erik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 837
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

872 Excellent

1 følger

Om erik

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Nylige profilbesøk

3 514 profilvisninger
 1. Linkene er tatt ned siden jeg postet, heldig med den. TS1200 er dagens variant av den jeg har et par stykker av, så den duger nok. Jeg bruker primært Veritasen til dropshot, og kaster med en hånd så bakstykket tenker jeg lite på da men skjønner at det nok er en smakssak. Det blir også en hel del underhåndskast med den teknikken og da er kort bakstykke nesten bare en fordel. Det at den bare er 6`6" bidrar nok til en litt annen følelse enn i de lengre.
 2. Når du handler på ebay, så kan du huke av søkevalget "free shipping". I praksis ender du da med asiatiske selgere og kopiprodukter. Jeg handlet litt fra Optimum her om dagen selv, porto ble 17 USD så du passerer fort MVA-grensen: http://teamcolibri.blogspot.no/2016/11/optimum-baits.html Men jeg gjør motsatt av deg. Dvs på ebay med free shipping handler jeg småtteri så jeg holder meg unna MVA. Når jeg handler fra nettbutikker med frakt, kliner jeg til så frakten blir en liten del av totalen. Da handler det for meg mer om å få tak i ting jeg ikke får i Norge, enn å spare penger.
 3. Andre steder i verden sankes østers enten for hånd, eller ved å kjøre en skrape langs med bunnen. Sistnevnte er det aktuelle her, så skadene på øvrig bunnfauna vil være av typen "pløyd åker". Mads har i mail til meg bekreftet at det vil være en kombinasjon av skrape og et system som suger på det skrapen drar løs som er aktuelt. I prinsippet det samme sugesystemet som brukes for å få ut avfall fra Ecomerden. Med tanke på statusen for tare i Oslofjorden er det svært lite trolig at noe slikt vil bli godkjent, dette er ren fantasi.
 4. Og med den innstillingen de gutta har til penger, så er det nok ikke tilfeldig at de har holdt seg unna Oslofjorden heller. De driver ikke veldedighet.
 5. TM kan stå for både frontmontert elmotor, og for aktermontering (transom mount). For GT52HW står det for transom mount, dvs den er ment for montering på båtens akterspeil. Jeg fikk låne en Striker 7 med GT52HW helt på slutten av sesongen 2016, men tiden med den ble for knapp til å publisere noe om det. Lei nordavind gjorde at testingen ble amputert, og en liten kar på da 11 måneder krevde sitt så det ble lite skjermbilder etc som jeg ellers vil ha med meg når jeg skriver om et ekkolodd utover ren produktomtale. Jeg fikk dessverre bare låne den en dag og det blir i korteste laget for skikkelig test. Men på 0-30 meter er dette et bra alternativ og faktisk hakket bedre enn Lowrance med sine 83/200-givere som HST-WSBL, Totalscan og HDI. Det tilskriver jeg selve ekkoloddgiveren, GT52HW er på høyde med min Airmar TM150M Som i seg selv koster ca 5000) på disse dybdene. Garmins SideVu/ downvu er helt ok, men klart et hakk bak både Lowrance og Humminbird. Der GT52 får problemer er med økende dybde men det må man nesten bare forvente også. Striker 5 kan jeg ikke anbefale, delvis pga skjermen og delvis pga ekkoloddgiveren. Men Striker 7 er et bra alternativ til andre rene ekkolodd, kanskje det beste for ferskvannsgutta akkurat nå.
 6. Når det gjelder oppbevaring slår jeg et slag for Biltema. Deres Plano-kopier er minst like bra som originalen.
 7. Jeg tror også at den beste måten å stanse dette på, er ved å vise til problemene rent økonomisk. Regnestykket til LTPoppe stemmer bra med det jeg har satt opp for meg selv, jeg endte på en startkapital på 160 mill inkludert Ecomerd og båt for å sanke østers. Da tror jeg at anslaget heller ligger lavt enn høyt. Med initiativtagerens historikk skal det bli tøft å få inn såpass med kapital, det hadde vært tøft nok for en med historikk fra bransjen og plettfri økonomisk historikk. Jeg tror igjen at det er dette som er grunnen til at han går så bredt og hardt ut, det hele er et frieri om kapital. ideen om "visningsanlegg" er et frieri til bransjen, han håper å få kapital inn som ikke skal betales tilbake i bytte med bedring av bransjens rykte.
 8. Denne har jeg hatt i noen sesonger: https://www.ebay.com/itm/231861927157 Den siste jeg kjøpte, og som står på Veritasen, er denne: https://www.ebay.com/itm/142082716577 Veritasen og Skeletoren er veldig forskjellige, noe som er naturlig da de er beregnet på forskjellige vektklasser. Veritasen er en M, opp til 30g. Skeletoren husker jeg ikke intervallet på men det er ca halvparten. Alt fiskeutstyret mitt er pakket ned foe øyeblikket da vi bytter bolig om tre uker så jeg får ikke sjekket. Veritasen er beregnet på kasting, Skeletoren på vertikal/ dropshot. Men Skeletoren har såpass kort bakstykke på håndtaket at den er fin å kaste med også. Jeg er godt fornøyd med begge to, de utfyller hverandre godt. Veritasen er litt "kjepp" men Skeletoren er "feinsmecker". Mitt lette fiske er primært abbor, med litt sjøørret en sjelden gang. Så keg vektlegger nok litt andre egenskaper enn den typiske ørretfiskeren på fjellet. Til abbor og båtfiske liker jeg korte stenger ala bass-stenger, unntaket er når jeg bruker popper. Da vil jeg ha litt lengde på stangen igjen for å løfte sena og styre popperen rundt siv og vannliljer etc. Pt har jeg ikke noen lengre og lette stenger for multiplikator, så der bruker jeg haspel enn så lenge. Jeg har kjøpt to haspelstenger på eBay. En som jeg er fornøyd med, men da med helt andre kastevekter enn oppgitt, og en som er for dårlig. Men siden jeg har to småtasser som også skal ha fiskeutstyr, og da helst utstyr som kan ødelegges uten at far går inn i krampegråt, blir utstyret brukt uansett.
 9. Spennende artikkel om ørret og hvordan den har kommet deg opp i norsk fjellheim. http://www.aftenposten.no/viten/Fjellorreten-er-en-innvandrer-613070b.html
 10. Aha, sorry men det får du ikke vite lengre. Det var oppe da forumet ble oppgradert men ønsket ble tydeligvis ikke tatt til følge av godeste Bernt.
 11. Trykker du på bjellesymbolet ser du hvilket emne, og trykker du på linken ser du hvilken post. Du kan slå av hele greia i innstillinger.
 12. De Calcutta-gutta synes jeg er skikkelig fine til litt tyngre fiske. Typ 20 gram og oppover. Bruker klassen under (400b) på gjeddestangen som skal lempe ut gummi på 70-140g. Den har tålt 10-12 år med mishandling og var verdt hver krone. Jeg fikk låne to av de første microchip-snellene i Calcutta-serien som Elbe tok inn. Det var mens jeg jobbet i bransjen, så det må være femten år siden... Morsomme sneller og jeg har vært veldig nære å kjøpe en flere ganger. Digger lyden de lager når man kaster. Kvalitetsfølelsen er svært god. De har neppe blitt dårligere med årene. Bør kanskje nevne at jeg er Shimano-fan.
 13. Godt poeng. Dog er stroppene her så lange at pulken ligger langt bak meg.
 14. Tviler ikke. Men snittvekten har da en lei tendens til å ligge noe under det jeg ser på som pari.
 15. Grell farge er faktisk bare en fordel. Litt mindre sjangs for å rygge over den med bilen (been there, done that). For de lengre gåturene over isen anbefales det å lage seg et lite selesystem så du slipper å håndleie den røde faren bortover isen. Min pulk blir blytung når alt stæsjet er ombord så jeg rappet selesystemet jeg ellers brukte på jentungen i slalombakken. (Siden hun nå kjører fra meg lell er systemet midlertidig pensjonert fra sin rette bruk til guttungen skal få ski på beina om 3-4 år.)