Jump to content
Fiskersiden

Hvor skaffe brisling


 Share

Recommended Posts

Enig! De kan stikke og fiske brislingen sin et annet sted og la Oslofjorden være i fred!

Hvordan er brislingen som agn etter å ha vært i fryseren? Og den er vel en "feit" fisk, så brisling som har ligget i fryseren i mer enn 3-4 måneder er vel bare brukbar til lake og ål?

Link to comment
Share on other sites

Ferskfrosset er den OK å feste på kroken hvis du håndterer den forsiktig og bruker en liten treble, men drar du til med en stiv stang vil brislingen og kroken lande to forskjellige steder:) 2-3 måneder varer den hvis den ikke er innefrosset i vann.

Link to comment
Share on other sites

Rolf B;

Hva er best for fiskebestanden i Oslofjorden;

1-Jeg spiser brisling?

2-Jeg spiser fisk som spiser brisling?

PS: Jeg spiser ALL fisken jeg fisker. C&R er for meg like bestialsk som den engelske revejakten, tyrefektingen i spania osv osv.

Link to comment
Share on other sites

Det beste for fiskebestanden i oslofjorden er at fisken har nok tilgang på mat.Leste forresten en artikkel for en stund siden der det sto at fiskere klaget over at torsken spiste opp all småtorsken.Vel det er kanske ikke så rart når de tømmer havet for sild[V]

Link to comment
Share on other sites

sitat:Opprinnelig postet av herman

Snakka med en kar på vestlandet. Der hadde de kjempe suksess med brisling til sjøørreten. Er det noen som vet hvor man fanger eventuelt kan skaffe fersk brisling. Har utrolig lyst til å prøve det.

Jeg har en boks med røde maggott som jeg ikke får brukt opp. Er det noen som har prøvd SØ med maggot. Burde ikke være helt umulig eller?[?]

Link to comment
Share on other sites

sitat:Jeg har en boks med røde maggott som jeg ikke får brukt opp. Er det noen som har prøvd SØ med maggot. Burde ikke være helt umulig eller?

Jeg har fått 2 sjøørret på maggot,men det var i elv.Testet bare for morroskyld da jeg ikke hadde mark

Link to comment
Share on other sites

  • 16 years later...

Har lyst til å prøve å dorge med brisling og agnskaller etter sjøørret igjen, mange år siden jeg har hatt agnfisk. Noen som vet hvor man kan få tak i mindre (8-13cm eller noe slikt) brisling i Osloområdet?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Den 4.4.2021 at 13.15, abbor skrev:

Har lyst til å prøve å dorge med brisling og agnskaller etter sjøørret igjen, mange år siden jeg har hatt agnfisk. Noen som vet hvor man kan få tak i mindre (8-13cm eller noe slikt) brisling i Osloområdet?

Fant du noen med brisling? 

Link to comment
Share on other sites

I rekken av oppdateringer som ikke løste spørsmålet...

Jaktia på Jessheim hadde verken brisling eller krøkle. Men de hadde maggot, noe som ledet til en meiteøkt på Bogstadvannet i håp om laue. Det endte med sørv og mort, som ble en nødløsning. Hvis noen lurer på om man får makrell på sørv og mort, så kan jeg bekrefte det basert på dorgeturen kvelden etter....

Link to comment
Share on other sites

22 minutter siden, erik skrev:

I rekken av oppdateringer som ikke løste spørsmålet...

Jaktia på Jessheim hadde verken brisling eller krøkle. Men de hadde maggot, noe som ledet til en meiteøkt på Bogstadvannet i håp om laue. Det endte med sørv og mort, som ble en nødløsning. Hvis noen lurer på om man får makrell på sørv og mort, så kan jeg bekrefte det basert på dorgeturen kvelden etter....

Ho ho! Du har altså dorget i fjorden, med sørv og mort fisket i Bogstad, og fått makrell? Det hendelsesforløpet tror jeg du er rimelig alene om i verdenshistorien ….

I gamle dager fikk vi mye laue utenfor Bogstad gård. Men nå snakker vi ca 30 år tilbake i tid.  Laue fisket jeg stort sett med deig av mel og vann. 

Link to comment
Share on other sites

he he, sild og makrellfilet fungerer jo i ferskvann, på hhv gjedde og lake. Kjenner også til at man har fått ørret på makrellfilet i ferskvann under lakefiske. Så hvorfor skal ikke ferskvannsfisk fungere i saltvann? Men en annen ting er jo å gjøre stuntet...

Link to comment
Share on other sites

Jeg var for så vidt klar over at bestanden av laue i Bogstad hadde fått en knekk, det er sikkert 10 år siden. Men siden E18 stod bom i den retningen jeg egentlig ville, ble valget som det ble. :D Nå blir det snart en tur til Vansjø igjen, og da skal jeg legge meg opp et lager med "riktig" art i fryseren.

At det ville fungere var jeg ikke i tvil om et sekund, utover at mort/ sørv har en form på skallen som ikke passer helt i agnskallene mine. Jeg har fått en hel del SØ på laue tidligere. Jeg var heller ikke i tvil om at man går lei av å plukke av makrell for hver 50 meter man dorger og hvor hver andre makrell ødelegger agnfisken. Det gikk 10-12 mort/ sørv på rappen der en periode, så dorging med agnfisk i indre fjord legges nok på hylla til det verste makrell-kjøret har lagt seg på senhøsten

Edited by erik
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.