erik

Members
 • Content Count

  4181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  275

erik last won the day on December 6

erik had the most liked content!

Community Reputation

1501 Excellent

7 Followers

About erik

 • Rank
  Team Colibri
 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

9805 profile views
 1. Finnes det i det hele tatt NOE fornuftig vær på den kanten av landet?
 2. Den hadde jeg rigget opp og testet straks. Har pakken fått seg en trøkk (noe jeg tror) kan den også være skadet.
 3. Det der er et brudd som typisk er forårsaket av trykk på stangen. Bare å kontakte selger og be de sende ny pga transportskade.
 4. Jau, innimellom må man grave dypt for å finne de rette ordene... Dog har jeg fortsatt Newcastle brown ale som personlig favoritt uansett øltype.
 5. Stort sett enig i det meste, men kan legge til at Rignes sitt juleøl på fat slettes ikke er så ille, mye fordi det hverken smaker juleøl eller vanlig Ringnes.
 6. Det er uansett et røverkjøp i forhold til Mark 5. Dette er en banditt, jeg har nevnt de for Navico i Norge før også. Etterhvert som modeller skal ned i pris (og etterhvert går ut) får forhandler en kredittering fra Navico på eventuelt restlager forhandler sitter med, nettopp for at forhandler skal kunne prise ned og holde eget lager kurrant. Banditten tar selvfølgelig krediteringen uten å senke prisen. Bare å ligge langt unna den selgeren der.
 7. Jeg slutter aldri å forundre meg over hva enkelte er villige til å betale for eldre marin elektronikk. Jeg solgte vel min HDS 10m Gen 2 for 6000 i 2018, og det var det tydeligvis mange som mente var «billig» for jeg fikk en drøss med henvendelser. Jeg tviler ikke på at du kan få 5-6000 for din, folk flest aner ikke hva de ulike generasjonene innebærer. De tenker bare «en stor Lowrance HDS, det hadde vært fint».
 8. +1. Men hva det egentlig er aner jeg ikke dessverre.
 9. Huff, det var en klønete løsning ja. Suki er det eneste merket med oljefilter på 4-6HK, noe jeg så på som en fordel frem til jeg så det der. Godt å få det gjort uansett.
 10. Det desidert mest effektive virkemiddelet for å øke rekkevidden ved fiske er en flytende farkost, alt annet er bagateller i forhold. I teamet går vi gjennom mange stenger i løpet av et år, og mitt inntrykk er at de stort sett er riktig klassifisert med tanke på øvre kastevekt men at endel har nedre grense satt for lavt. Dette er særlig merkbart på «allroundstenger» som typisk klasses 7-28, 10-30 etc. Akkurat det er det en viss logikk i, tregangeren mellom nedre og øvre grense er neppe mulig å få til uten at en av de lider. Samtidig er kastelengde som regel korrelert med stanglengde, en lengre stang av god kvalitet kaster lengre enn en kortere stang av samme kvalitet. Men for å komme tilbake til tema er utvilsomt teknikk viktigere enn stangens kvalitet(er). Hvis du er i tvil, så la en femåring låne gromstangen din mens du kaster med femåringens juniorsett.
 11. Du vil ikke kunne ha to ulike 2D-givere tilkoblet til samme enhet samtidig. Men hvis du får nettverket til å fungere kan du velge hvilken skjerm du vil se den enkelte giver på. (Merk «hvis».) Plassering av ekkoloddgivere er unektelig litt smak og behag. På båter med en påhenger er det helt uproblematisk å ha ekkoloddgiver på babord side, så lenge den ikke er klint opp i motoren. Det skal de forøvrig aldri uansett fordi det kan føre til ujevn vannstrøm mot propellen, som igjen ventilerer propellen. Det kan i verste fall være direkte skadelig for motoren, i beste fall mister man toppfart. Selv har jeg endel givere, og må rett og slett ha noen på babord for å ha plass til de. Med tanke på at denne andre giveren primært skal fungere optimalt på 10-40-ish begynner morroa med GT8HW som er en ren 2D-giver med passende konevinkel. Denne har jeg litt erfaring med selv, men jeg hadde hoppet over den her fordi den store styrke er 0-20 meter (i saltvann) og det blir kanskje litt spinkelt når drifter kommer ut på dypere vann. GT15M er et mye bedre valg, også en ren 2D-giver men med lavere frekvens og høyere effekt. Som «bra nok uten å sprenge banken» holder jeg en knapp på denne. Ideell er kanskje GT23M med liknende konevinkel men lavere frekvenser og over dobbelt så høy maksimal effekt som GT8. Denne har også downvü, altså skannende ekkolodd som ser ned. Det vil gjøre det enklere å fastslå bunntype/ eventuell vegetasjon/ struktur. (DownVü vil ikke deles til 6012.) Ja, du kan lage ethernetkablene selv. Det er helt vanlige ethernetkabler så hvis du klarer å håndtere alle disse bittesmå lederne inni er det bare å kjøre på.
 12. En liten oppfølging her. C-Map holder på å endre på hele systemet sitt for oppdatering av kartbrikker (altså navgiasjonsbrikker med kjøpt innhold, ikke kart lastet ned direkte fra C-Map Genesis til egen minnebrikke). Foreløpig forventet endring skal gå live i løpet av vinteren, og vil gjøre det enklere å få oppdatert eksisterende kartbrikker slik at feks Genesis-laget oppdateres. En velkommen endring for min del.
 13. Det er Garmins ethernet mellom 6012 og GSD24 i dag, den saken er grei. Spørsmålet mitt om nettverk gjaldt mellom 6012 og ny skjerm. I en ideell verden vil de dele ekkoloddgiver(e), kart og waypoints. (Slik at du feks slår inn et waypoint på skjermen du har ekkoloddet på fordi du så noe spennende der, og så popper det opp på 6012.) Jeg har dessverre bare praktisk erfaring med Garmins ethernet på litt nyere modeller (820xs og 8410xsv), derav usikkerhet rundt eventuell utfordringer med din lett aldrende 6012. Men der kan support utdype hva som går og ikke går mellom de. De litt enklere GPSMap-modellene er absolutt et alternativ, 8410xsv er utvilsomt et merkbart økonomisk løft... Som ekkolodd med dine dybder er den kanskje største ulempen med feks 1022xsv at den ikke er «ekte» dobbeltbånds-ekkolodd, dvs mot ekkoloddgivere med to elementer så fyrer den av ett element av gangen (ikke begge samtidig.) Hos G er det bare 84xx som er ekte dobbeltbånd uten modul. Dog kan vi absolutt diskutere den praktiske forskjellen ute på vannet, jeg mistenker at man må være langt over middels interessert for å i det hele tatt se noen forskjell... På 0-40 meter kan jeg ikke se forskjell på mine egne. Dog ser jeg godt forskjell relatert til selve skjermen, skjermen på 8410 er den beste jeg har sett på noen marin enhet uansett merke. (Jeg har også en Lowrance HDS Live stående ved siden av.) Angående å rydde i NMEA2000 så finnes det en T-connector med fire punkter: https://www.mjosservice.no/produkt/lowrance/tilbehor/nettverk-kabler/nmea2000-nettverk/n2k-4-veis-blokk-micro-c Den er gull på steder man har mange enheter, feks under dashen.