Jump to content
Fiskersiden

JAKTEN PÅ TRYNEFAKTOREN EN VINTERNATT I JULI (gjesteinnlegg av en Vestlending)


Lady Knurr
 Share

Recommended Posts

Dette, kjære venner, blir en lang og ordrik rapport, for det finnes som kjent mange ord i havet, og vi er da fiskere. Men frykt ikke, for selv om havet byr på kvantitet, finnes det (i hvert fall her på Vestlandet) også kvalitet. Og dessuten skulle du vel strengt tatt startet på oppvasken nå, så når din partner roper på deg, kan du med bare litt dårlig samvittighet svare Beklager, kjære, jeg sitter opptatt med en sosiologisk studie av terramarine raseforskjeller i Norge eller noe sånt sprøyt. Så sett deg godt til rette og la deg rive med av en beretning fylt av action og heltemot, store farer og en enda større katastrofe (samt en overflod av godslig (?) Østlands-mobbing), når vi følger en galant ridder og hans (relativt) jomfruelige lady i en intens jakt på trynefaktoren. Her vil du få svar på alt du noen gang har lurt på:

 • Kan man si at en trønder og en bergenser i samme båt befinner seg i samme båt? 

 • Er torsketryne alltid et torsketryne? 

 • Finnes det ekte jomfruer på Jomfruland? 

 • Har Cannonbang vært ute en vinternatt før, eller foretrekker han thermodyne og raggsokker?

 • Heter Lady Knurr egentlig Gulliver?

 • Hvor farlig kan en fjesing egentlig være?

 • Er ambulansetjenesten i Vestfold like effektiv som i Verden Navle?

 • Er Verdens Navle egentlig verdens navle? (Dette kan vi svare på umiddelbart: Ja, selvsagt er Bergen verdens navle. Duh). 

Når man skal finne faktoren, er det først og fremst mange fakta og – ja, faktisk – faktorer det bør forskes på.  

At den første faktoren er fisk, kan det ikke være tvil om. Og at fisk bør fiskes av fiskefrelste fiskere, er fakta. 

Føler du at det ble forskrekkelig mange f-er her? Kanskje du lurer på om det er f-faktoren vi er ute etter? Vel, i så fall er du ikke fullstendig på fjorden. 

La oss gå tilbake til det glade 1900-tallet i nord, da Cannonbang dro håkjerringer med venstrehånden mens han sløyet tre-fire tonn fisk med den andre – alt på en ettermiddag. Riktignok var arbeidet både morsomt og givende, men én drøm slapp aldri taket: 

– Om jeg bare kunne få oppleve jakten på drømmefisken i Oslofjorden med en entusiastisk, dog noe klønete lady fra Bergen. Da hadde livet vært fullkomment.

Cannonbang gjorde sitt, kjøpte seg hus noen hundre meter fra nevnte fjord, og ventet. Og ventet. Så en dag, helt ut av det berømte blå, meldte en bergensk lady av nevnte kvaliteter sin ankomst til den igjen nevnte fjord, og Cannonbang så sitt snitt til å invitere på båttur. Ladyen takket ja, og dermed var jakten på trynefaktoren et faktum. 

Hvilket tryne snakker vi om?

Fjesingen, selvsagt. Denne fortryllende, forfinede, forjettede fisk.

Med sine vakre striper, nydelige froskeøyne og lekre underbitt, med sine lumske pigger og lokkende fare, må denne lurendreieren av en fisk være alt et kanonsmell fra Trondheim og en knurrende lady fra Bergen kan ønske seg. 

FJESING.thumb.jpg.512b3fd6f8f0d7a44b081b254e7b3df2.jpg

Jakten skulle føre oss forbi lange sund og jomfruelige land, men ville vi lykkes?

La oss nå zoome inn i hodet til en av de brave eventyrerne, den kurrende damen fra vest, for en førstehånds beretning om de skjellsettende hendelsene en onsdag i det Herrens år 2020:

Da jeg ankom bryggen med det treffende navnet «Brygga» i en liten vik i Vestfold, var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle se etter. Cannonbangs dialekt hadde røpet ham. Og ganske riktig, en nydelig, velpleid bart gliste opp til meg fra en flott alubåt. Barten hang fast på en riktig så trivelig fyr, så alt lovet godt for en perfekt fiskedag på sjøen. 

PSX_20200731_173647.thumb.jpg.cfb885fcb07a1720448e931abdbe5d1e.jpg

Med vind i håret og meg bak rattet, suste vi (synonym for freste, hoppet og dunket) utover (nedover?) Oslofjorden. Båtkjøring er ikke noe jeg har belemret verden med i særlig grad, så jeg nøt farten og frihetsfølelsen mens jeg satt og drømte om dagens mål. Min nå gode venn hadde åpenbart fått med seg at det ikke ville nytte å servere en lady lyr med langestuing, så han hadde laget et ypperlig dagsprogram: Først fjesing, så ymse flatfisk, inkludert arter jeg ikke har: rødspette, skrubbe og alle typer var, plukke opp en rødknurr eller to hvis lykken var med oss, og så – for å gi dagen litt dybde – dra opp en vakker blåkjeft til slutt. I mitt stille sinn tenkte jeg at hvis Vårherre kan lage vin av vann (tåpelig idé, spør du meg, men noen av dere er kanskje på Vårherres side her), må da en lady klare å plukke opp et par ferskvannsfisk i Oslofjorden i tillegg. 

En åtte-ti nye arter i løpet av dagen burde duge.

PSX_20200731_173546.jpg.825a1032c5d6029aabbb72ec96d45910.jpg

Vi senket farten ved en holme for å plukke opp litt makrell. Cannonbang slengte ut en hekle, og etter en stund dro han opp verdens søteste lille makrellkrabat. Helledussen! Ut igjen med heklen, og opp kom tvillingbroren, like liten og søt. 

– Jaja, ypperlig som hel agnfisk, sa jeg.

Etter langt om lenge, over blåner og fjell, dukket det opp en liten søtnos til. 

Hm. Det gikk litt tregt, og fangsten var knapt nok synlig med lupe. Var Oslofjorden fylt av småtroll som ikke hadde lært å bite skikkelig? Det lovet ikke godt. Men til slutt hadde vi nok minimakrell til å starte med litt seriøs fisking.

Cannonbang hadde gjort godt forarbeide og notert seg en del plasser med sandgrunn som burde være ypperlige til både trynejakt og flatinger.

I full fart fikset han et paternoster og slapp ut.

PSX_20200731_171029.jpg.c2b904d322980c6f8f77f8c34ca7f6b0.jpg

Jeg gjorde det samme i litt mer edruelig fart, mens jeg beundret min venns oppfinnsomhet. Jeg har vært så heldig å lære å fiske av en som ikke tar alt for god fisk (yes, pun intended), men finner sine egne kreative løsninger og tester mer eller mindre vettuge teorier. Sånt setter man pris på. Cannonbang var åpenbart samme type. Hvorfor slenge dyrt bly i sjøen når man kan bruke skrapjern, tape og piperensere? Hvorfor dille med perler og paljetter, når man kjapt kan surre en skinnende, sølvblank piperenser rundt snøret? Jeg digger sånt!

PSX_20200731_172136.thumb.jpg.8694d09e6950de0d15fc65e997afd3a9.jpg

Så satt vi der og banget og knurret mens fjesinger og flattryner spratt rundt oss som flyvefisk. 

Ok, det må jeg dessverre dementere. Jeg er stolt av min potetnese, og vil nødig bytte den ut med en lang og spiss Pinocchio-utvekst.

Det var ikke annet enn bølgeplask og måker i sikte. En og annen nesten usynlig torsk. Og en vid, vid fjord med horisont istedenfor dramatiske fjell. 

PSX_20200731_173037.jpg.54765149333b64fb8ef10e30ea245a51.jpg

Det er ikke så lett å få horisonten rett når man sitter i en båt. 

Trallala. Hu hei hvor det går på bøljan blå. Fin tang på fjordbunnen. Fine bølger i overflaten. Blå himmel. Blått hav. Litt mye vind i trynet. Jau jau. Skal tro hvordan knarren på snellen høres ut? Ikke vet jeg. 

Cannonbang underholdt meg med gode historier og fiskekunnskap mens vi flyttet rundt og dro opp den ene miniatyrtorsken etter den andre. Var jeg kommet til Lilleputtland? Var min galante eventyrer og jeg kjemper i et rike med knøttsmå skapninger? Var jeg – kort sagt– Lady Gulliver in disguise? 

PSX_20200731_172901.thumb.jpg.bd072242f6d2efe822519795f1f0b500.jpg

Heldigvis freste en av Oslofjordens lovende poder forbi i en latterlig båt som det umulig kan være behagelig å fiske fra. Han skjønte åpenbart ikke at han skremte bort fisken når han kjørte i 70 knop eller noe tre meter fra båten vår. Eller at det ærlig talt ikke spilte noen rolle. Jaja, han var i hvert fall på vår størrelse, og så definitivt ikke ut som en eventyrer. Så da var vel vi helt normale, også. Det måtte være Oslofjorden det var noe galt med. Aldri så galt at det ikke er galt på galt sted.

For å besvare spørsmål nr. 2 øverst i denne lange beretningen: Nei, et torsketryne er ikke et torsketryne. Du har de som mottas med et Yessss! og de som mottas med et zzzzzzzzz eller enda verre, et F@%ˆ$&A. Torskenurkene vi dro, hørte til de to siste kategoriene. Og hvor ble det av fjesingene og de veivalsede trynene?

En melodi hørtes plutselig i det fjerne. Å Vestland, Vestland, når eg ser deg slik ... Nei! Situasjonen kunne da umulig være ille nok til å invitere Sissel Kyrkjebø inn i hodet mitt? Desperate times call for desperate measures. Av med mitt strippede, fargeløse paternoster, og på med et som kunne få en conquistador på vei til indianere til å føle seg som millionær. Makan til discokule har Oslofjorden neppe sett. 

Den svarte med et gjesp, leet knapt på øyet. Jeg var åpenbart like naiv som conquistadoren. Dette har jeg bommet på før. Men hva pokker gjør man ikke for å riste litt liv i havbunnen? Jeg har vunnet på det før også, men denne gangen var det bare torskete babyer på sfo som ville perle. Og jeg hadde absolutt ikke lyst til å leke med dem. 

PSX_20200731_171144.jpg.926a9e4032b0fcafead716e60e7a734c.jpg

I det minste var denne rød. 

Cannonbang og jeg sukket til hverandre, og ristet på hodet av galskapen. Hvorfor forlot vi våre respektive fjorder for dette? Var det mulig at vår drøm om fjesing falt i torsk? 

PSX_20200731_171950.thumb.jpg.204973221a00ef743100c5903651c522.jpg

Vi freste videre på jakt etter ny type agn.

De av dere som er spent på å få høre om Cannonbangs vinternattvaner, bør være Luthers øre nå (hvis noen vet hva vår reformkonspiratoriske reformatør skal med alle de ørene, send meg gjerne en pm). For ikke bare har han vært ute en vinternatt eller tre før, men trolig også både en og to sommerdager. Muligens ikke i 100% maskulint nærvær, heller. For da han styrte oss inn til en nydelig, kupert holme for å plukke strandsnegler og mark, nevnte han tilfeldigvis at jeg kunne ta en tur bak de knausene der om du har behov for det.

PSX_20200731_172732.jpg.8b717d5e00fd8c01677cb6876640daf8.jpg

Det hadde jeg. Og siden dette er opphavet til en viss bekymring for forfinede ladyer på båttur med fremmede menn, må jeg gi trønderen et knippe bonuspoeng. (Selv om jeg begynner å bli litt bekymret for mangelen på trøndermobbing her – har jeg ingen bergensk stolthet lenger?)

PSX_20200731_172633.jpg.1fde3bab533ee7c4d94383a60cb84278.jpg

En fordums stolt bergenser på tur. 

PSX_20200731_172422.thumb.jpg.35e380ec4410b252a9c26c6a09ae908a.jpg

Med en pen samling snegler, én mark og en litt lettere (og lettet) lady ombord, førte herr Pangpang oss til neste plass. 

PSX_20200731_172542.jpg.f55080522524df813305fc2860030f1d.jpg

Mange vil si at maleren Manets maleteknikk i hans representasjon av sjø og vann er spot on. Et slikt synspunkt skal jeg på ingen måte spotte. Men nå var det faktisk manetspotting jeg holdt på med. En, to, tre, syttifire, trehundreogsekstiåtte, femhundreognittiseks. Ildfulle røde, kjølige blå, og noen dyp lilla – en for meg helt ny manetfarge. Kan det være at de røde og blå manetnissene i Oslofjorden forener seg i et tolerant fellesskap, inspirert av Blåfjell? Har maneter TV? Dette og mye annet får du svar på i neste episode av Brødene Dal og spektakulærmanetene.

PSX_20200731_172040.thumb.jpg.caa80747310437a0f481d440eb2356a1.jpg

Nå hadde det blåst opp og ble en anelse utrivelig. Jeg savnet min vindtette flytedress og en god pute under min aristokratiske bakende. 

Tror dere vinden pisket opp noen spennende fisk? Å neida. 

PSX_20200731_171747.thumb.jpg.83a4682d1717e18456b1385657f81684.jpg

Hva er dette for lureri, hører jeg dere mumle. Skulle det ikke være action og heltedåder og greier? Vel, alle som har holdt i en fiskestang vet at det er aksjon og det er action. Det siste kommer til sin tid, akkurat som godfisken (ikke pleier å gjøre). Og hva slags aksjon stengene våre hadde, holder vi for oss selv, takk.

Jeg er redd det mest dramatiske som skjedde den neste timen var at Cannonbang oppdaget at han hadde lagt igjen tobakken på avlatsholmen. Så vi smatt innom sjøbua ved Valle for å skaffe dette livsviktige remediet.

PSX_20200731_171632.jpg.f69b17dbbf5af4ca752cb840e4d0d865.jpg

Og jeg følte meg temmelig dum siden jeg burde og ville ha spandert, men hadde glemt lommeboken hjemme og kunne hverken hoste opp røyk eller fylle mulige tørste bensintanker på båt eller bil på veien hjem. Slik går det når en distré lady må klare seg uten kammerpike og butler. Noe beskjemmet sendte jeg Cannonbang inn alene, mens jeg betraktet Oslofjordens glade sosser. De så ut akkurat som jeg trodde Oslofjordens glade sosser skulle se ut.

PSX_20200731_171455.jpg.edd6d0ae740a44588a000f76ab6f05bc.jpg

Dette er ikke en av Oslofjordens glade sosser, men en vaskeekte glad sjøulk.

Nå hadde vinden løyet og bølgene roet seg, men dagen var på hell, og vi orket ikke dra ut på dypet for å lete etter blåkjeft. 

PSX_20200731_171109.jpg.2b104bcb2f8ccec2f1f27fc47427db00.jpg

I et siste, desperat forsøk på å lande en targetfisk, dro vi til Langesund og slapp ut våre håpefulle på sandgrunn nær en holme. Cannonbang dro opp en liten makrell, et par nusselige hvittinger og noen torsk som knapt var ute av bleiene. 

PSX_20200731_170936.thumb.jpg.f70f382978493740d4c7cd844eccb656.jpg

Når jeg tenkte meg om, hadde han fått en del flere fisk på turen enn meg. Ikke at jeg var spesielt misunnelig på agntyvene, men er det en ting jeg har lært, så er det å finne ut hva bedre fiskere gjør annerledes. I dette tilfellet var svaret såre enkelt: jeg fisket med havfiskestang, mens han brukte vanlig stang og snelle, og kunne kaste ut i vifte og raske med seg det som var i nærheten.

PSX_20200731_172257.thumb.jpg.51a42bad6cee37cbe772c1249f75e1ab.jpg

Snegler, piperensere og skrapjern. Et must på fisketur.

Det led mot kveld og jeg følte det var på tide å befri min utholdende og underholdende guide fra jakten på trynefaktoren. 

Så vi vendte båtnesen hjemmover.

Og igjen viste herr Kruttsmell – som vi allerede har fastslått har vært ute både en vinternatt og sommerdag før (det skulle sannelig ikke forundre meg om han har vært ute en høstettermiddag og) – instinktivt hva en lady trengte. Alle som har fulgt mine rapporter, har nok fått med seg at en aristokratisk quinde på dannet fiskeutflukt liker å ha et bilde av de største triumfene, og at mangelen på fotobutlere nu til dags er et økende problem. Nå hadde jeg dessverre ingen trofefangst å vise frem, så siden sjøen hadde lagt seg i bedagelig hvilestilling, forslo Cannonbang et bilde av meg bak rattet i fart, med sjøsprøyten bak meg. Jeg lot meg ikke be to ganger, og satte meg bak rattet med det digre gliset man har når man sitter bak et ratt og kjører klampen i bånn og kjenner vinden i fjesingen. Cannonbang stilte seg opp i baugen og knipset i vei med mobilen min.

PSX_20200725_143327.thumb.jpg.8bf3b3d1966de05058f2a2fc5791abaa.jpg

Så ser jeg vekk fra kameraet og –

PSX_20200731_170839.thumb.jpg.c103160f43210ec1b6c631839c9ca785.jpg

tre store bølger dukker opp fra intet. Vi befinner oss i en alubåt i stor fart rett inn i dem. Og jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal håndtere det neste sekundet. Kanskje det ikke ville ha hjulpet om jeg visste det. Skulle jeg ha bremset hardt? Vridd rattet? Ville det ha vært bedre? Jeg vet ikke. Hva om Cannonbang da hadde havnet på sjøen eller smelt bakhodet i motoren? Jeg vet ikke. For noen sekunder siden var sjøen stille, hvor kom disse bølgene fra? 

Jeg er paralysert. Så kommer et kraftig dunk, og jeg hopper i setet. Cannonbang vaier kraftig, men finner fotfeste igjen. Jeg er livredd, ser at dette er farlig. En ny bølge treffer. Båten hopper og braker ned med et smell som kjennes i hver eneste lille knokkel i kroppen. Cannonbang stuper fremover, brøler, og løfter seg akkurat nok opp til at jeg ser at foten henger i en unaturlig stilling, og så hører jeg meg selv rope før det siste smellet treffer. Bølgene er forbi, det er stille, og Cannonbang ligger foran meg og stønner: Foten er brukket. 

Hva skal jeg si? At Cannonbang trynte i jakten på trynefaktoren? Nei. Dette var bare jævlig. Og hva jeg følte og føler oppi det hele betyr ingenting, men la meg berette om en trønder som har vært ute en vinternatt før.

Vi har alle hørt om det underholdende fenomenet manflu. Cannonbang var definitivt ikke befengt med mannevonde fluer. Mens vi sneglet oss langsomt mot Brygga, lå han i bunnen av båten og kjederøykte (takk gud for at han i det minste hadde sigaretter!) og forsikret meg om at det ikke var særlig vondt, mens jeg så ankelen svelle mer og mer for hvert minutt som gikk. Han viste meg at han kunne bevege tærne, og at foten ikke hang så løst som det først virket som. – Tror ikke den er brukket, sa han. Vel, den var blitt hoven, hvor mye kunne den dingle? Det var åpenbart at han trengte ambulanse, men da vi endelig kom frem, karret han seg ut av båten med ankelen dinglende under seg, krøp på alle fire med høyrefoten i været bortover bryggen, opp en ulendt sti, opp en lang trapp, videre bortover en grusvei, for så å klatre inn i baksetet på bilen min. Deretter ut av bilen, bortetter oppkjørselen, opp enda flere trapper, gjennom gangen i huset frem til godstolen i stuen. Først da satte han seg ned og var villig til å tenke på legevakten. Etter diverse frem og tilbake meldte operatøren at hun skulle undersøke om det var en ambulanse tilgjengelig.

Her forente øst og vest seg i rørende likhet. – Vi ringer deg tilbake, sa hun. Og det gjorde de selvsagt aldri, akkurat som i Bergen.

Så der satt vi, mens Cannonbang underholdt meg med fortellinger fra livet som fisker i nord og trailersjåfør i sør, og stadig forsikret meg om at det var ikke særlig vondt. Yeah right. Så, etter vel en halvtime, dukket utrolig nok to hyggelige ambulansefyrer opp, og det neste kvarteret var slanger og sprøyter og blodtrykksmålere og oppblåsbar avstivning og maskiner, og ikke minst morfin, som Cannonbang blåste av – det kunne de bare glemme. Men kom ikke her og fortell meg at det ikke var vondt da de stivet av foten. Selv om det ærlig talt virket verre for dem enn for min venn.

PSX_20200731_165913.thumb.jpg.42b1483830687e76cf976ae852e6bcca.jpg

Vel, slik endte det som var en helt nydelig dag, selv om vi bare fikk tullefisk. Hvordan det gikk videre skal vår helt få lov til å fortelle selv. 

PSX_20200731_165753.thumb.jpg.a0ed40b65fd16174d0b1a82ee857191e.jpg

Takk for at du fjaset bort en hel feriedag på forgjeves fjesingjakt på fjorden med en fjollete lady, Cannonbang. Og beklager at jeg ødela ankelen din, laksedrømmen din og det som ellers var en fengende flott fabulistisk dag.

PS. De som fremdeles sitter og lurer på jomfruene på Jomfruland, kan ta seg en bolle.

PPS. Vær forsiktig på sjøen i sommer. Og ikke sett deg bak rattet hvis du ikke kan kjøre.

PPPS. Jeg tror vi kan fastslå at fjesing er farlig.

 

Edited by Lady Knurr
Fjerne ubrukt bilde
 • Like 7
 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Godt å se deg tilbake i form Lady. Men med noe redusert aktivitet på forumet de siste årene ber jeg pent om at du ikke skader de medlemmene som fortsatt er aktive her. ;)

Jeg tør påstå at undertegnede kan føre en båt, men i fjor høst presterte jeg å knuse diverse innhold i båten under kryssing av Oslofjorden. Jeg skylder på dårlig sikt, men realiteten er nok at 40 knop og veldig flatt lys er en dårlig kombinasjon, noe jeg burde skjønt litt tidligere. Det førte til et skikkelig svev etter å ha truffet hekksjøen etter danskebåten, landingen stod til 10 i stil men diverse ting inne i båten fløy rundt og ble aldri det samme igjen. Om ikke annet fikk jeg testet at turtallssperra på påhengeren virker (turtallet går i taket når propellen er i lufta) og at båten lander nogenlunde flatt etter noen meters luftferd.

God bedring Cannon!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ai ai! Break a leg! 
 

Dersom dette betyr at Cannon må tilbringe mer tid bak tastaturet i tiden fremover, kan det jo komme noe godt ut av det. Men på den andre siden liker jo FSs medlemmer å se bilder av fersk fisk ... 

PS 1 - jeg visste ikke at Cannon var trønder, men det gir jo god mening. 
 

PS 2 - (også av demografisk karakter) sist gang jeg sjekket navlen, var den befolket av, ja nettopp, navlelo .... ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hei hei folkens.

Ble litt av en tur dette ja. Vi var forøvrig på nord-østsida av Stråholmen for det meste, solgangsbrisen friska på med sør-øst liten kuling utover dagen, så vi måtte ligge litt i le for den verste sjøen. Hadde egentlig tenkt å fiske langs yttersida av Jomfruland.

Det ble to operasjoner ut av det, er hjemme nå med utsikter til ca 10 uker sykemelding. Men kan sannsynligvis kjøre bil og bruke båten litt forsiktig etter 4-5 uker.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Huffda, god bedring cannonbang!

God lesning! Synd ikke Bamblekysten leverte for dere. Dvs. den leverte jo det den svært ofte pleier å levere: sør-øst, masse bølger og middels dårlig fiske. Vi skal fiske i samme område i helgen, :) fingers crossed!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hei igjen

En bitteliten oppdatering fra sykeleiet her.

Det går forbausende bra, tipper jeg snart kan kjøre litt bil sånn forsiktig, og ta en tur eller to med båten også. Så de siste to ukene på brufoss kan kanskje berges.

Jeg har en sånn 50 cc atv aom jeg allerede kan bruke, var på butikken i helgeroa med den i går. Kommer meg ned til båthavna med den, kanskje det blir en liten tur i morra.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Den 4.8.2020 at 10.03, erik skrev:

Godt å se deg tilbake i form Lady. Men med noe redusert aktivitet på forumet de siste årene ber jeg pent om at du ikke skader de medlemmene som fortsatt er aktive her. ;)

Ikke si det til noen, men jeg satser på eneherredømme ...

 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Den 4.8.2020 at 10.41, TT skrev:

Dersom dette betyr at Cannon må tilbringe mer tid bak tastaturet i tiden fremover, kan det jo komme noe godt ut av det.

Akkurat det er jeg enig i! Med så mange  utrolige opplevelser og gode historier den mannen har, håper jeg han har overskudd til å dele mer med oss.
 

Den 4.8.2020 at 10.41, TT skrev:

PS 1 - jeg visste ikke at Cannon var trønder, men det gir jo god mening. 

Jeg har også trøndersk blod, min morfar var fra Stiklestad. Det er derfor jeg er så beskjeden.

 

Den 4.8.2020 at 10.41, TT skrev:

PS 2 - (også av demografisk karakter) sist gang jeg sjekket navlen, var den befolket av, ja nettopp, navlelo .... ;)

Nettopp. Hva ville verden vært uten navlelo? Når alt annet er tapt, når du sitter der ribbet for alt, hva har du igjen da? Hva er din eneste trøst, det som stiller opp for deg uansett hva, som alltid er der? Navlelo. 

Link to comment
Share on other sites

Den 6.8.2020 at 9.22, Martin S skrev:

Huffda, god bedring cannonbang!

God lesning! Synd ikke Bamblekysten leverte for dere. Dvs. den leverte jo det den svært ofte pleier å levere: sør-øst, masse bølger og middels dårlig fiske. Vi skal fiske i samme område i helgen, :) fingers crossed!

Ble det noe på dere? :-) 

Link to comment
Share on other sites

Den 14.8.2020 at 0.57, cannonbang skrev:

Hei igjen

En bitteliten oppdatering fra sykeleiet her.

Det går forbausende bra, tipper jeg snart kan kjøre litt bil sånn forsiktig, og ta en tur eller to med båten også. Så de siste to ukene på brufoss kan kanskje berges.

Jeg har en sånn 50 cc atv aom jeg allerede kan bruke, var på butikken i helgeroa med den i går. Kommer meg ned til båthavna med den, kanskje det blir en liten tur i morra.

Det er jo helt utrolig! Godt å høre at det går så raskt fremover (Eller er det bare du som er i overkant tøff igjen? Hm.) Krysser alt jeg har for at det blir litt action på Brufoss på deg, du hadde gledet deg sånn, det så jeg.

Når du klarte å komme deg fra båten og opp i bilen i den tilstanden du var i etter ulykken, tviler jeg ikke på at du greier å komme deg ut på tur nå. Du får ta det pent og forsiktig (og ikke ta med noen gale damer på tur...)

Fortsatt god bedring!

Link to comment
Share on other sites

Den 15.8.2020 at 1.38, Lady Knurr skrev:

Ble det noe på dere? :-) 

Joda, det var helt ok. UtenforJomfruland ble det makrell, rødknurr og fjesing, og i fjordene innenfor grønngylt og kloskate. Fine konkrransearter :) Traff ikke noe annet flatt og det skuffet litt, heller ikke ulke. Men neste år, da klaffer alt. ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hei

 Var egentlig der ute utenfor jomfruland jeg hadde tenkt å ta med ladyen fra vest også, men vind og mye sjø satte en stopper for det, så det ble å fiske i le av stråholmen i stedet.

Men siden vi er nesten naboer, så kunne det være greit å holde kontakten fremover. Har du egen båt?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Martin S skrev:

Joda, det var helt ok. UtenforJomfruland ble det makrell, rødknurr og fjesing, og i fjordene innenfor grønngylt og kloskate. Fine konkrransearter :) Traff ikke noe annet flatt og det skuffet litt, heller ikke ulke. Men neste år, da klaffer alt. ;)

Rødknurr, fjesing og kloskate? Det var turen sin det!

 

4 timer siden, cannonbang skrev:

Var egentlig der ute utenfor jomfruland jeg hadde tenkt å ta med ladyen fra vest også, men vind og mye sjø satte en stopper for det, så det ble å fiske i le av stråholmen i stedet

Neste år satser vi på 17 lekre arter på en dag, Cannonbang! Og ingen menneskelige offer ...

Link to comment
Share on other sites

Quote

Neste år satser vi på 17 lekre arter på en dag, Cannonbang! Og ingen menneskelige offer ...

Ser fram til det.

Turen var jo hyggelig, selv om den ble litt resultatløs. Kanskje ikke helt min fiskeform heller dette. Men nå håper jeg martinS eller andre kan oppdatere meg litt, og kanskje se seg tid til å bli med som kjentmann også. Det er jo en romslig båt, tre-fire fiskere går greit

Var forresten ute og kjørte litt bil i dag, det gikk helt fint. Satser på laksefiske til helga, i det minste en tur til handikapplassen på lindsverklegga med litt slukdenging som alt til fluefiske

Quote

Jeg har også trøndersk blod, min morfar var fra Stiklestad. Det er derfor jeg er så beskjeden. ..

Da burde jeg vel anse meg som heldig siden det bare var foten det gikk ut over. Der har de jo lange tradisjoner for å hugge hodene av hverandre

Edited by cannonbang
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 3 weeks later...
Den 20.9.2020 at 21.02, cannonbang skrev:

Hei oh hå, folkens

Nu går alt så meget bedre, for å sitere en kjent politiker.

Begynner å jobbe igjen nå i 50% jobb, og har både vært ute med båt og fiska laks(fikk ikke noen riktignok, men det er en annen historie)

Blir å jobbe litt redusert en måneds tid, så er jeg fullgod igjen.

Godt å høre, Cannon! Hvordan har det funket med jobbing? Er foten samarbeidsvillig?

Link to comment
Share on other sites

hei

Begynte å bli bekymret siden du ikke har latt høre fra deg på en stund. Ting går seg til. Det ble dog en liten misforståelse på kjørekontoret, de trodde jeg sa 150% arbeidsfør, ikke 50%

Men jeg rakk tre langturer forrige uke, den siste til bergen faktisk. Herlig kø ut derfra på fredag, brukte to timer fra åsane til arnanipa. Og en og en halv fra laksevåg til fjell på sotra. Ble fredagskveld i Norheimssund på meg til slutt. Skal til Nordfjordeid og Måløy i morra.

Men jeg har båten ute enda en stund, blir kanskje en tur i helga. Har vært litt dårlig vær i det siste nå. Planlegger å sette krabbeteiner igjen da. Og håper at jeg finner sild her ute. Litt julesild hadde ikke vært av veien.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Vært mindre innpå etter oppdateringen, irriterer meg grønn over at ingenting funker på mobil. Litt trassig må man være ...

 

Den 6.10.2020 at 19.52, cannonbang skrev:

Det ble dog en liten misforståelse på kjørekontoret, de trodde jeg sa 150% arbeidsfør, ikke 50%

Hehe, tviler ikke på at det var ut fra tidligere erfaring de trodde du mente 150%. Men det høres uansett ut som foten funker både til gass- og bremsepedal, og det kommer man jo langt med. 

Synd at krabbeteiner er så lite effektive. Skulle ønske noen ville renske bunnen for de agntyvene på godplassene mine,  så en anstendig Lady kan få fisket ordentlig. Enn så lenge står teinefolkene og ser misunnelig på oss kystmeitere som lemper krabbene opp og ned som om vi skulle være fireåringer på bryggekanten. 

Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, Lady Knurr skrev:


Synd at krabbeteiner er så lite effektive. Skulle ønske noen ville renske bunnen for de agntyvene på godplassene mine,  så en anstendig Lady kan få fisket ordentlig. Enn så lenge står teinefolkene og ser misunnelig på oss kystmeitere som lemper krabbene opp og ned som om vi skulle være fireåringer på bryggekanten. 

Du får flytte til, øh - Byen - Det finnes ikke taskekrabbe innenfor Drøbaksundet. Vannet er visstnok ikke salt nok. Havets kardinal skal dog finnes, men etter å dømme etter antall teiner jeg så da jeg var ute sist søndag, lever hun farlig ....

Edited by TT
Link to comment
Share on other sites

Som gammel ekskatolikk må jeg protestere mot at en kardinal omtales som "hun". "Hund" ville også være å dra det litt langt.

Ellers – vil det ikke være mye smartere å bombe krabbene herfra til Svalbard fremfor å flytte til Byen hvis navn ikke skal nevnes?

Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, Lady Knurr skrev:

Som gammel ekskatolikk må jeg protestere mot at en kardinal omtales som "hun". "Hund" ville også være å dra det litt langt.

Ellers – vil det ikke være mye smartere å bombe krabbene herfra til Svalbard fremfor å flytte til Byen hvis navn ikke skal nevnes?

"Hun" var faktisk et bevisst valg. Jeg trodde jeg ville få kudos for å være fritenkende og moderne. Men jeg tar til etterretning at kardinalen ikke er en quinde, og returnerer det det konservative, gubbeaktige. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutter siden, TT skrev:

"Hun" var faktisk et bevisst valg. Jeg trodde jeg ville få kudos for å være fritenkende og moderne. Men jeg tar til etterretning at kardinalen ikke er en quinde, og returnerer det det konservative, gubbeaktige. 

Jeg legger meg paddeflat – i den grad jeg er i stand til å fremstå som flat på noe vis. Mulig min runde fasong passer bedre for en mer aktiv hyllest: :bow: selv om det virker mye mer behagelig for en sedat quinde å ligge. 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Den 16.10.2020 at 20.31, cannonbang skrev:

Eller i det minste å sørge for at de mere avrundede partier av den quindelige fasongen anbringes på en pute for komfortens skyld

LOLIALM (Laughing Out Loud In A Ladylike Manor)

Ikke umulig at de runde deler av en quinde blir flatere også av å anbringes på en myk pute. Derfor, TT, setter jeg meg på en blondepute og håper det anses som nok kudofisering (ikke å forveksle med pseudofisering, som er ladyers måte å kvitte seg med uønskede gasser på). 

 • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.