Jump to content
Fiskersiden

Lobbyist Frode Reppe (NSL): «Vi må finne en vei som ikke kan spores»


 Share

Recommended Posts

Dagbladet

 

 

Strid i opprettsnæringa: 

Bitter strid mellom lakseoppdrettere og forskere

 

Spørsmålet om hvordan næringen skal utvikle seg for å sikre vekst videre, skaper debatt.

 

Link:

http://www.dagbladet.no/nyheter/bitter-strid-mellom-lakseoppdrettere-og-forskere/68494061

 

 

Den mektige lakselobbyisten Frode Reppe (NSL) ba i hemmelige e-poster om hjelp fra fiskeriminister Per Sandberg og hans statssekretær, Roy Angelvik.

 

Dagbladet:

Hemmelige e-poster til Per Sandberg på avveie

 

Link:

http://www.dagbladet.no/nyheter/hemmelige-e-poster-til-per-sandberg-pa-avveie/68493489

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Lobby-eposter på avveie til Sverige har gitt et innblikk i norsk oppdrettsforvaltning.

Det ser inte snygt ut.

 

Dagbladet:

Oppdrettsnæringen

- E-postene til Sandberg gir en ekkel ettersmak

- Det er bare å trykke på alarmknappen

 

Link:

http://www.dagbladet.no/kultur/e-postene-til-sandberg-gir-en-ekkel-ettersmak-det-er-bare-a-trykke-pa-alarmknappen/68495659

 

#SalmonGate

 

Edited by Glalaksen
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sandbergs tilsvar finner man her: https://www.dagbladet.no/kultur/det-finnes-ingen-bakvei/68496196

Hans beste er vel " Og vi trenger forskning som ser på problemer som er viktige for næringen."
Nei Per, vi trenger forskere som ser på problemer som er viktige for alt rundt næringen, slik at dette ikke påvirkes negativt.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

MDG vil ha en uavhengig granskning av situasjonen for norsk oppdrettsforskning.

Fiskeriministeren er ikke interessert.

 

Morgenbladet:

Vil granske presset mot oppdrettsforskere

 

Link:

https://morgenbladet.no/aktuelt/2017/07/vil-granske-presset-mot-oppdrettsforskere

 

 

Du kan lese mer om Regjeringen Solberg, Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og resten av den norske oppdrettsmafiaen her.

 

#SalmonGate

 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Som forventet skaper Dagbladets avsløringer om skjulte e-poster til fiskeriministeren og hans statssekretær skarpe reaksjoner.

Og som forventet gyver Per Sandberg løs på oss.

 

Dagbladet:

Skjulte e-poster: Per, du manipulerer

 

Link:

http://www.dagbladet.no/kultur/per-du-manipulerer/68517517

 

 

Du kan lese mer om Regjeringen Solberg, Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og resten av den norske oppdrettsmafiaen her.

 

#SalmonGate

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

utrolig at NSL ikke sier opp Reppe med øyeblikkelig virkning. Hvordan kan de leve med en slik ripe i lakken? Eller reflekterer denne saken hvordan NSL faktisk mener at ting skal være? I så fall skremmende. Dette er jo mer slik man forventer i ymse stater vi ikke liker å sammenlikne oss med, og ikke i et sivilisert land.

og hvordan kan Erna leve med et departement som "er med på leken"? Bra at Dagbladet forsøker å ta tak i problemet, men det ser ut til at dagens taktikk fra myndighetenes side er å sitte stille i båten, og håpe at vinden løyer...

Edited by piscator
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kopierer fra Facebook-sida til Redd Villaksen (sitat fra 13.07.2017):

 

"Da er man vel sannsynligvis kvitt Frode Reppe, ikke noe stort tap hvis det skjer.

I et intervju med Tore Strømøy i 2012 utalte han at "Jeg har så mye selvtillit at det av og til skaper problemer".

Han har sannerlig klart å skape problemer både for seg selv og andre - og ikke bare av og til.

Oppdrettsnæringen har frynset rykte nok fra før, og kan ikke la slike personer fortsette sitt intrigespill med Fiskeriministeren og Stortingspolitikere som heiagjeng.

Oppdrettsmotstandere og mørke motkrefter mister dermed sin nyttige idiot, men Ikke fortvil, det dukker sikkert opp en ny Reppe fra intet.

Det som bør skje videre er at man begynner å rydde i rekkene i departementer og direktorater der edderkoppenettet til oppdrettsnæringen har vevd seg inn over lang tid.

Man skal være passe naiv dersom man tror at avgjørelser skjer uhildet.

Statsekretær Angelvik med bakgrunn fra Dolmøy Seafood, har brutt all regler. Han må nok gå uansett for at Sandberg skal overleve frem til valget, det er slikt syndebukker er til for. Men Ministeren hefter fortsatt for ansvaret for at statssekretæren hans har fått mailene og aldri journalførte dem. Han har det konstitusjonelle ansvaret for alt som skjer i departementet under hans ledelse. Han prøver til Dagbladet å lyve seg bort fra hele e-postadressen, men det faller på det faktum at informasjonssjefen til Frp på Stortinget har benyttet den og at den faktisk er koblet til en Finn-konto som framstår som hans.

Videre kan man jo enkelt starte på toppen i Fiskeridirektoratet og stille spøsmål ved Fiskeridirektør Holmefjords habilitet siden hun er storeier i Bolaks med utbytter som langt overgår lønna som byråkrat. Derfra kan man nøste seg nedover i rekkene. Det finnes nok mye interssant og betent stoff dersom en dreven gravejournalist bretter opp skjorteermene og gjyver løs på oppgaven.

Siste ord er ikke sagt, og Dagbladet har nok mere krutt på lager som de slipper litt etter litt for å selge aviser.

Vi er spent på hvilke andre politikere som kommer i skuddlinjen og vedder en liter dårlig hjemmebrent fra Frøya på at Frank Bakke Jensen lever farlig for tiden."

 

Link:

https://www.facebook.com/reddvillaksen.no/photos/a.241893125881163.56877.154616044608872/1567865913283871/?type=3&theater

 

 

Du kan lese mer om Regjeringen Solberg, Fiskeridirektoratet, Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og resten av den norske oppdrettsmafiaen her.

 

#SalmonGate

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kopierer fra Facebook-sida til Redd Villaksen (sitat fra 17.07.2017):

 

"Vi har fått mye kritikk fra oppdrettsnæringen for å klistre fangenummer 167-761 på forrige oppslag om Reppe. Det er faktisk nummeret til vår favoritt B-gjeng medlem i Donald Duck.

Reppe har etter helgen forsøkt å kommer til orde, men han har tydeligvis ikke skjønt hvilket hjørne han selv har trengt seg opp i.

Han fortsetter å opptre som sjarlatan.

Det er teit å angripe når mesteparten av hæren er forsvunnet.

Ystgård i Sjømat Norge og Reppes egen sjef og også styreformannen i NSL tar til orde for at det Reppe har gjort ikke er akseptabelt.

Vi tror ikke Reppe har stått alene om det han har holdt på med, så dette er ren feighet fra sine ledere.

NSL og Sjømat Norge bør også gå i seg selv, de har også basert sin eksistens på fornektelse.

Even Søfteland skriver i dagens Ilaks at man må tenke på personen Reppe i denne situasjonen.

Vi føler heller med de personer som Reppe har gått inn for å knekke opp gjennom årene (og til dels lykkes), enten disse er i ledere eller ansatte hos HI, NINA, Direktoratet for Naturforvaltning - eller andre som kommer på kollisjonskurs. Ingen på oppdrettsiden har tatt hensyn til disse og det har vært totalt fravær av medlidenhet. Oppdretternes advokater har støttet opp under denne hetsen.

Vi håper at all møkka som nå har kommet på bordet nå kan brukes til noe positivt og fremtidsrettet.

Norsk Industri (og Marine Harvest) har vært tydelige på at oppdrettsnæringen må behandles som annen multinasjonal milliardindusti og slutte å forurense. Da må man løse utfordringene med produksjonens påvirkning av miljøet utenfor merdene. Det bør NSL og Sjømat Norge også erkjenne, i stedet for å tviholde på tvilsomme fordeler - eksempelvis retten til å forurense og retten til å desimere villaks-bestander. Kommer denne erkjennelsen, og vi andre kan stole på at den er reell, så er det rom for samarbeide mellom oppdrettere, villaksinteresser, miljøforkjempere og andre.

Vi håper den dagen kommer - snart.

Men da må myndighetene stille krav også til nye utviklingskonsesjoner, ikke tillate mer av det som ikke funker med en liten ny ingeniørvri.

Vi ser frem til en lukket fremtid som ikke bare produserer laks, men også bioenergi og lukket teknologi som ligger i frontlinjen - Teknologi som kan eksporteres og skape nye arbeidsplasser langs Norskekysten."

 

 

Du kan lese mer om Regjeringen Solberg, Fiskeridirektoratet, Sjømat Norge, Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og resten av den norske oppdrettsmafiaen her.

 

#SalmonGate

 

Edited by Glalaksen
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Oppdretterne har en politisk innflytelse de fleste andre næringer bare kan drømme om.

 

Dagbladet:

Lukten av råtten laks

 

Link:

http://www.dagbladet.no/kultur/lukten-av-ratten-laks/68503346

 

 

Du kan lese mer om Regjeringen Solberg, Stortinget, Fiskeridirektoratet, Sjømat Norge, Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og resten av den norske oppdrettsmafiaen her.

 

#SalmonGate

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Ifølge avdelingsleder Espen Sjøvoll er det mye som burde blitt dokumentert som ikke blir det.

 

Dagbladet:

Hemmelige e-poster til Per Sandberg på avveie

Arkivverket: - E-post-håndtering er et stort problem

 

Link:

https://www.dagbladet.no/nyheter/arkivverket---e-post-handtering-er-et-stort-problem/68500009

 

 

Du kan lese mer om Regjeringen Solberg, Nærings- og fiskeridepartementet Stortinget, Fiskeridirektoratet, Sjømat Norge, Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og resten av den norske oppdrettsmafiaen her.

 

#SalmonGate

 

Link to comment
Share on other sites

Den 17.7.2017 at 8.48, piscator skrev:

utrolig at NSL ikke sier opp Reppe med øyeblikkelig virkning. Hvordan kan de leve med en slik ripe i lakken? Eller reflekterer denne saken hvordan NSL faktisk mener at ting skal være? I så fall skremmende. Dette er jo mer slik man forventer i ymse stater vi ikke liker å sammenlikne oss med, og ikke i et sivilisert land.

og hvordan kan Erna leve med et departement som "er med på leken"? Bra at Dagbladet forsøker å ta tak i problemet, men det ser ut til at dagens taktikk fra myndighetenes side er å sitte stille i båten, og håpe at vinden løyer...

Vel vi kan bare håpe. Hele saken lukter mugg og råte

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/fiskeri/lakselobbyisten-som-sendte-sandberg-privat-e-post-hevder-fiskeriministeren-selv-ga-ham-adressen/a/24132285/

Link to comment
Share on other sites

- Fikk Sandbergs private epostadresse etter et møte i Nærings- og fiskeridepartementet.

 

Dagbladet:

Hemmelige e-poster til Per Sandberg havnet på avveie.

Nå hevder den mektige lobbyisten at han fikk adressen av Sandberg selv

 

Link:

https://www.dagbladet.no/nyheter/hemmelige-e-poster-til-per-sandberg-havnet-pa-avveie-na-hevder-den-mektige-lobbyisten-at-han-fikk-adressen-av-sandberg-selv/68655842

 

 

Du kan lese mer om Regjeringen Solberg, Nærings- og fiskeridepartementet Stortinget, Fiskeridirektoratet, Sjømat Norge, Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og resten av den norske oppdrettsmafiaen her.

 

#SalmonGate

 

Link to comment
Share on other sites

SV krever at fiskerifiskeriminister Per Sandberg forklarer seg i e-postkonflikten med lakselobbyist Frode Reppe.

Ap tror dette blir en sak for kontrollkomiteen på Stortinget.

- Erna må dessuten på banen, mener Ap.

 

Fiskeribladet:

Ap mener Erna må ordne opp i Sandbergs e-postpraksis

 

Link:

https://fiskeribladet.no/nyheter/?artikkel=55168

 

 

Du kan lese mer om Regjeringen Solberg, Ove Trellevik (H)Nærings- og fiskeridepartementet Stortinget, Fiskeridirektoratet, Sjømat Norge, Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og resten av den norske oppdrettsmafiaen her.

 

#SalmonGate

 

Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, Glalaksen skrev:

SV krever at fiskerifiskeriminister Per Sandberg forklarer seg i e-postkonflikten med lakselobbyist Frode Reppe.

Ap tror dette blir en sak for kontrollkomiteen på Stortinget.

- Erna må dessuten på banen, mener Ap.

 

Fiskeribladet:

Ap mener Erna må ordne opp i Sandbergs e-postpraksis

 

Link:

https://fiskeribladet.no/nyheter/?artikkel=55168

 

 

Du kan lese mer om Regjeringen Solberg, Ove Trellevik (H)Nærings- og fiskeridepartementet Stortinget, Fiskeridirektoratet, Sjømat Norge, Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og resten av den norske oppdrettsmafiaen her.

 

#SalmonGate

 

Ærlig talt Gladlaksen. Nå må du slutte å bruke linker som en ung jente som sminker seg for første gang. Dette blir bare for dumt. Jeg vet du gjør dette av en dyp og indre kjærlighet til laksen. Men utrykket kjærlighet gjør blind passer nok desverre alt for bra i ditt tilfelle. Prøv å ta et lite steg tilbake og begynn å pust med magen

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Den ‎04‎.‎09‎.‎2017 at 11.17, Afre skrev:

Ærlig talt Gladlaksen. Nå må du slutte å bruke linker som en ung jente som sminker seg for første gang. Dette blir bare for dumt. Jeg vet du gjør dette av en dyp og indre kjærlighet til laksen. Men utrykket kjærlighet gjør blind passer nok desverre alt for bra i ditt tilfelle. Prøv å ta et lite steg tilbake og begynn å pust med magen

 

Du taler dessverre for døve ører, samme innspill har kommet flere ganger her inne.

Stort sett neglisjeres det, i beste fall får du et unnvikende svar, gjerne  i form av (enda) en link - som ikke har noe med emnet å gjøre. Synd, for hensikten er nok velment, som du skriver.

......og så fortsetter linkene fortsette i like strie strømmer i neste tråd!  Her har vi kanskje internett-linkenes svar på orkanen Harvey?

Edited by LTPoppe
Link to comment
Share on other sites

Den 4.9.2017 at 11.17, Afre skrev:

Ærlig talt Gladlaksen. Nå må du slutte å bruke linker som en ung jente som sminker seg for første gang. Dette blir bare for dumt. Jeg vet du gjør dette av en dyp og indre kjærlighet til laksen. Men utrykket kjærlighet gjør blind passer nok desverre alt for bra i ditt tilfelle. Prøv å ta et lite steg tilbake og begynn å pust med magen

Synes Gladlaksen gjør en glimrende jobb!

Om man ikke ønsker oppdateringene er det jo fryktelig enkelt å la være og åpne trådene fra den kanten. Æret være alle som velger å lobbyere for villaksen!! Tenk hvilke budsjetter gutta som lobbyerer for fjøslaksen sitter på.... slutt å syt, se heller på det som en ressurs!

 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Maritim skrev:

Synes Gladlaksen gjør en glimrende jobb!

Om man ikke ønsker oppdateringene er det jo fryktelig enkelt å la være og åpne trådene fra den kanten. Æret være alle som velger å lobbyere for villaksen!! Tenk hvilke budsjetter gutta som lobbyerer for fjøslaksen sitter på.... slutt å syt, se heller på det som en ressurs!

 

er faktisk ikke sikker på om det å bare "spy" ut en haug med lenker, uten selv å komme med noen refleksjoner,  eller sette disse inn i den rette sammenhengen, er å betrakte som å gjøre en glimrende jobb. Og jeg er slett ikke sikker på om dette egentlig tjener saken i lengden. Reaksjonene til noen her inne (de av oss som gidder) tyder jo litt på det motsatte. Denne type bruk av internett er nesten for forurensning av nettet å regne. Så utrolig lettvint, uten egentlig å hjelpe leseren til større klarhet. 

Ære være den som lobbyerer for villaksen. Men det er slett ikke likegyldig hvordan det gjøres. Og saken er jo så alt for viktig til at man bør risikere å få folk mot seg bare på grunn av måten man kommuniserer på. 

Så for den som skal fronte saker på denne siden eller andre internett-sider. Hvis dere lenker til en annen side; vær så snill å bruk fem minutter på å skrive noen ord om saken; hva det dreier seg om, hvorfor dette er viktig, gjerne supplert med egne meninger om saken. Det blir så utrolig mye mer spennende å lese, og gir jo et mye bedre grunnlag for en sunn og viktig debatt.

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

11 timer siden, Maritim skrev:

Så du mener formen til Gladlaksens innlegg kan få folk til å snu seg mot villaksen?!

Det trur det er et marginalt problem gitt...

At det iriterer deg er helt greit.

du har nok helt rett i denne ene konkrete saken. Delvis fordi folk flest her inne er ganske så enige om villaks, slik at valg av retorikk og innpakning av budskap ikke har så mye å si. Og delvis fordi min irritasjon kanskje ikke er så representativ? Men i sin alminnelighet mener jeg prinsippet gjelder, og bør gjelde. Om ikke annet av taktiske grunner. Hvordan man formidler sine saker i det offentlige rom har mye å si for hvorvidt man når frem med budskapet, og internett er vel det offentlige rommet hvor det blir "syndet" mest mot dette?

Link to comment
Share on other sites

Den ‎07‎.‎09‎.‎2017 at 19.53, Maritim skrev:

Så du mener formen til Gladlaksens innlegg kan få folk til å snu seg mot villaksen?!

Det trur det er et marginalt problem gitt...

At det iriterer deg er helt greit.

 

Det er vel få som tror at villaksen blir mer skadelidende av at folk som ham sitter og pumper ut ensporede linker, men Piscator er inne på noe: taktikk og budskap.

Irritasjon er nok fremtredende her, også for meg, samtidig som man undrer seg over at folk orker å fortsette å spamme ned disse sidene når den eneste responsen stort sett er kritikk mot måten budskapet fremlegges på. Selv fra villaks-venner.

Det kunne faktisk kommet noe bra ut av det hvis synspunkter og info ble fremlagt på en troverdig og informativ / balansert måte. Både for leserne og villaksen.

Link to comment
Share on other sites

Den 7.9.2017 at 14.37, Maritim skrev:

Synes Gladlaksen gjør en glimrende jobb!

Om man ikke ønsker oppdateringene er det jo fryktelig enkelt å la være og åpne trådene fra den kanten. Æret være alle som velger å lobbyere for villaksen!! Tenk hvilke budsjetter gutta som lobbyerer for fjøslaksen sitter på.... slutt å syt, se heller på det som en ressurs!

 

Hovedlinkene til Glalaksen er som oftest helt grei og kurante. Og jeg stort sett finner jeg dem verdt tiden. Det er når han velger å krydre det hele med en haug av andre meningsløse lenker at han bommer grovt. Det være seg Youtube videor som ikke har noe med saken. Eller andre lenker totalt uten verdi for saken. Et godt eksempel på dette er vist under

 

Den 4.9.2017 at 7.59, Glalaksen skrev:

Alle disse lenkene jeg viser til her er bare totalt bortkastet tid å følge. De har svært lite eller ingenting med saken å gjøre. Men er presentert som de har noe med skaen å gjøre. Hvorfor Glalaksen velger å gjøre dette er det bare han selv som vet. Men jeg syntes nå at han burde vite bedre.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Den 12.9.2017 at 14.58, Afre skrev:

Hovedlinkene til Glalaksen er som oftest helt grei og kurante. Og jeg stort sett finner jeg dem verdt tiden. Det er når han velger å krydre det hele med en haug av andre meningsløse lenker at han bommer grovt. Det være seg Youtube videor som ikke har noe med saken. Eller andre lenker totalt uten verdi for saken. Et godt eksempel på dette er vist under

 

Alle disse lenkene jeg viser til her er bare totalt bortkastet tid å følge. De har svært lite eller ingenting med saken å gjøre. Men er presentert som de har noe med skaen å gjøre. Hvorfor Glalaksen velger å gjøre dette er det bare han selv som vet. Men jeg syntes nå at han burde vite bedre.

Tipper på at vedkommende som har opprettet profilen "Gladlaksen" jobber i et nyhetsbyrå of sorts, og har benyttet programvaren på jobben til å finne artikler som omtaler de uheldige sidene ved oppdrett..

Om så er tilfelle er det forklaringen på et par av tingene dere iriterer dere over..

selv har jeg antatt dette, og brukt Gladlaksen som en slik ressurs. 

Link to comment
Share on other sites

16 timer siden, Maritim skrev:

Tipper på at vedkommende som har opprettet profilen "Gladlaksen" jobber i et nyhetsbyrå of sorts, og har benyttet programvaren på jobben til å finne artikler som omtaler de uheldige sidene ved oppdrett..

Om så er tilfelle er det forklaringen på et par av tingene dere iriterer dere over..

selv har jeg antatt dette, og brukt Gladlaksen som en slik ressurs. 

---

her tror jeg du "overvurderer" situasjonen fullstendig... ;)   meningsløst å karakterisere dette som en ressurs, særlig for saken det gjelder. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutter siden, piscator skrev:

---

her tror jeg du "overvurderer" situasjonen fullstendig... ;)   meningsløst å karakterisere dette som en ressurs, særlig for saken det gjelder. 

Mener helt klart det er andre som "overvurderer" situasjonen. Om du ikke er interessert så la vær å klikke deg inn. Om du der i mot finner en overskrift fristende så klikk på den... er ikke verre en det...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.