Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Today
  2. Tidligere var software 22.1-65.1.18 den siste softwaren for HDS Live som fortsatt fungerte med Livesight uten modul (PSI-1). Allerede med software 22.1-65.1.22 måtte man ha modulen. Men dette har Lowrance fikset nå, så siste versjon software fungerer med LiveSight uten modul, så lenge HDSen er produsert FØR september 2022. (Alle HDS produsert fra september 2022 og utover må ha modul uansett software.)
  3. Velkommen til forumet! Foret tilpasser du typisk etter hva slags arter du fisker etter. Er det feks brasme som er målet så pakker du feederen med grunnfor pluss biter av agnet ditt (feks mais).
  4. Hei, En nybegynner her som har bestemt seg for å bruke litt av fritiden på fisking. Har anskaffet meg 2 typer feedere; en på 30g og en på 60g, og for å være mer spesifikk disse - https://www.skittfiske.no/wiggler/232081/wiggler-feeder-square-lokking-og-bly-i-ett Har tenkt å bruke disse i innsjø fra kysten og lurer på hva av fòr som kan brukes der. På forhånd takk for svar!
  5. Sitat fra nyhetsbrevet: "Ber om konsesjoninnkalling i Glomma Sarpsfossen er i dag utnyttet gjennom tre kraftverk: Sarp, Hafslund og Borregaard. De tre kraftverkene har en samlet slukeevne på omtrent 945 m3 /s. Utbygging av Sarp 2 kraftverk vil innebære at den totale slukeevnen kan økes med ca. 450 m3 /s. Sarp 2 kraftverk vil benytte eksisterende inntaksdam i Sarpsfossen og vil ikke føre til nye reguleringer. Konsesjonssøknaden i Sarp 2 er nå ute på høring. Norske Lakseelver, NJFF, NJFF Østfold, Nedre Glomma og Omland Fiskeadministrasjon, Glomma Papp og Smelteverket Eiendom stiller i den forbindelse krav til NVE om innkalling til konsesjon for de tre konsesjonsløse kraftverkene i Sarpsfossen. Partiet av Glomma som huser de nevnte konsesjonsløse kraftverkene og de planlagte Sarp 2, huser unike verdier i form av en svært artsrik fiskefauna. Noen av disse fiskeartene er på den nasjonale og globale rødlista. Organisasjonene krever at NVE i henhold til vannressurslovens §66 kaller de konsesjonsløse kraftverkene tilknyttet Sarpsfossen inn til konsesjonsbehandling. Det vil gjøre at en får etablert et mer oversiktlig og etterprøvbart kraftproduksjonssystem i dette området. Det har lite for seg at Sarp 2 bygges og driftes etter mønsterpraksis, hvis de tre eksisterende kraftverkene fremdeles driftes uten konsesjon. Det vil til syvende og sist være den samlet belastning og påvirkning fra tre - og etter hvert fire - kraftverk som er det vesentlige, sier vannkraftansvarlig hos Norske Lakseelver, Christian Hagstrøm." - - - - - - Det ligger flere kraftverk i Norges lengste elv. Noen av disse drives uten konsesjon. Det må det bli en slutt på. Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): Kraftverk i Glomma Link: https://www.njff.no/aktuelt/kraftverk-i-glomma Felles "Krav om innkalling til konsesjon for konsesjonsløse kraftverk i Sarpsfossen" kan du laste ned på siden det linkes til.
  6. Yesterday
  7. Beg to differ Nedre drammenselva huser gjedder på 20+, for å ikke snakke om laksene som svømmer forbi. Så gitt at du faktisk har lov til fisket du planlegger så bør du absolutt ha sterkere rygg på stanga. Men igjen, litt mer presisering så er det lettere å hjelpe med valget
  8. Siste uke
  9. J-braid er dårlege greier. Veit at den har komt ok ut i ein test, men eg har fleire uforklarlige senebrudd på 0.13 mm. Styrer unna. Gå for eit anna merke.
  10. Ei stang på ca 9 fot med kastevekt ca 7-30g er ei god allround stang som kan brukes til alt du planlegger å fiske etter. Antar du ikke skal til Sørøya for å fiske 20 kilos torsk eller jakter på 10 kilos gjedda.
  11. Høres mest ut som produksjonsfeil på sena.
  12. noen har noe ærfaring med vann i nærheten av Hjørundfjorden, Sæbø/Ørsta?
  13. Ikke godt å si hva som skjer. Du kan jo prøve 0,16 braid og se om det hjelper.
  14. Er litt skade i toppen så er mulig at den er delskyldig, men ofte opplevd at det har kuttet seg helt nede i mellomrommet ved snelle og første ring. Tror også noen av de er vinden sin skyld, opplevd flere ganger at ting har "knyttet" seg rundt en av stangingene (som kan løses uten å møtte knyte opp en knute). Ligger med et bilde av hvordan tråden så ut etter den var kuttet, kanskje brukbart informasjon å hente? (kuttet "helt perfekt")
  15. Jeg kaster 30g sluker en del med 0,10 braid. Det går alltid bra hvis knutene mine er I orden. Kan det være en skade i en av stangringene dine?
  16. Har en 8 fot stang (7-30g) med 0.10 J-braid på, har problemer med at det ryker hele tiden, veldig ofte under selve kastet på både tyngre (25g) og lettere sluker. Tenker derfor å gå opp i størrelse, er et vann med mye store gjedder i så hadde vært fint om det kunne klart og tatt noen av de mindre gjeddene også men er i hovedsak en stang for ørret og røy fiske. Tenker kanskje noe rundt .15-.16?
  17. Sjåarsuksessen er tilbake. Følg laksen kome heim – minutt for minutt. Havforskningsinstituttet (HI): Første laks er komen heim Link: https://www.hi.no/hi/nyheter/2024/april/direkte-fra-etneelva
  18. Rent bortsett fra at dette spørsmålet er stilt tusen ganger før og at litt søking burde gi deg en pekepinn, så beskriver du såpass vidt fiske at det er umulig å vite hva du trenger. Dog vil en stang som kan brukes til alt ikke være god til noe.
  19. All ferdsel på vann uten bruk av motor er i utgangspunktet tillatt. Unntak må angis eksplisitt. Som f.eks. i denne bestemmelsen hentet fra verneforskriften til Nordre Øyeren: I områdene Svelle, Snekkervika og Monsrudvika med området sør for Rossholmen, angitt som sone 1 på ferdselskartet, er det i periodene fra og med 15. mars til og med 15. mai og fra og med 15. august til og med 15. november forbud mot all ferdsel på land, inkludert ferdsel på tørrlagte mudderbankområder, og all ferdsel på sjø, herunder bruk av motorbåt, kano, kajakk, surfebrett, seilbrett, kite og lignende.
  20. Har teltet mye før, var store fine tilrettelagte plener for det tidligere. Hva som defineres som båt er vel svevende. Men generelt er det vel tillatt å bevege seg i kano i naturreservater
  21. Her er verneforskriften: https://lovdata.no/dokument/LF/forskrift/1981-10-02-4744?q=akersvannet Det står at camping er forbudt, men selve vernet går ikke veldig langt opp på land, så mulig det finnes områder utenfor. Når det gjelder ferdsel med båt eller packraft mv. så er jo det i utgangspunktet en del av allemannsretten. Grunneier kan i utgangspunktet ikke begrense denne, se vannressursloven § 16 https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2000-11-24-82 Båtbruk kan begrenses i verneforskrift, men det fremgår ikke tydelig av verneforskriften at det ikke er tillatt å bruke båt på Akersvannet. Det står dog: Bestemmelsene i punktene IV er ikke til hinder for: 3. bruk av eksisterende fiskerett og båtrett i samme utstrekning som tidligere, Jeg mener imidlertid at dersom genere ferdsel med båt skulle vært forbudt, måtte det fremgå tydelig av forskriften slik det bla står at camping ikke er tillatt. Fiskeretten er privat, og grunneier har stor frihet mht hvordan denne forvaltes. Det jeg ikke kan si med sikkerhet er om grunneier kan bestemme at det kan fiskes fra båt, men bare fra de båtene jeg leier ut.
  22. jeg vet ikke hvordan ståa er i Akersvannet i dag, men opp gjennom årene har bestanden svingt mye. Det har ihvertfall vært to-tre tilfeller med massedød av fisk, trolig pga oksygenmangel, kanskje kombinert med blågrønnalger. Etter slike episoder har fisket typisk tatt seg voldsomt opp, trolig fordi de individene som har overlevd har fått nesten ubegrenset med mat. Men slike voldsomme perioder med opptur har gjerne ikke vart så mange år. Apropos camping, så er det nok ikke bare det at vannet er et naturreservat som spiller inn. For utenfor fredningssonen er det jo stort sett innmark, og der kan man ikke campere. I noen deler av vannet er det skog ned til vannet, og der kan man vel campere, men hvor lett tilgjengelige disse områdene er vet jeg ikke. Er det noen som vet om det er lov med packraft? Eller går slike fArkoster under betegnelsen "båt"?
  23. Takk, allerede gjort. Tenkte bare om noen hadde noe nylig info å dele. Var ganske løene båter før iallefall. Det skal/Var iallefall fine teltområder tidliger. Hovedpoenget med innlegget var at jeg og kanskje andre interesserte kunne få vite om det var verdt å kjøre lang og betale dyrt for å fiske gjørs, fra noen som faktisk visste noe.
  24. Søk opp Akersvannet på Inatur. Det står det om båtleie mv. Telting ved vannet tror jeg er forbudt, da det er et naturreservat. Det står at det er forbudt å bruke egen båt. Jeg er litt usikker på om den regelen er innafor, men har ikke forsket nærmere på det.
  25. Jeg ser poenget ditt, men synes det er en trist utvikling, men til slutt er det fordi mange fortsatt sager over greina de sitter på. Jeg tenkte at siden det nå har blitt "svindyrt" å fiske, og at det er c&r på gjørs har gjort at fisketrykket har gått ned. Jeg får gjette meg til om det fortsatt er gjørs å få, men om noen kan si meg om båtutleie, parkering og teltplasser er ok, og om jeg kan forvente å finne båt siden vi må kjøre 2 timer, så sier jeg takk for det.
  26. Norsk institutt for naturforskning (NINA) Astrid Raunsgard disputerer med oppgave om villaks Hva er årsaken til at laks blir kjønnsmoden på forskjellige tidspunkt? Og hvilke konsekvenser har det? Det har Astrid Raunsgard undersøkt i doktorgradsarbeidet sitt. Link: https://www.nina.no/Om-NINA/Aktuelt/Nyheter/article/astrid-raunsgard-disputerer-med-oppgave-om-villaks "Causes and consequences of variation in age at maturity in Atlantic salmon (Salmo salar)" kan du lese her.
  27. Skal kjøpe stang for første gang, men har null peiling. Vil helst ha en stang som kan brukes i både saltvann og ferskvann. Går vel mest i gjedde, ørret, torsk og makrell. Jeg kommer til å fiske fra båt i elv og sjø. Kom med forslag!
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.