Bonavar

Shimano Exage 2500 FD

Recommended Posts

Skal ha meg 2 nye sneller og vurderer ''Shimano Exage 2500 FD'' 

Noen av dere som har denne å hva synes dere om kvaliteten ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjøpte en slik i sommer til sjøørretfiske og er godt fornøyd foreløpig. Eneste minuset jeg har funnet er at baksperren er knotete plassert for folk med bananklaser der fingrene normalt skulle vært...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke exage, men den høster mye god feedback på forumet her. Har lånt en av de tidligere modellene og den funket fint. Selv har jeg en første generasjon Nexave med bakbrems. Denne ble brukt mye for 5-8 år siden etter ørret, før den ble erstattet med mer jålete sneller. Den er med på noen turer, og holder fortsatt mål. Den er likevel ikke like skarp som sneller jeg har kjøpt siste årene, og samme kan nok sies om Exage. Det er ikke nyeste teknologi, og den ble vel nå erstattet av Sedona?! Får du den billig et sted kanskje?

Alternativer:

Jeg har brukt en okuma ceymar et års tid og den er hardtestet uten at jeg har ødelagt noe. Får du den billig er det et godt alternativ. Inspira fra Okuma er enda hvassere, men dyrere. Fordelen med disse fra Okuma er vekt. Usikkerhetsmomentet opp mot gamle slagere fra Shimano er holdbarhet over tid...

Daiwa har også kommet seg inn på markedet med mye bra! Deres Freams er helt topp, men kanskje litt for dyr? 

Jeg vant en Shimano catana snelle i fjor høst som skal få være med på abborfiske i år. Den virket overraskende tight, så vi får se hvordan den presterer. Er det abborfiske du skal ha snelle til så legg mer penger i stang enn snelle. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skittfiske selger dem for 799,- som er helt ok pris. Jeg har så jeg egentlig klarer meg med sneller. Men føler jeg trenger noe nytt :) 

Skal brukes til ferskvannsfiske som Abbor,Ørret og Gjedde på mine nye 7' spinning rods. 

Jeg har også vurdert og kjøpe med  Diawa Crossfire 2500-3Bi. Men hva får man av kvalitet da liksom :P Så kommer Shimano med ekstra spolehus som kommer godt med. 

Ser Diawa Freams serien ligger på 1699,- blir kanskje noe dyrt for meg.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har en Shimano Exage 1000 FD. Nydelig snelle til den prisen. Ser veldig bra ut, går jevnt og fint og har med ekstra spole. Løp og kjøp! 

Bruker min til UL-stangen (kastevekt 1-11g). Til de stengene jeg bruker mest går jeg gjerne opp i neste "klasse", som er Aernos / Nasci. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man kan aldrig ha för många sneller :)

Har haft Exage men föredrog alltid mina Technium eller Rarenium sneller så min Exage blev alltid liggandes hjemme. Tycker personligen att Technium og Rarenium håller högre kvalitet med mer fiskekänsla. Nya Stradic Hagane är ju en intressant snelle også nu när den runda vevknoppen tagits bort. Technium brukar ju kosta strax över 1000:- och en 6-700 extra för Rarenium/Hagane. Haganes utväxling tilltalar ju vid Örret og Abborr fiske.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Technium til 1000?? Ikke mye vanlig det nei. veil pris lå på 2500,- for de. En vanlig pris lå på ca 2000,-. Jeg kjøpte min Technium til 1000,-. Men det var Black Friday tilbud. og Stradic ligger vel normalt rundt 2500,-. Technium er nå utgått, og det er vel også Rarenium.

Ellers er jeg enig i at Technium er en mye bedre snelle enn Exage. Men Exage er slett ingen dårlig snelle. Til prisen er den fantastisk.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tycker mig sett Technium till runt 1200:- på skittfiske flera gånger under föregående år. Nu säljs Technium 4000FD för 1299:- as we speak exempelvis. Technium (ersatts av nya ultegra?) og Rarenium (ersätts/slås ihop med stradic hagane?) verkar som du säger vara utgående. Ska også erkännas att jag baserar mest mina priser fra svenska butiker. Fler nätbutiker - mer konkurrens - lägre priser.

Instämmer dock till fullo att Exage till det priset (799NOK) är mycket bra! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nå selger de ut siste rest til reduserte priser ja. Men det er fordi Technium nå er utgått og arvtageren er kommet på lager. Ikke har de 2500 størrelsen lengre heller. Den gikk de tom for i fjor :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei hvis du skal ha en billig og bra snelle så sjekk ut Okuma Ceymar C-25 på Fjellsport.no. (Tilbud til 460kr) Styr unna de billigste Daivaene, de ser bedre ut en de er. Shimano har stort sett bra og "behagelige" sneller ,både Exage og Technium er bra.Har alle disse snellene selv.

 

Edited by Skjalg

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutter siden, Skjalg skrev:

Hei hvis du skal ha en billig og bra snelle så sjekk ut Okuma Ceymar C-25 på Fjellsport.no. (Tilbud til 460kr) Styr unna de billigste Daivaene, de ser bedre ut en de er. Shimano har stort sett bra og "behagelige" sneller ,både Exage og Technium er bra.Har alle disse snellene selv,og de er meget bra til prisen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine nye sneller kom på Fredag. Må si jeg er fornøyd med kjøpet. Shimano Exage 2500 FD virker utrolig kompakte og fine. Har ikke prøvd dem enda men gleder meg til Påsken allerede ,)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...