erik

Members
 • Content Count

  3946
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  234

erik last won the day on April 14

erik had the most liked content!

Community Reputation

1406 Excellent

7 Followers

About erik

 • Rank
  Team Colibri
 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Recent Profile Visitors

8879 profile views
 1. Beklager, men denne er resirkulert for lengst.
 2. Hvis giveren gjenkjennes av ekkoloddet er det riktig adapter.
 3. Ullundertøy, fleece som mellomlag og flytedress utenpå. Samme støvler som til isfisket, lue og fingervanter. Viktig å holde varmen når man sitter ørten timer på rompa i båten.
 4. Jeg har dessverre null, niks, nada og zip erfaring med trolling etter canadarøye, noe jeg gjerne skulle gjort noe med forøvrig. Men utifra det jeg har lest handler dette mye om å finne områder med kanter ute på større vannflater, og så fiske i nærheten av disse kantene. (Forsåvidt ikke helt ulikt trolling etter større norsk røye.) I så tilfelle ville jeg prioritert en ekkoloddgiver med mulighet for både smal konevinkel (for å pin-pointe og kartlegge kantene presist) og noe videre konevinkel (for å se etter fisk). Det ser ut som det stort sett fiskes over dybder rundt 100-20 meter, uten dyprigg tidlig i sesongen og med dyprigg senere i sesongen. På bakgrunn av det hadde jeg sett på Simrad GO eller Lowrance Elite Ti2, begge med HST-DFSBL eller 50/200/455/800-HDI eller Garmins Echomap med for eksempel GT51M (hvis man velger SV-model Echomap). Når det kommer til kart må du nok pent påregne å lage det selv, noe alle disse modellene støtter. En liten tilleggsopplysning når det gjelder akkurat Linder: På grunn av designet har disse båtene en list rundt hele akterspeilet som forbinder akterspeilet med skroget forøvrig. Denne listen gjør det omtrent umulig å få god prestanda fra en aktermontert ekkoloddgiver, fordi den genererer masse turbulens (små luftbobler) når båten er i plan. Egentlig et helt håpløst design på en båt som reklameres med mot nettopp sportsfiskere, men slik er det. Løsningen er å jevne ut mellom list og skrog foran ekkoloddgiveren og litt ut til hver side, feks med glassfiber.
 5. For å være ærlig er jeg litt usikker på hvorfor Stanley fungerer såpass bra. Det finnes ikke stingsild i de vannene jeg fisker mest, og den har minimal bevegelse eller «vugging», egentlig ekstremt kjedelig gange. Sånn sett den strake motsetningen til Kopyto, som har både vuggende gange (med lett hode) og en hale som slår så hele kroppen vibrerer. Det er kanskje derfor den fungerer så bra? Dvs de to til sammen dekker mange situasjoner, fordi de er såpass ulike? Ikke vet jeg. Det går mye i 7-10-14g, tipper jeg bruker 10g cirka 60% av tiden. Men det er litt variabelt, Hurdalsjøen er rene skrekkeksemplet hvor jeg knapt nok er under 20g siden fisken ofte står fra 10 meter og nedover. Det er ekstremt forskjellig fra feks Haldenvassdraget hvor fisken later til å stå mest på 4-6 meter. Dog fisker jeg nesten bare fra båt og utstyrsvalget farges av det. Jeg har prøvd litt ymse av kreps og andre «dyr». Kreps med skjørt på stand-up jiggkrok er vel kanskje noe av det artigste slow-motion fisket jeg vet om. Veldig artig å kjenne abboren suge i seg krepsen der ute. Men igjen er det variabelt, for i noen sjøer får jeg ikke abbor på dette i det hele tatt. Feks har jeg aldri fått abbor på kreps i Vansjø, selv om det var bra med kreps der frem til pesten dukket opp. Abbor er kanskje den fisken jeg er minst klok på. Den overrasker stadig. At jeg også synes den er en av de vakreste fiskene i Norge gjør den bare enda mer attraktiv å jakte på.
 6. Gytingen er veldig variabel etter hvor du er i landet. Vanntemperatur og dagslys er de viktigste faktorene, men også vannstand kan spille inn endel steder. Jeg ser på Facebook at gjeddeleken er i full gang i sydsverige nå.
 7. Westins Stanley the Stickleback og Relax Kopyto er mine desiderte favorittjigger til tradisjonelt jiggfiske (dvs med klassisk jiggkrok med blyhode). Som vibra-bait er favoritten Berkley Powerblade (11g) og som popper er det IMA Popkey 90. Wobler er det sjelden jeg bruker til abbor. Det blir mye dropshot og tradisjonelt jiggfiske, her ligger sikkert 90% av tiden min etter abbor. Kan ikke huske sist jeg fisket med mark, men får da en og annen grei abbor lell.
 8. Sammenliknet med Akerselva er egentlig ikke fisketrykket så høyt i denne elva, heller ikke i Lysakerelven. Men felles for begge er at fisket er desidert best der det er aller vanskeligst å komme til. Med vadebukser kam du gå ut ved brua ved fotballbanen og vade nesten helt opp til kulpen ved OFAs anlegg. Vad ekstremt forsiktig så vil du se endel ørret på den strekningen når smeltingen er ferdig. Kan ellers nevne at OFA har båt for utlån i Bogstadvannet, men isen må gå først selvfølgelig, kontakt de for å «booke» den.
 9. Takk for rapporten. Og ja, Sørkedalselva våkner for alvor til liv når smeltevannet har gitt seg.
 10. Et vel så godt spørsmål er hvilke som er isfrie. ;) Jeg ser at feks Steinsfjorden er tilnærmet ufiskbar og da er nok de fleste småvann ellers også det.
 11. Vansjø er særdeles kanovennlig og har mye fisk.
 12. Til sjøørret er min personlige favoritter Bomber, Tomic og IMA og gamle små Rapala Magnum.
 13. Jeg vet det koster skjorta, men skal du opp i høgget der og har mulighet så lei båt. Ja, du får fisk fra land men med en planende båt med ekkolodd og kartplotter vil det bokstavelig talt åpnes en ny verden. Det er fint fra land, men enda bedre fra båt.
 14. Ja, Elite Ti2 med 3 in 1 er som skapt for Øyern. Hvis du skal ha hjulvisp foran og denne skal styres av Eliten (feks Motorguide Xi3) så skal du legge en NMEA2000-kabel mellom de så en rørgate er lurt.
 15. Se der ja, den hadde jeg gått glipp av. Korrekt det er de to foregående generasjonene jeg har hatt. Det kan hende jeg husker feil men jeg mener at blokken på de to jeg har hatt også var litt større enn den nye som bare er 808cc så det er en helt ny motor også, ikke bare en facelift.