Gå til innhold
Fiskersiden

Mine meiteturer 2011


nanablag
 Share

Recommended Posts

13.9:

Samme plass og samme metode måtte prøves igjen.

Jeg startet med 4 metern og det hadde ikke gått mange minuttene før dagens første vederbuk kom på land, vekten var 1805 gram.

Etter denne ble det veldig stille inne ved land og jeg bestemte meg for å gå over til 7 metern. Tacklet jeg brukte dagen før hadde jo litt destruert, så jeg måtte lete fram et nytt. Dette viste seg å være for langt så jeg måtte kappe det. Etter kapping le det selvfølgelig for kort, men skitt au! Fiskes skulle det!

Det endte med 3 vederbuker på 7 meter; 1610, 1745 og 1775.

Den tunge 7 metern er slitsom for armen og det gjorde ikke saken bedre at tacklet var litt for kort, dette er ikke noe man merker når fisken er på litt avstand, men det skaper trøbbel når man skal ha fisken i håven....

Jeg får prøve å sette på ny topp på 6 metern før neste tur, da den er ganske mye lettere, hvis jeg ikke får det til får jeg grave fram en 5,5 meter selv om den også er ganske tung.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 273
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

11.09

Fornøyd med turen!

Endelig en tur du er fornøyd med :rock:

Hadde vært fornøyd med mye mindre jeg ........ :beer:

Har nå minst 5 turer i år jeg er fornøyd med! :D

Jeg har vel et ganske høyt antall turer og de fleste ville vel sagt seg overfornøyd med langt færre :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14.9:

Harrmeite i Lågen sammen med Kjell Arne.

Før fisket var jeg rimelig stri på at maggot var det beste, mens Kjell Arne holdt en knapp på mark.

Bunnmeite var det som skulle prøves først.

Strømmen var ganske sterk og det var vanskelig å få søkkene til å ligge. Jeg fikk allikevel to svært små harr nesten med en gang, begge på maggot.

Vi bestemte oss for et plassbytte. På den nye plassen virket strømmen å vøre noe snillere.

Jeg tilbød min medfisker maggot flere ganger, men han holdt seg til marken sin.

Etter lengre stillhet bet det endelig hos Kjell Arne. Jeg håvet en harr for ham som viste seg å veie 570 gram. 1-0 til mark. Etter dette skiftet jeg til mark. Da det ikke virket, prøvde jeg duppmeite som ikke ga noen ting. Tilbake til bunnmeitet og en tålmodighetsprøve senere beit det endelig. Kjell Arne håvet en harr på 570 gram for meg. Denne hadde et stygt sår og en misdannelse ved munnen, samt en splitt i ryggfinna. Ikke verdens vakreste harr, men den reddet turen for min del.

Dette var første forsøk på harrmeite i Lågen og jeg synes ikke vi kunne forvente mer denne dagen.

(I tillegg ble det prøvd litt med flue og dupp, som jo ikke er meite.... dette ga Kjell Arne minst en fisk til)

Takk for turen, Kjell Arne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for turen Håvard. Vi får prøve en ny tur etter de store når vannstanden har gått ned noen cm, kanskje det løsner da ;)

Vil tro det. Vi kunne uansett ikke vente det helt store på første forsøk på harrmeite i en så stor elv.

Alt tilsier at det blir enklere om vannstanden går ned litt innen rimelig tid.

Jeg har noen gode og noen dårlige ideer som må testes neste gang, det har sikkert du også :)

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

15.9:

I dag blanket jeg vederbuk...

Man trodde det ikke var mulig, men det var det altså ikke.

Nordavind og bruk av et helt uhensiktsmessig for ordner den biffen glatt....

Forballene var som stein!

Hvis jeg noen gang skal meite på 10 meter dypt vann vet jeg hva jeg skal bruke :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på om jeg var på samme sted som deg i går ettermiddag. Fikk 2 mort (470 gram), ei brasme (2130 gram) og 1 vederbuk på ca 1.3 kg. :)

Tviler egentlig på om du var der jeg fisker for tida :)

Hvis du mot formodning var det, så var det meget interessant at du fikk brasme......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17.9:

Toppknyttfiske blir man aldri lei av :D

I dag begynte jeg med 7 meteren da det var så stille at jeg ikke hadde troen på å få fisken helt inn. Det ga virkelig ingenting.

Etter en lang stund så jeg en vederbuk veldig nært land. Jeg fant fram 4 meteren og den tok med en gang. Vekten var 1830 gram.

I tillegg ble det en mindre vederbuk og en liten mort. Alt i alt en tur hvor det skjedde lite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18.9:

Da det siste 4 meters tacklet gikk til helvete på forrige tur og jeg ikke hadde giddet å knyte noe nytt bestemte jeg meg for å bruke 7 metern i dag.

Det var nordavind og bølger, det tydet ikke bra men jeg valgte alliekvel å blande noe for og prøve litegrann.

Dagens for bestod av en pose Milo special bremes, en dose hvitt strøbrød og en god neve 4 mm pellets. Det ble brukt litt mer vann en normalt, så foret var rimelig vått. Jeg unnlot å bruke mais i foret i dag.

Da jeg kastet ut de par første forballene fikk jeg trua! Dette foret oppførte seg akkurat slik jeg ville!

Det ble 4 vederbuk den første halvtimen før det roet seg ned. Etter den gode starten ble det bare en buk til. Hver gang jeg måtte håve fisk ble jeg våt av blgeskvulpet og da vinden hadde tatt seg opp såpass at jeg på rekke og rad fikk satt fast i de 3 nærmeste trærne og dermed ødelagt tackelet bestemte jeg meg for å gi meg.

Dagens to største vederbuk var 1880 og 1875 gram.

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19.9:

Til nå i denne toppknyttsatsingen hadde jeg ikke mistet en eneste fisk.... Det vil si; jeg har hatt napp som ikke har sittet, men ingen fisk er mistet på vei inn.

Dette kunne ikke vare!

I dag var det tregt. Det ble en vederbuk etter laaang venting og etter enda lenger venting ble det en mort. Så gikk duppen under på nytt, jeg løftet stanga og det svarte!! Jeg hadde kroket noe som stakk utover i et helsikes tempo og jeg var sjanseløs.... Høyst uventet. Jeg vet ikke hva det var, men utfra oppførsel virker det mest fristende å gjette på en voksen ørret. Dette er det selvfølgelig helt umulig å si noe om, da det kan ha vært så mye rart.....

Etter dette kalrte jeg ikke å gi meg med en gang, men alt som skjedde etterpå var at jeg fikk to små mort og mistet en liten mort.

Den store mistedagen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stonfo +/- gummi ser jeg på som en del av stanga. Og ei løkke er ei knute, den heter løkkeknuta og den knyter du slik at du kan feste sena fast til stanga. Ergo du knyter sena fast til stanga :P

Toppknytt er faktisk moro og det er noe eget ved det å ikke ha noe som helst annet enn ei lang stang å jobbe med når fisken biter.

Dette tilfellet var fullstendig uventet og det kunne nok fort ha gått galt selv med snelle, men det er klart at jeg ville ligget bedre an da. På den annen side ville jeg ikke vært der i går om jeg hadde tenkt å fiske f.eks feeder. Det var mulighetene for greie fisk på toppknytt som fikk meg til å begynne å fiske der og det at jeg syntes det var gøy og ønsket om å lære meg å fiske mer effektivt med metoden som fikk meg til å fortsette :)

Jeg prøvde feeder der en gang og det var virkelig ikke verdens beste ide, det var litt for mye å sette fast i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20.9:

Ja hvorfor toppknytt??

Nei, si det.....

Vel, i dag skulle samme plass prøves med andre metoder.

Jeg startet med feeder. For å se hvordan foret var kastet jeg et par baller i vannet rett foran meg før jeg foret opp litt lenger ut.

Feederfisket ga nada og niks. Jeg fikk øye på en vederbuk som koste seg med det lille av for jeg hadde lagt nær land og bestemte meg for å bare for moro skyld fiske litt rett ned fra stangtuppen. Lenge før det hadde gått et minutt beit den og jeg kunne håve en helt normal vederbuk.

Etter dette fortsatte ejg satsingen lenger ut og jeg hadde atpåtil et par bittesmå bevegelser i quivertipen som kanskje kunne minne om napp.

Jeg klarte å kaste av sena... det røk i skjøten mellom mono og multi :(

Etter dette bestemte jeg meg for å prøvbe match. Det ble om ikke annet trening på spretterskyting. Det gikk ganske bra. Bare tre av ballene traff meg selv, kun noen få delte seg i lufta og omlag halvparten traff innenfor 5 meter fra duppen. Etterhvert kom det en østeuropeer til plassen... han skulle fiske... jaja...

Jeg fortsatt med mitt og hadde atpåtil et napp, men bommet selvfølgelig tilslaget..... Da det var igjen 1 minutt før jeg måtte gå bestemte jeg meg for å fiske ertt ned fra stangtuppen. Det ga en vederbuk til. Denne oppførte seg som vederbuk på land og presterte med det en ganske kraftig selvskading... ikke skjønner jeg hvordan det gikk til, men den blødde kraftig. Siden den neppe ville kalrt seg, ga jeg den til østeuropeeren som ikke hadde fått noe.... Hadde han ikke vært der ville nok buken blitt satt ut igjen og mest sannsynlig blødd seg ihjel, men siden den blødde sånn og dessuten var ganske liten ga ejg den altså bort. Helt sikkert kritikkverdig av meg, men jeg følte at det var bedre enn alternativet akkurat da. Håpet var kanskje at han skulle greie seg med én vederbuk til middag....... Han overtok selvfølgelig plassen min da jeg dro min vei.

Turen var alt i alt rimelig mislykket og dessuten relativt dyr.

Med tanke på hvor det viste seg å være mulig å få fisk framstår jo toppknytt som det greieste.....

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

21.9:

Harrtur sammen med Kjell Arne :)

Forholdene var tydeligvis vanskelige i dag, for Kjell Arne fikk ikke en dritt.

Jeg fikk tre slumpharr og to ørreter som selvfølgelig ble satt pent tilbake.

Harrene veide 660, 675 og 630. Ørretene var små og ble ikke veiet.

Mark vant en klar seier over maggot i dag, mark fikk mest tid men alt i alt leder den stort etter to turer.

Jeg tar det for gitt at Kjell Arne tar en grusom hevn en annen dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er det kritikkverdig å drepe fisk egentlig?

Det er ikke kritikkverdig å drepe en fisk eller to, se på konteksten så skjønner du hva jeg mener kunne være kritikkverdig ved det nevnte tilfellet.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, at en og annen fisk skader seg under oppholdet på land er slikt som skjer, og siden jeg veit at du (i likhet med mange andre) gjør sitt beste for å behandle fisk som skal gjenutsettes pent, ser jeg fortsatt ikke noe kritikkverdig med det. Og så lenge fisken mest sannsynlig havnet i en mage ser jeg jaffal ingen grunn til å beklage seg - for fisk er jo i utgangspunktet mat, uavhengig av hva vi "sportsfiskere" skulle mene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.