erik

Members
 • Content Count

  4092
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  263

erik last won the day on August 20

erik had the most liked content!

Community Reputation

1468 Excellent

7 Followers

About erik

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

9305 profile views
 1. erik

  Akerselva

  Grattis! Og det minner meg på at en skulle ha tatt seg en trollingstur i Indre Havn snart.
 2. Kajakkfiske er utvilsomt større i Sverige enn i Norge, men det er endel her også. De har dog en tendens til å hold seg i ferskvann. Men jeg ser stadig folk i ymse bellyboats eller tilsvarende i Oslofjorden. Teamkompis Lars fisker mye fra kajakk og så har du han karen her: http://kajakkfisker.blogspot.com/ Han fisker oftere enn han oppdaterer bloggen sin.....
 3. Ørret har ofte en "knekk" på den, eller en bue mens den er rettskåret på en laks. (Kjevebein er en mye bedre måte å se forskjell på, finnen kan ha ymse skader.)
 4. Jeg ser ingen problemer ved å lånefinansiere deler av båtkjøpet slik du tenker deg her, men unngå forbrukslån om du kan. Lån penger på bolig eller bil isteden, da får du bedre rente. (Jeg hadde selv en liten periode med lånefinansiering på egen båt men cashet ut lånet etter noen måneder med vann og nudler.) Sørg for å nedbetale lånet fort, særlig med tanke på neste punkt som er motor: Hvis du skal ha en båt med såpass gammel motor (og det skal du med det budsjettet og det ønsket om størrelse) så forsøk å finne en som har gått i ferskvann. Hvis ikke det er mulig, så ha en plan for å skifte ut påhengeren, og da heller før enn siden. Hva gjør du om det er tæring i motorblokken her så du må skifte motor neste sommer? Sørg for å ha en plan for det, og om ikke planen kan finansieres innen den tid så være mentalt forberedt på at det kan skje. Det er absolutt ikke sikkert det skjer, men planlegg for katastrofe så er det fint å bli positivt overrasket. Skal du først ha eldre saltvannskjørt motor er ikke den i linken din den værste, for det er nesten brakkvann ved den marinaen og lav salinitet er lik lang levetid for en motor. Ha i bakhodet at du må ha egnet bil og førerkort for å frakte dette på land. Du er nok oppe å snuser på 1800-2000kg her med tilhengeren. Legg inn i budsjettet at bremser og hjullager på hengeren må ha en service. La selger ta opp båten etter prøvekjøring, og følge med på hva han gjør. Er hengeren under vann kan du trygt anta at alt skal skiftes ut for det er neppe første gang han bader hengeren sin.... Hvis du ikke har bil/ førerkort/ henger så må det budsjetteres med å betale andre for transport, og for å sette båten ut/ ta den opp.
 5. Velkommen til forumet. Det eksisterer fortsatt et kostholdsråd for Mjøsfisken ja, som blant annet forbyr omsetning av ørreten derfra hvis den er over en viss størrelse.
 6. Det er en hannfisk ja, basert på gattfinnen og kjeften.
 7. Dette er (var) en ørret. Se på kjevebeinet versus øyet, her går kjevebeinet langt bak øyet.
 8. Hei og velkommen til forumet. Ja, det er makrell i Oslofjorden. Du får makrell på stort sett hva som helst, kanskje bortsett fra gummimark. Agn eller hekle med blink eller blanke kroker fungerer. Resten er et spørsmål om å finne fisken.
 9. Det ordner vi, jeg har både HDS Live og Gen 3 liggende du kan låne. Jeg skal bruke de selv i helgen ,men neste uke kan du låne HDS Live. Ingen av de passer i braketten din, men kontaktene passer så du får testet giveren. Send en melding så finner vi ut av detaljene.
 10. Ser du bor på Hokksund? I værste fall kan du få låne ett av meg å teste med.
 11. Det kan selvfølgelig være feil på hardvaren her, giver eller ekkolodd. Du har ikke tilfeldigvis tilgang på et annet ekkolodd du kan teste med?
 12. Fint bilde! Bilder av (egen) båt i fart er alltid fint. Jeg kontrer med egen båt.
 13. Artikkelen er fra 2012 så den begynner å dra litt på årene. Men Nakholmen er fortsatt "høyst brukanes". På sluksiden er IMA min favoritt i dag ved fiske fra båt: Fra land så står jeg på slukene jeg nevnte i artikkelen.
 14. På dette tidspunktet hadde jeg tatt en hard reset og begynt på nytt.
 15. Velkommen til forumet! Frekk som jeg er henviser jeg til min egen artikkel: http://teamcolibri.blogspot.com/2012/04/havabbor-i-indre-oslofjord.html