Jump to content
Fiskersiden

Trenger litt tips på hvilken stang jeg burde kjøpe meg... :)


KnutO
 Share

Recommended Posts

Nå har jeg altså tenkt å kjøpe meg en ny fiskestang. Jeg vet omtrent hva jeg vil ha, men finner ikke noe på nettet som passer kravene, spesielt uten å ha funnet reviews om stengene.

Målet er en stang jeg kan bruke til fiske etter kveite, stortorsk, feit lyr osv, som også "greit" kan brukes til blandt annet lange og brosme på større dyp. Jeg liker god bøy på stangen for å kunne holde krokfestet, ryggen ikke så alt for langt fram på stangen. Pilkevekt minst 400g, og ikke alt for kort stang, over 5'6".

Vet dette garantert er en longshot å be etter tips om, men jeg finner ikke noen annen løsning. :D

Gjerne melde ifra hvilket utstyr dere bruker, og oppside/nedside med dem om du er virkelig snill ;) 

Takk på forhånd <3

Link to comment
Share on other sites

Selv om jeg har en "håndfull" havfiskestenger, er jeg på ingen måte noen ekspert på det området. Men mitt generelle råd når folk etterspør utstyr som kombinerer en rekke egenskaper, er gå for flere! 

Link to comment
Share on other sites

Utfra fiskene du beskriver blir stanga liggende i ca 30 til 50 pund, men da vil du få lite stangbøy utenom de aller største.

Jeg bruker en penn regiment 20 til 30 som er fin til å kjøre fisk opp til over 20 kg, men hvordan den vil være hvis en storkveite biter aner jeg ikke.

Jeg pilker aldri, men stanga funker fint til å hoppe 400 grams søkker bortover bunnen og det blir noe av samme bevegelse.

Jeg synes også det høres ut som om du beskriver flere stenger, men så lenge du har god snelle vil regimenten kunne brukes 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Daiwa Tournament 30-60 kan være ett alternativ. Den vil ikke være perfekt til alt over her, men kan være ok til det meste selvom den blir vel kraftig til feks lyr.

Link to comment
Share on other sites

Har selv en Penn Regiment 20-30. Fungerer alldeles utmerket på kveite. Robust stang, bra finish, og ikke for stiv. Mye stang for penga. Selv har jeg tatt kveite opp til "bare" 18kg på stanga, men en kompis har den samme stanga, og han fikk en 80+ kveite på den for et par år siden, og stanga hadde mer enn bra nok ryggrad til å temme en så stor kveite.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.