erik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 895
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  228

erik last won the day on February 18

erik had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

1 396 Excellent

5 følgere

Om erik

 • Rang
  Team Colibri
 • Bursdag 02. jan. 1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Nylige profilbesøk

8 667 profilvisninger
 1. erik

  Spot for fishing in Oslo early March

  Hi March would usually be «in between» seasons in freshwater, so depending on how early spring is this year there might be solid ice for icefishing, there might be rotten ice you should stay off, or there might be open water. As for saltwater the Oslofjord is free from ice and fishable. Shorefishing is s good option, but offcourse a boat always increases the odds in your favour.
 2. erik

  Propellen på Motorguide Xi3 ramlet av

  Det er låsemutter på min Xi5. Jeg har forøvrig brukt motoren masse på samme måte, kjøre rundt i et par knop med hovedmotor og så bruke ankring når man ser fisk på ekkoloddet. Det er også en vanlig måte ved trolling, der påhengeren står for fremdriften og hjulvispen for styringen. Da står nødvendigvis hjulvispen endel stille i vannet. Det høres helt merkelig ut at det ikke er låsemutter originalt. Her hadde jeg forventet en solid rabatt på reservedeler da vanlig mutter her er på grensen til feil fra produsent.
 3. erik

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Airmar TM185HW vs Lowrance/ Simrad HST-WSBL.
 4. erik

  Hva bruker dere å fiske med?

  Vanskelig spørsmål uten å vite mer om tid på vinteren og vannet det gjelder. Feks vil jeg i Vansjø mot slutten av februar og utover primært jage abbor på steder med 3-5 meters dybde, typisk grunnflater med dypere vann rundt. I Mjøsa og Hurdalsjøen derimot ville jeg holdt meg mye dypere på 10-20 meter. Her må man bli kjent med det spesifikke vannet.
 5. erik

  Hva bruker dere å fiske med?

  Abbor fisker jeg primært etter med bakansepilk hvis målet er større individer, eller pimpel og lyskrok hvis det er tusenbrødre på menyen. Her handler det egentlig mer om bevege seg så du får lett opp fisken, enn nøyaktig hva du fisker med. Ørret meiter jeg etter med (lokal) agnfisk, men jeg konsentrerer meg da om vann med større ørret. Her handler det fort om lokalkunnskap (som igjen kommer av erfaring, som igjen kommer av mange turer uten fangst) siden fisket er mer statisk.
 6. erik

  Flere tenker vern.

  Apropos torsk i Canada. Morsaprosjektet handlet om utfisking av Vansjø i Østfold og medførte at store deler av bestanden av større gjedde, gjørs, lake og abbor ble fisket ut over 2-3 sesonger, helt bevisst. Man antok at bestandene vill gå tilbake til utgangspunktet på sikt, men det har de ikke gjort enda og det må være 15-20 år siden nå. I Vansjø var gjedde den dominerende rovfisken, i dag er det gjørs. Lake var en ganske vanlig fisk å få, i dag er den en sjeldenhet. Så selv i et ganske begrenset system hadde en kortvarig utfisking enorme konsekvenser og har forrykket den tidligere «normalen» for både rovfisk og byttefisk. Å tro at vi har noen som helst ide om hva flere tiår med overfiske vil medføre i et så stort og komplekst system som Oslofjorden må kalles ønsketenkning. Jeg er veldig spent på hva årene fremover vil bringe.
 7. erik

  monsterørret på mjøsa

  Han er vel neppe den første til å bli mer engasjert på fisketur enn på skolebenken?
 8. erik

  monsterørret på mjøsa

  På flere områder mener jeg GDs overskrift var mer dekkende. Særlig siden jeg har hørt Cato "live" tidligere og ikke har noen problemer med å forestille meg at han er korrekt sitert.
 9. erik

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Jeg testet også Hook2 endel og har brukt den originale Splittshot samt HST-WSBL (den enkleste giveren til Lowrance) og Airmar P66. Det ER forskjell på Hook2 og HDS, men forskjellen på ekkoloddgiveren er betydelig. Allerede med HST-WSBL fungerer Hook2 mye bedre enn med originalen. Sannsynligvis på grunn av konevinkel.
 10. erik

  monsterørret på mjøsa

  Flott ørret, men kan noen ta på seg å gå opp løypa med definisjon av ordet «monster» med pressen?
 11. erik

  Isfiske i Øst-marka?

  De artene krever gjerne litt ulik strategi så det kan være lurt å ta et valg, selv om man selvfølgelig kan starte dagen etter abbor og så avslutte etter ørret. Abbor er typisk en letefisk, du må borre mye og finne den. Ørret er ofte noe mer ventefisk, færre gull og lengre tid i hvert hull. En mellomting er å lete abbor, så snu og fiske seg tilbake i de gamle hullene. Nøkle er ikke noe unntak. Det er et vrient vann for ørret hvis du ikke ismeiter, men leverer gjerne noen abbor så lenge du er mobil.
 12. erik

  Valg- og montering av svinger

  Nå er ikke dette båten du velger for grisekjøring i grov sjø, så du kommer langt med RAM. Den dårligste (med tanke på hvor godt det holder fast) løsningen er den klassiske kula og armen, du skal ha D-størrelsen til din 9. Det er samme patent som jeg bruker ved konsollen på dagens båt. Foran har jeg bedre plass og bruker Cisco, et stativ som nok vil leve lengre enn undertegnede. Dette tåler en trøkk. I jolla brukte jeg en variant fra RAM som ikke har kule og arm, som nesten er på samme nivå som Cisco. Jeg har ikke bilde av det på nett men det er denne: https://www.mjosservice.no/produkt/lowrance/tilbehor/ram-braketter/mb-38-ram-brakett-for-8-og-10-apparater
 13. erik

  Isfiske i Øst-marka?

  Hva fisker du etter?