Jump to content
Fiskersiden

Recommended Posts

Etter en kort kveldstur med to gutter i kano på Steinbruvann, erklæres markasesongen i gang. 
 

Vi padla vannet ned og opp, inkl et landhogg med toddy, gjemsel og «parkour». To wobblere hang bak kanoen, uten respons. 
 

Dette var mitt første forsøk på Steinbruvann. Jeg har planer om litt mer seriøs wobbler-vasking med litt mer padlesterkt mannskap, om kort tid. 9D13AEA3-F737-465F-A84C-00DC95155882.thumb.jpeg.2511cfbabbc3dd6aee993aeec23ae167.jpeg

Edited by TT
  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Nydelig!

Med endringen i lovverket rundt bruk av elmotor er det lov (men sikkert utopi) å håpe at det åpnes for bruk av elmotor i de større vannene i marka. Da kan kanskje jeg også gjøre en satsning igjen. :D

Link to post
Share on other sites
20 minutter siden, erik skrev:

Nydelig!

Med endringen i lovverket rundt bruk av elmotor er det lov (men sikkert utopi) å håpe at det åpnes for bruk av elmotor i de større vannene i marka. Da kan kanskje jeg også gjøre en satsning igjen. :D

Når farkosten er kano, er ikke motor noe stort savn, synes jeg. Det er såpass enkelt å holde denne i grei fart. Særlig om 6 åringen i front byttes ut med en voksen ... Med elmotor følger også batterier osv, og da blir jo vekten på det som skal fraktes til vannet etter hvert ganske høy. 

Packraft har jeg så vidt forsøkt å dorge med. Det blir litt masete. Det skal ikke så mye motvind til før farten med en slik er ganske traurig. Så packraft bruker jeg mest som "bellyboat", dvs til fluefiske. 

Den største barrieren for "båtfiske" i de større vannene lenger inn i marka, er jo at farkosten må fraktes inn, og da blir alt annet enn packraft et litt større prosjekt. 

Steinbruvann er uansett lavterskel. Det merker man jo på antall folk langs vannet osv, men utpå er det jo fredelig. Vannet skal visstnok inneholde stor, fiskespisende ørret, og det er derfor jeg tenkte å gjøre noen forsøk. Normalt henger jeg en 5 cm Rappala bak kanoen, men jeg "tvinger" meg til å gå opp i størrelse her. Helt opp i 11 cm var jeg i går, selv om det føles litt "feil". 

Neste gang skal jeg også ta med ekkoloddet. Kanskje jeg til og med kan logge litt, om jeg får et lynkurs .... (Jeg ser vannet ikke er registrert på Dybdekart.no) 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Det ble en ny runde med wobbler-vask på Steinbruvann i går. Vi var også innom Romstjern, som ligger litt lengre inn. Begge vannene skal i følge OFA-kartboka, ha en stamme av stor, fiskespisende ørret. Dem så vi intet til, men det føles bra å ha forsøkt. 

Jeg tviler på at det blir mange nye turer hit, men det er jo ganske lavterskel, så en tur i ny og ne utelukkes ikke. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

nå kjenner ikke jeg Steinbruvann spesifikt, men jeg synes "lite action" er en gjennomgangsmelodi i omtrent alle de vannene I Oslomarka (ene) jeg har fisket i. Årsaken til dette er nok sammensatt; tynne bestander av fin fisk, kanskje overfisket noen steder? Uansett tror jeg at den som skal satse i Oslomarka må forberede seg på at fisken ikke står i kø. Så kan det jo hende man en sjelden gang råker på? Dette er ihvertfall min tilnærming til Marka-fisket. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.