eivindbs Skrevet November 10, 2015 Rapporter Share Skrevet November 10, 2015 Hvor effektivt er det å fiske berggylte med stang? Jeg tenker å fiske gylte neste sommer som agn til hummersesongen. Kan man få mye på kort tid? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet November 10, 2015 Rapporter Share Skrevet November 10, 2015 På de rette plassen kan man det... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lars Den Rare Skrevet November 10, 2015 Rapporter Share Skrevet November 10, 2015 Har fått en fin berggylt på sluk en gang mens jeg fisket makrell. Kanskje en drøy halvkilo stor. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asolberg Skrevet November 10, 2015 Rapporter Share Skrevet November 10, 2015 Fikk mye berggylt da jeg var barn og fisket fra brygger og båthavner. Brukte reker som agn på en sluk og lot synke helt ned til bånn. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet November 10, 2015 Rapporter Share Skrevet November 10, 2015 Ti hummerteiner med en gylte i hver som skiftes hver dag i to måneder blir seks hundre fisk, det tar deg mellom fire og ti timer å fiske, og da er det morsomme timer. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
arobo Skrevet November 10, 2015 Rapporter Share Skrevet November 10, 2015 Ti hummerteiner med en gylte i hver som skiftes hver dag i to måneder blir seks hundre fisk, det tar deg mellom fire og ti timer å fiske, og da er det morsomme timer. Vet ikke om du tuller eller ikke, men om du klarer å dra 600 berggylter på 10 timer skal du få en medalje av meg.. Det er snakk om en fisk i minuttet, sånn til info. Men når det kommer til trådstarter så synes jeg du iallefall burde gjøre noe av jobben med stang. Rett og slett fordi gyltefiske er vanvittig moro! 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Afre Skrevet November 10, 2015 Rapporter Share Skrevet November 10, 2015 (endret) Må det være bergylt eller kan det være andre typiske leppefisk større enn bergnebb. Blåstål og grønngylt til dømes Endret November 10, 2015 av Afre Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
puderhunden Skrevet November 10, 2015 Rapporter Share Skrevet November 10, 2015 hummern er vel hovedsaklig en åtseleter, så jeg tror nok at det går an å bruke hvilken som helst død fisk. synes ofte er rare slike slike påstander om at det må være den arten til agn eller så blir det ikkeno. et annet eksempel på detta er at krepsefiskerne i steinsfjorden absolutt må bruke brasme som agn i krepseteinene og dermed rovfiske bort mye av den storvokste brasmebestanden i området. mange mener at de like gjerne kunne brukt mort, som er ye mer tallrik og like lett/lettere å få tak i. kanskje makrell eller fanga rømt o-fisk fungere like bra? de artene finnes det ihvertfall nok av.... imens leppefiskbestandene mange plasser er fisket hardt de siste åra for å skaffe oppdrettsnæringa et påskudd for å si at de gjør noe med luseeksplosjonen... 3 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Nå skrev jeg gylte, ikke berggylte. Tror hummeren like gjerne tar seg en 50grams bergnebb som en 200grams berggylt. Eller for den saks skyld en 20grams svartkutling. Tror i likhet med puderhunden at arten er temmelig uvesentlig. Leppefiskbestandene står nok for en gigantisk nedtur som følge av oppdrettsnæringens herjinger, så det er bare å stå på. La oss like godt utrydde dem. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aurejeger Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Heisann Skal du ha agn til hummer teine er det beste å fiske makrell som du har liggende til å surne ute under lokk. Mye lettere å skaffe også. Gyltefisker fungerer glimrende det også, men makrell er jo mye lettere å høste inn mengder av, og det funker mye bedre enn gylte når de har fått ligge å surne gjerne noen måneder. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nils Marvin Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Det er best å fiske Berggylte med et stykke kjøtt fra en død fisk. Det beste er Makrell,Horngjell og Sild. Når jeg var i sande fjord fikk jeg flere på halv kiloen med det. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lars Den Rare Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Er det slik at leppefiskene faktisk er truet på grunn av bruken mot lakselus? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PeterSL Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Er det slik at leppefiskene faktisk er truet på grunn av bruken mot lakselus? http://www.aftenposten.no/viten/Leppefisk-mot-lakselus-Det-store-eksperimentet-7941667.html Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lars Den Rare Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Jeg kjenner til en kar som holder på med fiske av det han kaller stinter som selges til oppdrettsnæringen. Ante ikke det var leppefisk før nå nylig. Han har et enkeltmannsforetak millionomsetning. Han har en slags lisens for å drive med dette. Om jeg husker rett var det kr. 18.- pr. fisk over 15 cm. han får. Han setter ut ruser som ligger rett under overflaten. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Afre Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Må jo ellers nevne at bergylt faktisk er en utmerket matfisk da. Den er full av ben, så det beste er nok å filitere og flå den Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Må jo ellers nevne at bergylt faktisk er en utmerket matfisk da. Den er full av ben, så det beste er nok å filitere og flå den Synes du virkelig det? Den havner laaaaangt ned på lista over hva jeg helst vil spise av fisk. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Afre Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Synes du virkelig det? Den havner laaaaangt ned på lista over hva jeg helst vil spise av fisk. Det er nok ikke min favoritt når det gjelder hvitfisk fra havet. Men på min liste kommer den høyt opp. Alle har litt ulik smak. Så her finnes det nok ingen fasit ei heller gale svar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Selvsagt! Har testa det et par ganger som rene fileter og synes ikke det var stas. Slipper uansett ut alle gyltene jeg får om det lar seg gjøre Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 vil nok sette ut igjen de fleste gyltene jeg får, både for å bevare bestanden og på grunn av alle beina. Men smaken er jo fin. Utmerket som suppefisk. Kjøttet har litt sødme, og smaker ellers skalldyr. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aurejeger Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Jeg lurer stadig på hvor disse bergyltene som smaker av skalldyr som folk stadig prater om..... Jeg har fiska bergylte langs mesteparten av sørlandskysten siden jeg var sneip, og alle sammen har smakt fisk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PeterSL Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Jeg kjenner til en kar som holder på med fiske av det han kaller stinter som selges til oppdrettsnæringen. Ante ikke det var leppefisk før nå nylig. Han har et enkeltmannsforetak millionomsetning. Han har en slags lisens for å drive med dette. Om jeg husker rett var det kr. 18.- pr. fisk over 15 cm. han får. Han setter ut ruser som ligger rett under overflaten. Ja, jeg har hørt om flere sånne. Er visst vanvittig med penger i det. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sindreandersen95 Skrevet November 11, 2015 Rapporter Share Skrevet November 11, 2015 Et godt tips er å kjøre langt ut, på dypt vann. må ikke KJEEEMPE langt ut, men vekk fra land, og ut på dypt vann, som regel finner du sikkert skjær her og der, og kjører du helt opptil staken og bare binder deg fast i skjæret, så er det en vanvittig fin plass å fiske etter berggylter uansett hvor på østlandet du bor enda et tips er å bruke fryste reker som agn. men du kan få mye berggylt fra land også. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet November 12, 2015 Rapporter Share Skrevet November 12, 2015 Et godt tips er å kjøre langt ut, på dypt vann. må ikke KJEEEMPE langt ut, men vekk fra land, og ut på dypt vann, som regel finner du sikkert skjær her og der, og kjører du helt opptil staken og bare binder deg fast i skjæret, så er det en vanvittig fin plass å fiske etter berggylter uansett hvor på østlandet du bor enda et tips er å bruke fryste reker som agn. men du kan få mye berggylt fra land også. Hvorfor må man ut på dypt vann? Tettheten av berggylter mellom Oslo og Horten er relativt skrall bare for å ha sagt det.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Afre Skrevet November 12, 2015 Rapporter Share Skrevet November 12, 2015 Hvorfor må man ut på dypt vann? Tettheten av berggylter mellom Oslo og Horten er relativt skrall bare for å ha sagt det.. Jeg tror han mente det å prøve seg grunner/skjær som ligger værhardt og åpent til ut mot havet. Gjerne de litt skumle skjærene som som på en måte dukker fra intet langt fra land. Det er også min erfaring at de store bergyltene liker seg der Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet November 12, 2015 Rapporter Share Skrevet November 12, 2015 Jeg lurer stadig på hvor disse bergyltene som smaker av skalldyr som folk stadig prater om..... Jeg har fiska bergylte langs mesteparten av sørlandskysten siden jeg var sneip, og alle sammen har smakt fisk. -- he he, fisk smaker naturligvis fisk... og smaken er som baken. Ellers kan man jo sitere Gabriel Scott; "hadde det ikke vært for kvindfolks grin, så åd en mere berggylt." Prøvde forresten papagøyefisk på Madeira. Slektninger av leppefisk. Smak som minnet om berggylte, og like mye bein...! 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.