Jump to content
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/27/21 in Posts

 1. Norge har en lang og "stolt" tradisjon når det kommer til produksjon av fiskesluker. Går vi noen år tilbake så var det en rekke forskjellige produsenter av sluker rundt om i landet, og de fleste innebar en eller flere manuelle prosesser. Nå er dessverre situasjonen en helt annen, og meg bekjent er det bare to produsenter som fortsatt produserer sluker igjen i Norge. Alle de andre har flyttet produksjonen til Asia. Inspirert av det det gamle slukmakerne så har jeg "eksperimentert" litt i furteboden, og laget noen sluker selv. Dette er bare for moro skyld, og for gleden av å fiske med hjemmelaget utstyr. Laksesluk i kobber Laksesluk av messing. Tynt gods, optimal for dorging Jeg har laget de ved hjelp av helt enkle verktøy, og skrevet en liten guide til hvordan man kan lage egne fiskesluker her: https://laksesluker.no/lag-din-egen-laksesluk/ Håper dette kan inspirere andre til å prøve selv. Er det noen andre "slukmakere" her inne?
  6 points
 2. Jo, blant annet lærte jeg at agnfiske på dypere vann er mye mer enn hva jeg hadde forventet, fisk har faktisk veldig god luktesans og det må være ganske mangen av dem der nede. Så lærte jeg at både Brosme og Lange har tenner, ikke så veldig lange men lange nok - og de er sylskarpe, det hjelper ikke nævneverdig at de sluker agnet så kroken blir sittende dypt inne i halsen og der er det mye beinplater og hardt vev. Jeg lærte også at hvis man vil supplementere spenningen ved å fiske, så kan man gjøre det med å ro en Pioner 8 et par hundre meter ut på fjorden. Det å sitte i en båt litt ut på åpen fjord hvor man egentlig ikke har plass til bena og hvor fribordet er ca 20cm er en opplevelse i seg selv, men når det begynner å bli tungt på enden av fiske stangen som er langt utforbi rekka i tillegg så blir det helt spesielt. Til slutt lærte jeg at agnbom ikke er en nødvendighet, jeg festet en 1,5m line til søkket med en hjemmelaget liten trekork tredd inn på linen, den var rund ca 1cm i diameter og ca 2-2,5cm lang - og det var akkurat nok til å holde kroken og agnet flytende opp fra søkket. Dette fungerte åpenbart utmerket, jeg fikk to langer og to brosmer og det var ikke spesielt lenge å vente. Krok fra en Biltema blekksprut og noen reker fra Rema, nå er det ikke lenge før fiskestanga er inntjent...
  4 points
 3. Fine sluker, og veldig morro å få fisk på hjemmelaget. Jeg lager litt gjennomløpssluker i tinn, i hovedsak til sjøørret. Det er stort sett om vinteren jeg har gjort dette. Veldig lærerikt og ikke helt lett å få de til å gå som man vil i vannet. Disse er rundt 16 gram og har fungert veldig greit:
  4 points
 4. Hågjel har ikke svømmeblære så den overlever så lenge kroken ikke har ødelagt gjellene, men den liker det neppe. Jeg synes de er veldig kule, og har et utall ansiktsuttrykk, men er allikevel ikke det man ønsker når man sveiver inn 500 meter. Hvis du legger stanga på ripa og støtter snella mot låret slipper du vinglinga. Den i bakgrunnen ser veldig brosme ut. Småhaibestandene i Norge er såpass at det ikke gjør noe om du kakker noen, og ingen av dem smaker godt nok til at det er noen vits å drepe dem for mat, så det blir et spørsmål om holdninger. Ta med de du trenger for veiing på land, eller nysgjerrighet på smak, eller for å vise noen som ikke var med på turen, men la alle andre leve. Brosme og lange dør av trykkforskjell, men hvis du ikke skal spise dem selv eller gi til noe andre så er det bedre at biomassen blir på stedet. Hm. Ble jeg formanende her? Man kan jo virkelig lure på hvorfor sportsfiskere skal være så bevisste når det samtidig er lov å bunntråle enorme områder ihjel? Eller fylle de med slam, metaller og gift, eller la ferske reker til mindre enn tusen rikfolk veie mer enn rekreasjon for 1,5 millioner vanlige folk. Åkkesom, gode holdninger er en bra ting og hai som svømmer avgårde er vakre.
  4 points
 5. artig beretning. Å dra på fjorden i en liten plastbalje høres ut som kamikaze-sport på meg... ja, fisk har svært god luktesans, særlig fisk som lever dypt, i stummende mørke. Det siste snev av lys forsvinner på omtrent 100 meters dyp +/-, litt avhengig av hvor klart vannet er. Fiskearter som lever så dypt trenger derfor god luktesans. Som andre er inne på, å gå overskudd på fiskingen er en ren utopi, og bør uansett ikke være noe mål i seg selv. Målet er vel opplevelsene? Og så er det jo fint om man kan spe på med litt til matbudsjettet i samme slengen. Tør ikke tenke på kilosprisen på den fisken jeg har fått. Hvis man inkluderer bensin, overnatting, reise, i tillegg til alt utstyret, så er vi nok nærmere et firesifret kronebeløp per kilo vil jeg tro. Artig takkelløsning. Her har du jo gjort en oppdagelse mange bruker mye lenger tid på; at det ofte lønner seg å få løftet agnet litt opp fra bunnen. Det samme konseptet har blant annet benyttet av karpefiskere for å løfte agnet klar av bunnvegetasjon (som det gjerne er mye av i vann hvor man fisker karpe), og de som har skrevet om dette har gjerne geniforklart seg selv, på tross av at ideen tross alt er ganske nærliggende? EDIT: for øvrig synes jeg du viser en sunn innstilling allerede i overskriften; "hva lærte jeg på fjorden i dag?" for meg er faktisk dette essensen med fiskingen, at jeg lærer noe nytt på hver eneste tur, og gjør nye erfaringer som kan tas med videre. Fiskingen bør ikke måles ut fra resultater der og da alene, men vel så mye ut fra det at man er inne i en kontinuerlig læreprosess, stadig på vei mot bedre resultater. For hver bomtur er du en tur nærmere drømmefisken!
  4 points
 6. veldig bra at det tas tak i dette. Aner ikke hvor mange bæreposer med søppel jeg har tatt med fra bredden opp gjennom årene. Med den kunnskapen vi har fått de senere årene om plast i naturen, vil jeg bare legge til en liten detalj jeg tror mange fiskere, inkludert meg selv, ikke har tenkt så mye på. Jeg har hatt en tendens til å bare kaste små senestumper der og da når jeg trimmer takkelet. De "forsvinner" jo bare likevel ikke sant!? Dette har jeg sluttet med. For det vi nå vet er jo at det nettopp er slike SMÅ plastfragmenter som tas opp i næringskjedene, og som kanskje representerer det største problemet på sikt? Jeg prøver nå å ta med ALL plast, og alt annet skrot bortsett fra matrester, som jo er organisk materiale og ikke representerer et problem. Og bare så det er sagt; det er fortsatt like viktig å ta med større senevaser også. Slike brytes like sakte ned, og er fortsatt en felle for fugl. Det er bare et drøyt år siden jeg reddet livet til en and som hadde rotet seg inn i sene ved et vann på Hardangervidda. En skam at noen legger igjen sene i det hele tatt, spesielt ille i en nasjonalpark.
  3 points
 7. Egentlig ikke så altfor mye å melde om siden sist. Har vært ute flere turer, men i motsetning til tidligere i år har jeg blanket(!) flere ganger. Totalt har det blitt 12-15 stk. gjedder (bringer meg til ca. 80 gjedder totalt i Årungen i år). Har hatt 2 fine gjedder på "nye" McHybrid, 20 cm, 100g. (stusset på vekta så kontrollerte på 2 forskjellige kjøkkenvekter = 124g.!! ). Har også fått en gjedde som knapt var lengre enn selve McHybriden (se bilde). Og i et forsøk på å få abbor fikk jeg årets minste fangst , men - under regjerende forhold - får en nesten ta til takke med det en kan få... I kveld traff jeg på DK som kunne vise frem en kubbe/tønne av en abbor! Dessverre hadde jeg selv hverken med mobiltelefon (les: kamera) eller vekt, men målene var (ca.) 43.2 cm lang, 15 cm høy og 9.5 cm bred/tykk - så kan jo de lærde strides om vekta... Selv hadde jeg gjedder som små-nappet i McHybriden og flerret opp en Pig Shad, men de er ikke mye villige til å bite ordentlig nå om dagen.
  3 points
 8. Alle båtutgifter havner i helsebunken, ettersom det er ren medisin
  3 points
 9. Joda akkurat det med "fiskestanga er inntjent" skulle i ettertid vært formulert: fiskestanga er innspart. Men det er jo selvfølgelig en utopi det også. Det er naturopplevelsen ja, men jeg syns det er litt morsomt å kunne kombinere det med å skaffe middagen min selv også - uten å betale for den på butikken. Jeg har da også bestilt meg en Øien 530, komplett med motor og tilhenger - ikke helt sikker på hvordan jeg skal formulere det i regnskapet... Her er restene fra den ene Langen etter middagen i dag, dette kommer på brødskiven i morgen. Potetene er hentet fra hagen i dag.
  3 points
 10. Det er derfor den er gratis!
  3 points
 11. Jeg tok med meg Dag Røberg ut for å filme litt på Drammenselva. Målet var å vise frem elva, mangfoldet og diversiteten som er ganske unik i mine øyne. Fisken var aktiv, og selv om vi ikke traff noen av de større eksemplarene så ble det en fin tur. PS: Du finner båtrampe i sentrum ved Centralgaragen samt i nedre del av elva ved Gyldenløve brygge (under motorveibrua). Husk å desinfisere utstyret etter bruk pga. gyro, enten ved å sprøyte med Virkon S eller ved å la utstyret tørke helt ut over flere dager i varmt og tørt klima før du benytter det i andre vassdrag. Hilsen Atle
  2 points
 12. Interessant problemstilling. Men du må nok velge, enten sex eller fisking, du får ikke begge. Men om du nå prøver så vil jeg ikke anbefale å ta med agn, rekespray eller kroker oppi senga.
  2 points
 13. Då var det dags- jag har återvänt till Bergen- köpt nya surfset och beväpnat mig med tålamod och vis av erfarenhet hoppas jag kunna åstadkomma mirakel. Två dagar efter landning i bergen har jag min första tur i box- och den gick till västsidan av askøy till en riktigt spännande plats jag aldrig varit på. Sydvind och komfortabla förhållanden. Visade sig leverera blandad pott. Jag fiskade kraftigt paternoster med 1 krok på 120 meters djup cirka, på en Strömsatt kant. Detta gav resultat i from av 3 hågjel, varav en vägde nästan ett kilo. Pb, men hågjel är ju aldrig särskilt kul. jag kastade lite sluk, fick ett tiotal makrill som går rakt till agnförrådet. Hade följe av en riktigt fin torsk hela vägen in till bergen men den behagade inte bita på. Klockan 6 hade jag ett kraftigt run. Jag var inte så intresserad av att besöka bunnpris för middag, så var väldigt förnöjd när denna vackra lysing kom upp från djupet. Det blir fisk whitout chips ikväll. Men denna plats har helt klart mer potential än den visade idag, skall försöka få fiskat där lite längre och mer Hoppas på att komma mig på tur med ölgylt snart..
  2 points
 14. Dette burde ikke vært nødvendig og mange har sikkert sagt det før! Hver gang det ligger metervis med liner og forpakninger fra sluker og hekler strødd på fiskeplassene blir jeg flau på fiskeres vegne. Hvor skadelig sånt er for naturen og at det ikke forsvinner raskt vet jo de fleste. Og i tillegg så blir man flau når folk går tur forbi og ser det rotet. I urbane områder er jo også retten til å fiske på bra steder ikke en selvfølge med konflikt med grunneiere. I Norge er det i tillegg veldig frie regler for fritidsfiske og veldig få folk som rett og slett er mot fisking. La det gjerne forbli slik! Men ta nå ansvar isåfall! Forsøpler vi der vi står har de jo gode argumenter mot det. Også er jo fisken(og livet rundt) en bra resurs for mat, fritid og læring! Ikke kast det bort! Skulle gjerne sagt mer ifra på plass, men tror folk gjør slikt oftere når ingen ser på dem. Så det blir med å plukke opp etter andre og kommentere det naturlig med de man småprater med på fiskestedene.
  2 points
 15. Istemmes. Jeg har alltid med søppelpose på tur, men forbausende ofte fylles den med mer søppel fra andre enn fra meg selv.
  2 points
 16. Du må ha en bensindrevet motorsag og/eller gressklipper i tillegg, så tåkelegges forbruket tilstrekkelig til at du kan toe dine hender.
  2 points
 17. Det skal inn i regnskapet sammen med internalisering av positive eksterne virkninger. Eller sagt med andre ord; det faktum at du har kjøpt den viser at den for deg er verdt mer enn kostnadene. Jeg omgås samfunnsøkonomer til daglig. Snåle, men trivelige folk ….
  2 points
 18. Sypike ja. Ytterst sjeldent at denne er målet for turen, selv om det er torskefisken med de fineste fargene.
  2 points
 19. Ikke midt i kjernekompetansen, men jeg vil si sypike.
  2 points
 20. True shit! Og her er det sååååå mye å gå på når man starter med 8 fot plastbøtte. Båten blir snart oppgradert til noe stort, tungt og kjapt. Da må det en Svela-henger til, bilen må oppgraderes til million-SUV, garasjen må rives og bygges opp så den kan huse båt & bil - og så har vi ikke begynt på temaer som marin elektronikk....
  2 points
 21. Kult! Gratulerer med å ha fått fingrene rispet opp av langetenner, det er en egen opplevelse det. Og kult med at du starter med eksperimentering på tackler
  2 points
 22. Vi er mange som er glade i å bruke naturen og de felles ressursene vi sportsfiskere nyter godt. Skal vi ha det også i fremtiden må vi ta godt vare på naturen. I tillegg naturligvis følge lover og reguleringer. I Oslofjorden for eksempel lever vi under strenge reguleringer, fordi de som var her før oss brukte fjorden for hardt. Det var ikke bærekraftig. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/08/ser-du-noe-gjr-noe.html
  2 points
 23. Den senere tiden har jeg vært redd for at ørreten i marka har vært allergisk mot mark og alt annet jeg har hatt på i enden av snøret. Oslo marka har ikke lever annet enn småfallen abbor for min del de siste to årene, uavhengig av hva jeg har benyttet i enden. De gangene jeg har fått fin og stor fisk, evt fin ørret har gjerne vært et godt stykke fra Oslo. igår prøvde jeg meg på bunnmeite, og å kaste på vak. Endte opp med 2 fine ørret på rundt halvkiloen hver, i tillegg til et par småabbor. genialduppen fra FishKing var jo helt genial å bruke i tillegg. ble kun med bilde av den ene, men verker etter å komme meg ut igjen.
  2 points
 24. Et par varme dager gjorde «underverker» - nå biter hverken abbor eller gjedde. Ble så «desperat» at jeg rigget haspelstanga for bunnmeite a la Carolina m/ fri line. «Hvis det får synke til bunn blir du ikke plaget av sørv og mort!» sa de. My a**…
  2 points
 25. Kveita er nok ikke spesielt sær å få til å bite, selv om den kan være det. Den største utfordringen i Sør-Norge er nok bestandstettheten. Bestanden har rett og slett blitt så liten at det er vanskelig å fiske målrettet etter kveite i Sør-Norge. Dessuten går kveitene i sør dypere enn de i nord, noe som trolig har noe med vanntemperaturen å gjøre. Og klimaendringer har trolig forsterket dette. Det fins en kveitebestand ute på flere hundre meters dyp i Skagerrak, bevist av sportsfiskere som faktisk har testet dette. Tidligere ble det tatt kveite også kystnært for eksempel utenfor Langesund, men det synes å være en saga blott i dag. Hvis man forsøker på dypt vann i vestlandsfjordene, der det utvilsomt fins kveite, vil man stort sett oppleve å få fisk av arter det er mye tettere bestander av, som blålange, brosme, eller kanskje lysing. Når man tenker på alle andre utfordringene med å fiske på dypt vann, fremstår kveitefiske i sør som en ekstrem tålmodighetsprøve for spesielt interesserte. Da er det bedre å bestille tur til Nord-Norge! Det er en mye kortere vei til kveite, tross alt.
  2 points
 26. Min første erfaring med isfiske var på Årungen for 43-44 år siden som liten guttetass. Det jeg husker er at gjeddene var store og skumle (sikkert 1-2 kg. ), og at jeg frøs noe inn i hel***e!
  2 points
 27. Riktig norsk mat det där. Är det first price brödloff? Rullen är en okuma ceymar 365 med 300meter Lawson 0.23 braid. Tveksam kvalitet men gör jobbet. Kastar långt men osäker på hållbarheten. Känns lite plastig.
  1 point
 28. Hvis du er nøye med vedlikehold, så holder de garantiperioden, men hvis du vil ha noe som tåler å bli glemt med salt på, snublet i, brukt til utilsiktet forankring osv, så vil man ikke ha svake punkt.
  1 point
 29. God på mer än ett sätt faktiskt.. Lysing & kveite & hyse. Där har vi de bästa att äta, spör du mig. Iallafall av de som är möjliga att ta från land i regionen. Räknar inte lax, det har jag aldrig provat. Men ölgylt, är du lika vältalig i muntligt språk som skrift? Hursomhaver, vi får komma oss ut någon gång.
  1 point
 30. så er vel ikke behovet for kalking like sterkt som i hine hårde dager da nedbøren var sur? Naturlig å trappe ned kalkingen når behovet ikke er der lenger. Ja, noen steder må det fortsatt kalkes, men ny kunnskap har vel vist at mye av kalkingen også har vært "feil".
  1 point
 31. "vi kan ikke se den grense under vann" - en klassiker!
  1 point
 32. ikke formanende i det hele tatt! som du selv skriver, gode holdninger er bra uansett hva andre måtte finne på. Og hvis vi skal kunne kritisere kommerse aktører, bør vi jo vise at vi er litt mer bevisste. Hva EN sportsfisker finner på har absolutt ingen betydning for bestandene, men hva alle gjør kan jo samlet sett ha noe å si. Dette er jo en variant av det kjente prinsippet om allmenningens tragedie. Selv om det er mye svarthå og hågjel i norske farvann, og disse artene neppe er truet, er det likevel slik at bruskfisk er en truet gruppe fisk, og derfor arter vi må passe litt ekstra på. Og siden disse artene vel er nærmest uspiselige, er det knapt noen grunn til å kakke dem, selv om det ikke spiller noen rolle om man kakker EN fisk.
  1 point
 33. Hågjelen har vel ikke svømmeblære. Det er derfor den klarer seg tross heising opp fra flere hundre meters dyp.
  1 point
 34. Lille eller store B? Det er ingen anlagte plasser for gjedde i Vansjø, men gjedde kan man strengt tatt få overalt. Har tatt gjedde på 13.9 kg i steinura på andre siden av Mossehallen (på nedsiden av Abels gate 36). Ellers så er brygga på Grepperød et enkelt og normalt sett godt alternativ.
  1 point
 35. Det ligger ofte mye tanke, tid og penger bak innkjøp av utstyr, så vi har full forståelse for at du har lyst å fortelle om det, selvom det som er interessant er hva du får på det. Området du skal fiske i huser mye bra fisk, og det er nok mer enn ett monster som kommer til å være nært agnet ditt. Lykke til
  1 point
 36. Apropos økonomi. Tidligere har jeg alltid hatt bensinbil, og senere år bensinbil pluss batteribil. I 2019 ble bensin byttet ut med diesel. En ting jeg ikke hadde tenkt på med det skiftet, er at det plutselig ble VELDIG tydelig i drivstoffregnskapet hvor mye penger som går til bensin for båten. Tror nesten jeg må bytte tilbake igjen....
  1 point
 37. Legg noen runder tykk mono eller elektrikkerteip på snellen før du surrer på snøret ditt. Da vil det ikke gli på spolen.
  1 point
 38. Det kan virke dyrt å kjøpe en rull med multifilament men det blir en god stund til neste gang du må skifte snøre.
  1 point
 39. en gammel falmet sluk kan levere. Erfaringer viser vel at wobblere med litt tannmerker, eller fluer som man har fått fisk på og er litt rufsete, ofte fisker bedre enn agn som tas rett ut av esken. Som det påpekes må kroker (og splittringer) skiftes ut hvis de er rustne, og rust på selve pilken kan også være greit å fjerne, for eksempel ved å legge den i cola natta over.
  1 point
 40. Sist søndag var jeg en tur ut langs 10-graderen for å teste litt utstyr. Skal du handle ny havfiskesnelle i år så anbefaler jeg å ta en titt på den nye Saltiga LD! https://www.teamkrokodille.no/post/10-graderen-nye-daiwa-saltiga-ld-innfrir Hilsen Atle
  1 point
 41. Jeg har en DAM Quick 4, 6000 med en Lawson Seafighter 9". Snellen er veldig fin, den beste jeg fant med tanke på pris, kvalitiet, vekt og snørekapasitet. Men det skal ikke mer enn 2 gode makreller til før sveiven blir litt i minste laget, veldig behagelig ellers. Det er nå min uerfarne oppfatning ihvertfall.
  1 point
 42. Damsneller er lagd i Tyskland og testet i Norge, de funker. De jeg har har tålt å bli kastet rundt på svaberg av vind og fulle folk, og er tildels svært gode for å få fisk opp fra vannet. Kjenner ikke akkurat den snella, men det så nå ut som et godt tilbud. Utveksling er en smakssak, du har sjelden ute så mye snøre fra land at det egentlig spiller noen stor rolle
  1 point
 43. Sommerferien 2021 er historie og her følger litt innblikk i fisket som Lars rakk å gjennomføre i løpet av tre meget korte uker i juli, pluss en halv bonusuke i slutten av juni. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/08/sommerferie-fiske.html
  1 point
 44. Gjørsen, tenker jeg, som matfisk. Var innom Nærevannet for et par dager siden. Et par lokale gutter fisket også fra båt. De fikk ingenting og jeg fikk en «sykkelpumpe». Veldig varmt i vannet…
  1 point
 45. dette er et spørsmål det er umulig å svare presist på. Som du selv er inne på løfter man jo aldri større fisk etter sena, slik at bruddstyrken kan være mye lavere enn vekta på fisken. En fisk nedsenket i vann veier svært lite, fordi fiskekroppens tetthet så vidt er over 1, og med fylt svømmeblære vil jo fisken i praksis flyte, eller ha samme tetthet som vann. Dersom man heiser for eksempel en brosme opp fra stort dyp vil magesekken som regel vrenges ut på grunn av trykkfallet, og fisken vil i praksis flyte opp, uansett hvor stor den er. Det som bestemmer hvor stor fisk man kan ta på en bestemt linetykkelse er derfor hvor hardt fisken kjemper, og hvilken slitasje sena eventuelt blir utsatt for. Et multisnøre som tåler 15 kilo ferskt har kanskje en diameter på 0.20-0.25 eller der omkring. Så lenge sena er intakt er det utrolig hvor stor fisk man kan taue inn på slik sene, spesielt med en god stang og en jevn og fin slurebrems som effektivt tretter ut fisken. Så kommer fiskerens rutine og evne til å holde hodet kaldt i tillegg. Det er nok tatt mange store kveiter på braid helt ned i 0.25mm tykkelse. Rent personlig har jeg pleid å bruke 0.40 braid til kveite, IKKE på grunn av bruddstyrken som sådan, men fordi jeg da har hatt mer å gå på med hensyn på slitasje. Nå har jeg gått ned til braid i diameter 0.30 eller der omkring, med en bruddstyrke på omkring 30kg. Det er mer enn bra nok, og det har kommet nye typer braid på markedet som er mer slitesterke. Tynnere braid blir i mindre grad tatt av strøm, slik at man ikke så lett mister bunnkontakten. EDIT: i tillegg til senas diameter og slitasjestyrke, og det øvrige utstyrets kvalitet er det også viktig å bruke riktige knuter, som i minst mulig grad reduserer bruddstyrken, og som tåler slitasje. En kjede er aldri sterkere enn det svakeste leddet som kjent.
  1 point
 46. Årets sesong i Lågen avsluttes 31. august, og ikke et stykke ut i september som tidligere år. Sikkert lurt forvaltningsmessig, men kjipt for meg som må lete med lys og lykte for å finne rom for noen sensommerturer. Vel, vi var på tampen og jeg lette etter rom. Jeg hadde lyst på en tur på «rødt», men de fleste ettermiddagene var utsolgt. Løsningen ble å skulke jobben i dag og sette klokka på 04:15. Kort oppsummert: ingen kjenning av fisk På meg i dag. En del fisk å se og en liten på land av en annen fisker. Det blåste hardt nedover vassdraget i dag, og min allerede tvilsomme kasteteknikk måtte presses til nye kreative høyder for å kunne kaste på «le-siden» av kroppen. Fluekroken er skarp og menn med hull i øret har vært ut i mange ti-år. Vel vel, jeg kommer sterkt tilbake neste år.
  1 point
 47. Den gang jeg tilbrakte mye tid i Oslomarka (20+ år siden) var det en x-narkoman som hadde tilhold store deler av sommeren ved ett av "mine" vann. Vi småpratet litt innimellom, og han ga meg en hel del tips rundt det å bo utendørs over lengre tid. En ting jeg spurte om var hva han mente om isfiske, siden har var ihuga sportsfisker. Han svarte da noe i retning av at "Isfiske er som metadon, det døyver suget men leverer heller ikke hele opplevelsen"......
  1 point
 48. Her er rapporten. Hadde heldigvis lagret den. 52047712 (1).pdf
  1 point
 49. Skjønner at relatert til yrkesfiske ikke fenger, men det er her forskningsmidler brukes, så fortsetter å lete og lese. Denne gang hvorvidt kroker med svivel er mer effektive. https://munin.uit.no/bitstream/handle/10037/7139/thesis.pdf?sequence=1
  1 point
 50. Flott film. Likte godt at du viser tydelig hvordan man skal behandle fisken, og at du kommer med navnet på utstyret. Gjørs er vakker fisk altså
  1 point
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.