Jump to content
Fiskersiden

Årets første


TT
 Share

Recommended Posts

Da var omsider årets første SØ unnagjort. Det tok meg fire kvelder i isende vind her på vestkysten. Et godt stykke unna det svenske minstemålet på 45 cm, så den svømmer videre, men i det minste en fisk. 
11F7C0FB-8857-4EDD-81C8-6F1504BF6CF3.thumb.jpeg.decf1024de070ec3c8ca29819fd7d84d.jpeg

Nå har vinden løyet litt og jeg har satt jolla på vannet. Så får vi se om det gir bedre resultater … 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20 timer siden, FatCat skrev:

Flott fisk:D 

Nja, skulle vært 10 cm lengre :P

Kort tur utpå med jolla i går kveld før mørket kom sigende. Mista en fisk, men det var nok ingen kjempe. 
 

Litt rusten på logistikken; husket båt, motor, plotter og til og med riktig kartbrikke, men batteriet står igjen hjemme :angry:

Nytt forsøk i kveld, om ikke vinden er for gæli. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ny kveldstur med jolla. Fin kveld, men stang ut hva gjelder fisk. C8737264-73EC-47EA-8D7C-D74F4D795F1C.thumb.jpeg.6173cc15348149b3927c2c6567fe9965.jpeg
 

Jeg hadde sett meg ut en ny sydvendt bukt, og der ble det etterhvert blikk stille. Det resulterte i første kvelden der jeg så mye fisk i overflaten. Kastet først fra båten, og nesten med en gang gikk det på en fin fisk tett på land. Jeg hadde glemt å stramme bremsen, så i tilslaget dro jeg spolen rundt i stedet for å få skikkelig kontakt med fisken. Det ble kanskje avgjørende. Fisken fulgte fint med i 30 meter mot båten, og jeg hadde så smått begynt å fikle med hoven da fisken plutselig gikk bananas og hoppet intenst. Hoppende kroket fisk er et dårlig tegn, og plutselig var den borte. Denne snuste nok på 45 cm. 
 

Innerst i bukta var det en rekke vak, og det så ut til at flere fisker gikk i stim. Jeg gjorde en rekke kast over vakene både med flue (bombarda) og sluk, men kjente intet. Etterhvert gikk jeg på land, og så da at fisken vaket etter mygg (!). Myggfiske var jeg ikke akkurat utstyrt for. Jeg er en ganske selektiv fluefisker, men nå angret jeg på at fluestanga lå i takboksen på bilen og ikke i båten. For etterhvert ble det så stille at bombarda-duppen så ut som danskebåten på vei inn. Mulig jeg skulle gått for en «vektløs» versjon. Hva bruker folket her? 
 

Jeg fisket meg langs land ut av bukta. Vannet lå som speil, og duppen var som danskebåten. Det var litt strøm i vannet og ved en odde ut i vannet var denne strømmen ekstra sterk. Der fikk jeg duppen til å gå med klassisk «fluesving» og jeg fikk assosiasjoner til lakseelva. I det flua svingte inn tett mot land hogg det til. Fisken var bare på et øyeblikk, men rakk å rulle seg i overflaten så jeg så bredsiden. Det var en skikkelig fisk! Ai ai, altså stang ut, men det er godt å kjenne liv. 
 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
6 timer siden, Ølgylt skrev:

I Sverige?

Er ikke fiskene der godt vant til danskebåter?

Bra å se rustne fiskere (og fisk) som kvikner til av vårsola

Japp, rusten så det holder! Men jeg har faktisk vært på isen i vinter. Hele to ganger. Men det var ikke akkurat noe å skrive hjem om … 

Og ja, Sverige. Har (eller disponerer, som det jo heter) hytte der. 

Edited by TT
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Siste kapittel i påskekrimmen - det finnes et snev av rettferdighet! 
 

Lørdag var det påskeaften og 15 års dag - ergo ingen fisking på far. I dag skulle vi reise hjem, så da måtte jeg satse på en morgentur. 
 

Når man køyer i to-tiden, blir 0600 litt for tøft, men kl 8 fikk jeg da karret meg opp. Det var en strålende morgen med sol og blå himmel, men dog en kald, småsur vind. D01D6FB3-2306-4843-BA13-CCEFA3DCCD9E.thumb.jpeg.080a42fc116cec0c5ba4a36e2f4bb5e2.jpeg

Det ble samme vika som sist. Båten minner jo om en blikkboks, og i vind blir avdriften stor. Siden jeg fremdeles drømmer om, og ikke har, el.motor, blir kasting fra båten mer jobb enn moro, og jeg går derfor heller i land. Fisken står jo uansett i fjæresteinene nå. B42DB0BC-241A-4B2C-B96A-F040AED5340D.thumb.jpeg.8ef296c1bdcd3a2717439f9d463ebf6b.jpeg

Jeg er bortpå flere fisk, men de vil ikke sitte. Men omsider, innerst i bukta på under en meters dyp, kaster jeg på et vak og fisken tar. 48 cm med svensk sølv. 85C06C61-3C42-46D0-9C66-B69B188394C0.thumb.jpeg.4eb8b776f5ddcff8cd21f78f7437885d.jpeg
 

Ikke den feiteste ørreten, men den gulper opp både reker og yngel, så den hadde startet etegildet. 
 

Synd at en eller annen Konge klart å rote bort Bohuslän til svenskene, ellers kunne jeg meldt fisken inn til Havfiskern … Jeg får sikte meg inn på Oslofjorden neste gang. 

Edited by TT
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Ølgylt skrev:

ja, disse kongene hadde ikke mye styr på rikene sine. Du kunne hoppet i båten og tauet den over i norsk farvann før du tok den opp

 

Planen var å dra rett vest for å få fisken målt av Mr. Havfiskern selv, @Atle Høidalen som sikkert fisket på 2000 meters dyp etter rare fisker et sted mellom Norge og Danmark. Men så hadde jeg bare et par liter bensin igjen på 13 fotern, så da droppet jeg det. 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutter siden, TT skrev:

Planen var å dra rett vest for å få fisken målt av Mr. Havfiskern selv, @Atle Høidalen som sikkert fisket på 2000 meters dyp etter rare fisker et sted mellom Norge og Danmark. Men så hadde jeg bare et par liter bensin igjen på 13 fotern, så da droppet jeg det. 

pingle

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.