. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) Då vert det å sjekka på FS resten av arbeidsdagen fram til Silver står opp og skriv ei lenger forklaring. Eg trur den er over gml pers, dvs større enn 17,2. ;)

Det kan tenkes det gitt :D han har nok væer på Apeberget lenge før de andre sto der :lol::lol:

venter spent på svar fra Sølvreven :glare:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss, men hva er nå dette da ? Liten respons må jeg si, har dere blitt helt sløve ?

Tenkte bare å nevne at jeg hadde vært oppi elva jeg og fisket litt. Og så var det så inderlig artig å trene litt på hvordan man starter en tråd hvis en Gigalaks skulle bite på :):blink::lol:

Ha ha ha ha, lenge siden jeg har hatt det så moro ja.

Ja jeg vet det, jeg er nok en av de slueste sølvrever som lusker i ørderskogen oppe i Trøndelagen. En svært så barnslig og seig liten djevel :D

Nå må dere lære å kjenne adferden på en Sølvrev !

Vi er en krysning av Arne Næss sr. og en rødrev, derav navnet Sølvrev.

:)

Men takk for alle gratulasjoner på FS og på SMS :lol::lol:

Nå kan dere bare komme med skytset, få jævelskapen ut, så jeg kan begynne å fortelle litt om dagens opplevelse, pluss litt snacks fra igår :lol:

Nei å nei, dette var moro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:lol: Måtte konjakkens bedervelse spise deg opp, og all feitmakken rotne i kjelleren, dette var gruuuusomt, Tor. :) Men det er vel berre minutter før gigaen vert avbilda og FS vert velsigna med ein glinsande Silver i gigarus. :) Endret av Even A
Lenke til kommentar
Del på andre sider

He he, takk for alle gratulasjoner, fra fjern og nær. Steike, æ e en slu f..n :lol:

Men så tilbake til den harde virkelighet:

Jeg fikk en telefon presis klokka 07:00 igår morges. Jeg var på vei for å ta en prøve på arbeidsplassen og hadde det rimelig travelt. Det var Torben Skytte (Dk) i den andre enden. Jeg hørte på røsten med en gang at det var noe stort på gang, he he. Lenge siden jeg har hørt en så vill og hesblesende stemme i andre enden.

-"Tor, Tor, har du flere av disse logoene" ? Det var capsmerkene som Megalaksklubben bærer så stolt han mente ! Er visst stor prestisje å ha disse på capsen har jeg skjønt, på tross av at det bare er en morsom spøk :) Jeg skjønte jo selvsagt at han endelig hadde fått en real pers, på over 15 kg. Laksen ble veid til 16,5kg. En praktfull og råfeit hannlaks. Den var kort, men med en lang snute og liten krok i underkjeven.

Årets største på B/L så langt iallefall, den nest største var på 16kg.

Og jeg ble ikke akkurat beroliget av dette når jeg skulle opp til en såkalt modultest på jobben rett etterpå. At jeg klarte å konsentrere meg gjennom spørsmålene og bestå var et lite under i seg selv !

Rett hjem etterpå, med ny forsyning av feitmark og kjølebagen full av mat. Laksefeber ? JA !

Det bars rett til storfiskeren på gården der han leide seg inn for avfotografering og en meget høytydelig serenomi med en liten knert. Pluss overrekkelse av Megalaksmerke :blink: Lenge siden jeg har sett en så stolt laksefisker, he he. Morsomt. MLK-merket ble sydd på capsen rett etterpå, måtte jo vise den til de andre danskene.

Jeg formanet ham forsiktig om at vårt motto var å ikke mobbe smoltfiskerne. Håper han fikk med seg den :)

Så til slutt, gratulerer Torben med en perfekt laks og velkommen skal du være i vår høyst ærede klubb.

Det var ganske så vilt på apeberget igår morges, de fikk vel inn 10-12 lakser, men utrolig mange ble mistet.

Laksen flytter på seg om natta og de tidlige morgentimer, og det virker nesten heldødt om dagene. Egentlig veldig normalt på slik vannstand på denne tiden av juni. Har sett det så mange ganger tidligere den tid vi stod på det såkalte "Smutthullet". Småflakene kom tidlig på morran, og de som liker å sove om morran måtte fiske seg ihjel for å få en laks. Vel og merke på blank og stabil elv på nivået som vi har nå.

Her er så den stolte fisker med den vakre laksen:

11062009122411c6a66ab2994d07af.jpg?11

Så skjedde det noe idag også da, med Silver i hovedrollen for en gangs skyld. Det kommer kanskje om ikke så lenge. Stay tuned ! (Herregud for noen tullinger vi er)

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

oi for en syk nydelig fisk, og dette som dere kaller apeberget leverer virkelig. Greit at dere kaller det for det, men strekningen leverer jo da varer til gangs også.

IKKE vet jeg hva jeg sitter her og venter på, men det er endel folk rundt meg som kunne tenkt seg at jeg gjorde noe annet enn å sitte og se på denne siden, så please reven skriv..............

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg dro jo oppover igår, og sjekket litt her og der med både sluk og mark. Men det var som å fiske i Dødehavet. Ikke en spole å se i vannflata og ikke et eneste lugg i hverken sluk eller mark. Laksen er så programmert, egentlig så skjønte jeg sånn noenlunde at det ville bli dødt utover dagen. Men man klarer jo ikke å dy seg, en og annen sjekkrunde må man ta. Min kjære bamseplass er ikke riktig klar heller enda, jeg får ikke den hersens elva ned de få centimetrene som jeg vil ha den :) Men en dag......da skal ormene til eksamen :D

Etter årets andre Fjordlandmiddag (kjøttkaker igjen) fikk jeg en idè. Hadde siklet en stund på rulletten på den andre siden i flere dager, og kanskje jeg skulle dra over på vestsiden for første (og kanskje siste) gang i år.

Det var jo veldig glissent med folk der også, bare sporadisk en og annen fisker. Som sagt så gjort. Jeg dro over. Og som sedvanlig, når jeg skulle fiske nedi hullet der, så skulle alle fiske der. Når Sølvreven kom, ja da var det fisk på gang. Merkelig fenomen, og svært så "irritabelt" :o

Og jabb, jabb, jabb en meter fra der jeg står og fisker. Det er så man må skjerpe seg for hvert kast så ikke 5.0 beak-angelen ikke revner ett nåssågrev eller menneskeøre i kastet :lol: Greit med prating, ikke ofte jeg er over på andre siden. Men alt til sin tid. Prate kan man gjøre når man ikke fisker.

For å gjøre den historien kort, jeg mistet 2 lakser på den runden, og like greit. Så fikk jeg fisket litt utpå kveldinga, he he. Litt arrogant sagt kanskje, men jeg syntes ærlig talt at det var helt greit. Og det er ikke så om å gjøre å msite skjenkebevillingen enda, så jeg må sitte hjem resten av sesongen. Jeg har jo noen bamser som må sjekkes, pluss noen kast på fluestang og duppfiske i vente. Men jeg kjørte ikke tomhendt derfra, 1/2 flaske whisky pluss en liten flaske pærekonjakk (!) ble med tilbake. Traff en meget god kjenning fra Dk som hadde ankommet igår. Rockeren kaller jeg ham, og "premien" fra ham var pga. at jeg hadde tatt laks over 10kg. Så det er vanskelig å være total avholdsmann for en rev for tiden :)

Da jeg kom over på min side igjen, så jeg ikke snurten av en fisker på rulletten igjen.

Så slik gikk gårsdagen.

Jeg traff forresten en eldre og trivelig mann på toppen for ett par dager siden som stod og fisket med spinner, men det ble for korte kast. Han stod bak alle markfiskerne der oppe og jeg ga ham et hint igjen hvor han skulle fiske. Han hadde ikke en tjangs bak alle disse markfiskerne. Rått parti igjen !

Men han ga seg ikke, han hadde trua. Etter en stund skjønte han nok at mitt forslag ikke var så dumt likevel he he. Og en kort og god info til ham og han tok bilen fatt og forsvant.

Igår så han meg og takket inderlig for tipset, joda han fikk en laks på 8.8kg. på det femte kastet :lol:

Merkelig, det går an å få laks på andre steder enn toppen også, he he. Og det var inderlig morsomt at han lykkes. Ikke med spinner, men en tung og litt større sluk som var mere egnet for lange og brutale kast i den litt harde strømmen der ute.

Stod opp i 4-tiden idag tidlig, en time etter vekking. Syvsover altså !

Jeg gikk ned til elvebredden og tittet oppover elva. Alle stod på toppen, de stod tett som hagl der oppe.

Jeg dro oppover for å sjekke om det var noe liv, ikke for å fiske. Bare tull å stå der i den eviglange køen, og ikke minst gørr kjedelig. Men det var lite fres der tidlig på morran idag, tross iherdig maskinfisking.

Helt normalt, elva var jo stabil i hele går pluss i natt. Forrige kvelden og natta steg jo Gaula endel og ble litt farget og da flyttet en god del laks på seg. Da Torben fikk sin fine laks.

Jeg dro tilbake til hytta, fant fram slukstanga og Koster`n som går jevnt og fint som er en fordel på denne tempen i elva. Jeg møtte svensken på sykkel, han var på vei til toppen, med markstanga og sytrådmarkene sine. At han gidder tenkte jeg. Han hadde fisket fra midnatt igjen med en diger svart tubeflue og flyteline på ganske grunt vatn, men nederst på valdet uten resultat. Men han hadde sett 4-5 lakser på natta der nede.

Men han tok en jävlar av en laks på 13kg. der nede på samme tuben klokka 23:30 på tirsdags kveld. Meget repektabelt, første på flua i år !

Jeg dro til "Koster 40 grams gromplassen sin" og hadde svært god tro. Perfekt tidspunkt å starte fisket, klokka var 04:30 og sola hadde nettopp kommet opp fra åskammen i øst. Og sola begynte å speile seg utover elva. Det perfekte lys, og det perfekte tidspunkt. For nyankommet laks som hadde sneket seg ubemerket opp i løpet av natta. Jeg ventet bare på hugget når som helst. Plutselig en dag så dukker bamsen opp også akkurat her, meget spennende plass altså. Jeg startet som vanlig litt lenger opp enn huggplassen, og fisket meg rolig nedover. Og jeg hadde den fullstendige roen, og det gikk sikkert med 2-3 røyk på turen nedover muren. Og akkurat i det området jeg "ventet" hugg kjente jeg et kort lite dunk i sluken ! Så var det dødsens stille.

Fortsettelse følger........

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vinket til "Rockeren" som stod på den andre siden og fisket med sluk.

Aha, tenkte jeg, den laksen stod garantert ikke der igår ! Her må det sjekkes litt nøyere. Typisk, først kan den bare være nysgjerrig og dunke litt borti sluken, så kan nådestøtet komme når som helst.

Jeg kastet 4-5 kast til, med litt variasjon og lengde. Jeg mendet oppstrøms, senket sluken ned i vannmassene og løftet opp stanga. Just for at ikke for mye av vannmassene mellom meg og sluken skulle ta for mye tak i lina. Sluken måtte seile jevnt og godt i bue over laksen. Presist som en roer fører redskapen over elva. Ikke noe rart at fiske fra båt er mye mere effektivt enn å fiske fra land. Men det går an å kompensere litt :lol:

Midt i buen kom det seige og umiskjennelige draget, man kjenner inn i hårrota at laksen går rolig opp og nærmest svelger sluken ! Nådestøtet kom denne gangen, ingen tvil. Perfekt fart, perfekt dybde, 1 meter over laksen gikk sluken idet laksen svingte opp fra bunnen og satte inn nådestøtet på den forbaska irriterende "yngelen".

Storlaksen drog sluken ned mot bunnen og kom først sigende som et lam oppover elva. Helt til det var ca. bare 10-15 meter line ut i elva. Så eksploderte laksen. Jeg skjønte garantert at det ville komme, så clutchen var løsnet betraktelig. Ingen særlig motstand skulle denne få nei, når den ville rase i ekspressofart ut i elva. Ville bare ha irritert den enda mere med altfor mange sprang og krimskramseri. La den spurte, den stopper opp etter 50 meter likevel, håpte jeg. Og mye bedre å rette ut stanga med ganske løs clutch på slike gale og spreke lakser, noe de er for tiden har jeg erfart/sett. Den kastet seg ikke i været , men vred seg infernalsk uti elva og slo vilt med spolen så vasskura stod. Og den drog på panserløp i alle retninger. Akkurat de gangene den stoppet opp, på med mere brems og pumping. Plutselig ble det total slakke.

F..n, der løsnet den !

Men den drog i hundre rett mot meg. Og mens jeg sveivet betuttet inn ble det tungt i den andre enden igjen.

Forbaska luring, tenkte jeg. Bare storlaks er så troillat !

Så det gikk sikkert 10 minutter med voldsomme rotasjoner av laksen der ute i strømmen og den viklet seg noe inni hampen inn i lina hver gang. Helt vilt hvor den tok i. Og for en fart.

De på den andre siden hadde god underholdning og tittet på den viltre laksen lage vannshow utpå elva.

Så fikk jeg pumpet den rolig inn på grunt vatn 100 meter lenger ned i elva og ett par siste halvspreke utras på grunna og den kom sigende som ei oterfjøl inn på gresset. Makaløs feit og kort storlaks igjen.

Og alle 3 treblekrokene satt som klistret inne i kjeften på laksen, i munnviken som vanlig.

Fy flate denne var sprek, og det var en utrolig morsom fight. Jeg må si at det var det artigste fighten i år, på grunn av farten på laksen og de viltre og sinte plaskene så vasskura stod hver eneste gang.

Den veide 10,3 kg. og her er den avfotografert på toppen like etterpå. Måtte jo dra dit før jeg dro hjem og vise gutta at det var ikke bare på toppen at det lønte seg å stå :lol:

Men man skal vite plassene da, og hva man skal fiske med er nok en fordel :)

110620091238e1e731dcf197408ea2.jpg?75

Jeg tok noen bilder fra sirkuset oppe på apeberget før jeg dro. På disse bildene var det heller "glissent" he he. Og flere satt på land og ventet ! Og det er ikke før fiskerne kommer helt ned til gresset like ved vannkanten at det er fiskbart på denne vannstand. Så det tar sin tid før man er kommet dit i køen og kan begynne å fiske effektivt.

1106200912187ab9a1d5ac8a4eea96.jpg?55

110620091231c7fb7993c8ec4b28b2.jpg?70

Nå blir det ganske så rolig med Silver fremover, må nok roe ned litt nå. Men synker elva litt må jeg bare dyppe marken bittelitt, for det var nå denne bamsen da........

Som sikkert venter på noe godt :o

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.