-
Innholdsteller
5 561 -
Ble medlem
-
Besøkte siden sist
-
Days Won
601
erik last won the day on May 2
erik had the most liked content!
Om erik
- Bursdag 02. jan. 1978
Contact Methods
-
Website URL
http://teamcolibri.no
-
ICQ
0
Profile Information
-
Kjønn
Mann
-
Bosted
Bærum, Norway
Nylige profilbesøk
23 404 profilvisninger
erik's Achievements
-
Jaggu kom det en del tre også.
-
Kan se ut som det er utsolgt hele veien ja. Jeg var innom Fladen-butikken på Nordby i helgen og de hadde. Vær obs på at en stor Dipsy legger skikkelig press på stang og stangholder. :)
-
Og her er del to:
- 2 svar
-
- 3
-
-
Vera og jeg tok turen over fjellet i påsken, her er del en fra den turen:
- 2 svar
-
- 2
-
-
Som Piscator sier, så har mange arter en oppvekstperiode inne på grunnere vann eller høyt i vannlagene (pelagisk). I den perioden av livet må dette vannlaget ha en temperatur som er egnet for arten, OG for artens primære mat. I Yttre Oslofjord har vi passert 1,5 grader økning og er straks ved 2 grader. Dette vil endre "maktbalansen" mellom arter fra bittesmå plankton og oppover. Nøyaktig hvordan vet vi ikke enda. Gi det 10 år eller så...... Så har vi selvfølgelig andre faktorer også, som overgjødsling, forurensing og overfiske (fra både yrkesfiske og fritidsfiske). Nøyaktig hva som leder til hva er det ingen som vet. Vi mennesker har ristet skikkelig rundt på ting, og terningene ruller bortover bordet akkurat nå. Hva de vil vise når de faller til ro om 10 år eller mer gjenstår å se.
-
Torsk og sei er borte for godt i relativt nær avstand til land. Snitttemperaturen i fjorden har allerede økt med over 1,5 grader og er nå i snitt for varm til at de artene trives på de dybdene de ellers var på. De kommer neppe tilbake heller, før vi en eller annen gang tipper over mot en ny istid. Det interessante blir å se hva som erstatter disse artene, blir det lysing slik vi ser på sørvestlandet eller noe annet?
-
Nei, vanlig WIFI fungerer ikke gjennom vann.
-
Det stemmer nok bra det. Abbor, gjedde, gjørs, hork, brasme, mort, flire, laue og sørv har jeg alle fått der selv. Suter vet jeg er tatt i viken tvers ovenfor hytta selv om jeg ikke har fått den selv. (Du skal nok jobbe deg gjennom noen hundre kilo mort og flire før du får en suter.)
- 9 svar
-
- 1
-
-
Relativt langt, men det er flere arter på listen som ikke finnes i Vansjø. Sik, ørret, stingsild, niøye og steinsmett skal han få slite med. Abbor, gjedde, gjørs, hork, brasme, mort, flire, laue og sørv er «bankers». Lake er mulig men bestanden er en skygge av seg selv (mine laker i Vansjø kom for 15-20 år siden.) Suter er fult mulig men jeg har ikke fått den i Vansjø, og karpe vil bli en betydelig utfordring. (Jeg har sett et par på de 30+ årene jeg har i Vansjø.)
- 9 svar
-
- 1
-
-
Da er vi på vei hjem fra Etne, og jeg kan oppdatere tråden med at rampen ved Europris i Etne var helt topp. Vi kunne både sette ut og ta opp med vann under kanten på felgen, A+.
- 9 svar
-
- 2
-
-
Rent umiddelbart så tenker jeg at du ikke skal lånefinansiere en fritidsbåt. Å låne penger for å kjøpe noe man egentlig ikke må ha, og som bare vil tape seg i verdi, er en veldig dyr finansiering. Jeg kaster dog stein i glasshus, da jeg byttet båt sist lånte jeg noen titusen for å få gjennomført kjøpet innen rimelig tid da jeg feilberegnet litt på totalen. (Dog var det noen hundre tusen i egenkapital i bunnen.) Båt er i utgangspunktet et klassisk forbrukslån, ved mindre du kan øke boliglånet ditt og ta det den veien. Hvis du tar det på boliglånet bør du dog ha god selvdisiplin og lage deg en plan for nedbetaling som er mye kortere enn løpetiden på et vanlig boliglån. (Hvis ikke blir det igjen en svært dyr finansiering.)
- 4 svar
-
- 1
-
-
Grattis med magisk tier der!
- 31 svar
-
- 1
-
-
Metoden over fungerer, det er bare lengden på tauet som begrenser deg, men sørg for å ha en plan for hva du skal gjøre om garnet går fast der ute.
-
Får bare gjenta de andre. Min favoritt i stang-samlingen for fiske i større fjellvann er en stang på 10,1 fot med kastevekt på 3-23g med en 2500 snelle fylt med 0,12 multifilament og fortom på 0,20-0,30mm fluorkarbon. Forøvrig det samme utstyret som jeg bruker til det meste av mitt fiske etter sjøørett og havabbor også. Neste på favorittlisten er en ultralett lekkerhet på 7 fot med kastevekt opp til 10g for småvann og bekker etc, men den er mye mindre brukt.
- 7 svar
-
- 2
-
-
-
Velkommen til forumet! Du gjør det litt enklere å svare på spørsmålet ditt hvis du inkluderer informasjon om cirka hvor i landet (eller verden) du fikk fisken og omtrentlig dybde, og gjerne noen vitale mål om du har de. Hvis fisken er fanget i Norge, vill jeg satt pengene mine på Vanlig ulke (Myoxocephalus scorpius).
- 3 svar
-
- 1
-