Jump to content
Fiskersiden

Endelig satt den!


stoffers
 Share

Recommended Posts

Virkelig på tide å skrive en rapport igjen, det har blitt noen år siden sist men det er vel en kombinasjon av liten skrivelyst, mistet passord på forumet samt ikke aaaalt for mye å skrive om.


Ismeite sto høyt på agendaen i år også spesielt siden det har vært ganske dårlige forhold de siste årene, men i år skal det ikke stå på innsatsen i hvertfall. Nøyaktig antall turer vet jeg ikke men det har blitt nesten hver helg siden isen la seg.
For min del er ismeite primært synonymt med to ting, dvs SØ og Gjedde. Det har blitt flere turer etter begge deler og kort oppsumert så kan jeg si så mye som at jeg ikke klarte å få en eneste SØ opp fra isen i år.


Gjedde har jeg da klart å lure noen av, men de fleste som kom opp rundet vel knapt en kilo eller to. Det ble mye frustrasjon etterhvert og motivasjonen lå helt på bunn. Ikke før siste sjanse før isen ble mer eller mindre umulig å komme seg utpå skulle jeg endelig lykkes.


Værmeldinga meldte rundt 0 grader på morgenen, men utover dagen skulle det komme helt opp i 15+ så jeg skulle ikke stå i fare for å fryse. Dagen ble egentlig en sånn dag hvor man ikke kan unngå å tenke at det ikke er meningen man skal være der. Det hele startet etter jeg knapt hadde kommet 100 meter utpå da en kar står på land i full panikk og skriker og hoier at jeg må komme meg til H%&#"te vekk fra isen, nå hadde det seg slik at jeg hadde vært på vannet en uke eller to i forveien samt prøveborret et par ganger allerede før jeg gikk utover. Jeg kunne forsikre den skrekkslagne mannen på land etterhvert at isen var omtrent 40cm tykk og jeg kom meg videre uten at han fikk sammenbrudd.


Vel fremme ved utvalgt fiskeplass kom neste problem etter jeg hadde borret opp alle hullene.  Hempa på hurtigkoblingen mot hovedlina røk og jeg hadde ingen i reserve(som jeg visste om). Ikke nok med det så var den ene nappvarsleren tom for batteri også. Dermed ble det fire stenger med agnfisk istedenfor fem. Til slutt borret jeg et mindre hull med et mindre borr for å sitte med en liten stikke og se om det var noe agnfisk å finne.

Her kom nok et problem da jeg hadde tatt feil maggot boks, dvs dvs en boks jeg kjøpte for en stund siden hvor det kun var en eller to maggot igjen mens resten var blitt brune klumper.
Timene gikk og det var total stillhet på alle nappvarslerne, mormyshka'en med den enslige maggoten hadde heller ingen fisk vist noe som helst interesse for. Vinden blåste, isen smelta og jeg begynte å bli drit lei. Jeg var egentlig klar for å pakke sammen sakene men jeg så på skylaget at solen straks ville komme frem. Jeg bestemte meg for å gi det noen minutter til og se om noe ville skje når solen tittet frem, så jeg satte meg ned på stolsekken med stikka i handa og gjorde kål på siste kopp med kaffe for dagen.


Det tok nok ikke mer enn 2-3 minutter etterat solen kom frem før tuppen på stikka pekte rett ned mot hullet og snella ruset i stadig økende takt før det stoppet.
 Ok, gjedde på mormyshka det er gøy det også var første tanke. Da det andre utraset kom skjønte jeg at det var større fisk på kroken og begynte å leke med tanken på en 3-5kg fisk. På det tredje utraset var forvirringen total for fisken stoppet jo aldri og naturlig nok kom fiske-skjelven.

Slik sto jeg altså i bortimot 45min frem og tilbake med konsant skjelv og svetten rant. Til slutt kommer fisken opp mot hullet og jeg kan se at denne fisken sannsynligvis ikke passer i det knøttlille hullet jeg fisker i selv om jeg ikke klarer å se hvor stor fisken egentlig er da det har blitt grumsete nede i hullet.


Jeg skjønner at dette ikke vil gå og jeg må finne en løsning fort da sena på stikka virkelig har fått kjørt seg! Jeg lar fisken dra ut igjen og klarer å få tak i pulken hvor jeg finner den siste ismeitestanga og etter endel leting, en hurtigkobling som heldigvis satt igjen på en gammel jigg. Med stikke i full spenn i den ene handa klarer jeg på et vis å få på hurtigkobling på den andre stanga og slengt på ett gjeddetakkel. Etterhvert får jeg fisken opp til hullet igjen og klarer å kroke fisken med den andre stanga. Jeg gjør meg klar for å lage et nytt hull og setter stengene i frikobling. Da sier det bare SWOSJHH på stikka og resultatet ser slik ut:

51090228767_cce53bc940_c.thumb.jpg.db4c9e0f91fae7f42fd3341afa42f8ed.jpg

Når fisken igjen stikker så ryker naturlig nok denne. Det blir mye styr med å borre  nytt hull og banke opp for å gjøre plass til fisken, samt å unngå å kappe sena i prosessen. I tillegg så tør jeg ikke annet enn å stå på stanga jeg har fisken på da det er nokså mye rart som ligger slengt rundt hullet i alt kaoset.

8.thumb.jpg.2d035e040b271e099c23241221d2e2fd.jpg

Omsider kommer fisken opp igjen og det er helt på håret at det er mulig å få fisken opp i det forstørra hullet. Som om ikke kaoset er komplett så har jeg akkurat lagt fisken i Ikea posen for veiing samt sluppet ut et jubel-brøl så piper det i en av nappvarslerne. Dermed blir det dårlig med bilder da jeg også må løpe til et annet hull for å slippe gjedda tilbake igjen.

pike.thumb.jpg.8b377249b060e9ea31d45bc326d77ab4.jpg
Jeg rekker et par bilder og så selvsagt skal den veies. I Ikea posen viser vekta 10,4Kg!! Endelig over 10 kilos grensa på gjedde som har vært et mål i flere år. Posen veier jeg etterpå til 180-200gram så sluttvekt på fisken blir 10,2Kg.
Gjedda blir sluppet tilbake igjen og jeg er overlykkelig. Den andre fisken som har gått en stund er borte i det jeg skal sette tilslaget men det spiller selvsagt ingen rolle...

:closed:

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

11 timer siden, Ølgylt skrev:

Gratulerer med flott gjedde, og takk for fin rapport

Tusen takk for det! :)

11 timer siden, TT skrev:

Du fikk altså en 10 kgs gjedde på myskja? 
Det er ganske sjukt .... Hvor tynt snøre brukte du? 

Ja det er det faktisk. Jeg er ikke helt sikker men tipper den var rundt 0,20-0,25mm ca. Heldigvis var den kroket i ytterkant av munnen, ellers hadde det nok vært helt umulig å få den opp.

Link to comment
Share on other sites

Den 6.4.2021 at 10.40, erik skrev:

Flott rapport!

Grattis med det jeg antar er myska-pers med god margin. :D

Takk for det!

En knusende myshka pers ja :)

Den 6.4.2021 at 11.08, piscator skrev:

ja, grattis med episk fangst! ikke så sjelden at selv store gjedde kan finne på å ta en myshka, men desto sjeldnere å få dem opp! :) 

Takker, en av de få gangene "den store" ikke glapp.

Den 6.4.2021 at 17.05, Fiskemannen skrev:

Fantastisk fisk på myshka og bra historie!

 

Tusen takk :)

Den 8.4.2021 at 9.40, Fiskenoob skrev:

Hørtes ut som en utrolig nervepirrende og morsom opplevelse! Gratulerer så mye med storfangst! 10kg+ gjeddeklubben er jo en eksklusiv klubb :)

Takk for det! Det er helt klart en av de mest nervepirrende fiskeopplevelsene ja!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.