Lærer Skrevet March 26, 2014 Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 Hvem eller hvor kan jeg henvende meg til for å få tak i hele fisker, som ikke er sløyet? Fiskene skal brukes til dissekering i en biologi klasse. Det har vist seg vanskelig og få tak i hele fisk som ikke er sløyet, da alt av forhandlere visstnok mottar fiskene ferdig sløyet pga restriksjoner fra mat tilsynet. Så da lurer jeg på hvordan jeg kan få tak i fiskere som har tilgang på usløyet fisk? (Skolen holder forøvrig til i Vestfold, men har mulighet til å hente mellom Vestfold og Oslo også) Takke på forhånd for alle eventuelle bidrag! Hilsen fersk biologi lærer! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kay-Arne Olsen Skrevet March 26, 2014 Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 Fisk selv ;-) 2 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
havtryta Skrevet March 26, 2014 Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 Først feltkurset: "Garnsetting i overbefolka ørretvann", deretter dissekering på lab. Så enkelt og genialt. 3 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lærer Skrevet March 26, 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 Felt først hadde vært genialt, men jeg har aldri satt ut garn før, så greit og lære meg selv det først! såå.... Noen som vil lære bort/vise meg en dag? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BAN Skrevet March 26, 2014 Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 Som du er inne på blir mattilsynet litt stresset av rund fisk, og derfor er det forbudt å omsette. Eneste muligheten du har er kontakt med noen som fisker selv. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
knutis Skrevet March 26, 2014 Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 Kontakt lokal jeger og fiskerforening. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Audiosan Skrevet March 26, 2014 Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 (endret) Eller bare gå i frysedisken på Rema1000. De store sjøørretene der er runde usløyde fisk. eller kjøp agnfisk. disse er heller ikke sløyet. Dette får du ofte hos Asiamat butikker og den lokale fiskehallen. Endret March 26, 2014 av Audiosan 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PeterSL Skrevet March 26, 2014 Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 (endret) Eller bare gå i frysedisken på Rema1000. De store sjøørretene der er runde usløyde fisk. eller kjøp agnfisk. disse er heller ikke sløyet. Dette får du ofte hos Asiamat butikker og den lokale fiskehallen. Tviler på at dypfryst fisk er optimalt for biologiprosjekt. Den indiske makrellen jeg har kjøpt hos Asiamat her var faktisk sløyet. Når jeg hadde biologi fikk vi ganske fersk fisk, usløyet. Hjertet dunket faktisk fortsatt. Dette er to år siden, og reglene kan vel ikke endret seg så mye på den tid? Vi fikk også hjerter fra svin og sau vi dissikerte, men hvordan læreren fikk tak i alt dette vet jeg ikke. Dette var forresten i Bergen. Endret March 26, 2014 av Schizo Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Audiosan Skrevet March 26, 2014 Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 om den MÅ være fersk så MÅ det nok fiskes selv. Usløyet fersk fisk til matbruk har ikke lange brukstiden, så det er nok neppe å oppdrive. Kan eventuelt høre med en lokal fisker om han kan være behjelpelig med noen fisk neste gang han skal ut. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cannonbang Skrevet March 26, 2014 Rapporter Share Skrevet March 26, 2014 Ta med klassen på fisketur, sikkert noen av de som har fiskestenger og har fiska før. Ellers så er det sjarker som fisker reker og selger ved kai i de fleste byene i vestfold. I horten har du Hauken, rett bak rema1000. Han selger både fisk og reker, hvis du avtaler på forhånd med ham så ordner han sikkert det. I sandefjord er det flere, og også et fiskemottak (berglund tror jeg det heter, ligger like ved fergekaia) Men du må avtale dette med de på forhånd som sagft, fisk sløyes nesten alltid ombord og så fort som mulig. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lærer Skrevet March 27, 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 27, 2014 Takk for masse gode innspill! Har fått tak i en fisker som skal ut i dag, fortrinnsvis en skalldyr fisker men han skulle ta med den fisken han også fikk fatt i i dag. Og så fant jeg frossen sjøørret på meny, som vi har i bakhand. Men til det neste året jeg har biologi 1, blir det nok planlagt litt bedre med eget fiske og dissekering på stedet ute i steden! Nesten litt flau over at ikke denne tanken har slått meg, før dere nevnte det her! Hjerte og lungeslag, var i boks etter to minutter på tlf med nærmeste slakter. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet March 27, 2014 Rapporter Share Skrevet March 27, 2014 Vår lokale fiskedealer i Tromsø fiksar sild og div bruskfisk til undervisninga vår på Universitetet i Tromsø. Usløyd er ingen problem. Til dømes sild er jo sjeldan sløyd, også på Meny. Dessutan går det fint med frosen heil fisk. PS! Som biologilærar veit du sikkert også at den frosne sjøauren du fann på butikken er ein regnbueaure . Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.