Gå til innhold
Fiskersiden

Lærerike fiskeopplevelser i Arendal


Martin Lopez
 Share

Recommended Posts

Imponerende hva du får til, både til sjøs og i verkstedet. Blir spennende å teste ut dette etterhvert.

Må få lagt inn søknad hos overkommandoen og se om jeg ikke kan få tatt meg en lærerik fisketur snart også :blink:

Du er velkommen Pål. Jeg husker selv den tid jeg måte sende søknader til overkomandoen (god tid i forveien) September er god tid for det meste og sjansen for lysing og stor sei , øker for hver dag.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Etter noen timer på jobben bestemte jeg meg for å lokalisere ett vrak langt ut til havs, men faktisk ikke så dypt ( 170-80 mtr)og på en slags sand- grus bank og etter tips fra en rekefisker som har fått vrak deler i posen. Etter nesten en time søking greide jeg å lokalisere mye som avviket fra bunn strukturen og som markerte en god del fisk, der det ellers var lite å se. Mye tydet på at jeg fant resten av vraket.

Strømmen var snill i går ,ga plassen sjansen og i 0,5 knp fikk plassen 3-4 drift. "DSM" montert som "tirre pilk" med sei filé, var den valgte våpen og for å komme grei til bunns.

IMG_5649.JPG

Avbildet kan dere se hvordan jeg "sikrer" agnfileen. Stikker spissene på dobbel kroken fremme i selve fileen. Slik gir mindre motstand på vei ned og krokgapet har alltid god plass , da fileen ikke "brettes". Legg også merke til at jeg splitter fileen for å gi denne bedre "liv"

Jeg rakk ikke å ta en slurk kaffe før den 1. brosmeklump satt på. Det ble 5 stk. etter hverandre med gjennomsnitt vekt 7- 8 kg.

IMG_5679.JPG

Velkroket og uten sjanse for å løsne av kroken. Legg merke til at fileen fortsatt er velplantet i dobbelkroken. Den største brosme spøy ut flere flyndre som liknet mistenkelig på smørflyndre.

Foruten brosmene ble det også en god del BK opp under kg. Ny givende plass som skal deles med andre ble oppdaget. Nå var det turen for de store av de små, da disse er i farta når skumringen kommer.

2010-09-01.jpg

Satsningen resulterte i flere pene sypiker og ennå 1 specimen til :D

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg rakk ikke å ta en slurk kaffe før den 1. brosmeklump satt på. Det ble 5 stk. etter hverandre med gjennomsnitt vekt 7- 8 kg.

Satsningen resulterte i flere pene sypiker og ennå 1 specimen til :D

du fortsetter å imponere, bra jobba!

Endret av Jon-Eirik Brobak
Lenke til kommentar
Del på andre sider

September er faktisk en av favoritt mndr mine. Det er mye som skjer i september, men har en avtale med "El jefe" om at om været tillater det , er det lov å komme seg ut. Sjekket været i dag morges og det lovet godt. Planen var å dra langt ut, virkelig langt , men klok av skade sjekket jeg også DMI som pleier å være sikrere i Skagerrak. Det lovet ikke godt ifølge den danske MI, men tok sjansen allikevel.

DMI vant i dag igjen !! I og med at jeg var innstillt på å fiske brukte jeg plan B, som idag var å satse på de store av de små ( er litt små besatt av store sypiker) Kan ikke annet si at idag er jeg takknemlig for at været ikke tillot meg å dra langt ut.

Etter en haug med torsk,pene hvittinger, lusuer,knurr, makrell ( som begynner å bli en plage), hyse, og etterhvert de jeg var på jakt etter: Store sypiker opp mot 30 cm. kom denne karen opp, eller var det dame ? : Hurra !! Inrømmer at jeg ble små euforisk , da i første øyekast så ut som en DIGER sypike. Alt tydet allikevel på at dette var en skjeggtorsk , noe som også ga meg glede . Arrester meg allikevel om jeg tar feil...tar jeg feil er det desto ennå stor glede. Hurra ! en art jeg manglet og som jeg aldri har fått på vår kant.

IMG_5706.JPG

IMG_5719.JPG

Sypike eller skjeggtorsk ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis med skjeggtorsk Martin, spennende kar det der. Hvor dypt tok du den, om jeg får spørre? :)

Grattis også med fantastisk flotte blåkjeft, jeg er ikke i tvil om at nreken på denne snart ender i Arendal.

(Enkleste identifiseringen er gattåpningen, som er mye lenger frem enn sypiken sin, grovt sett er de plassert på hver sin ende av første ryggfinne.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støttar Vilhelm her, på alle punkt...

For å kaste inn eit anna skilletegn på artane så ville eg ha sjekka antall finnestråler i første gattfinne:

30 eller fleire stråler i 1. gattfinne - skjeggtorsk

29 eller færre stråler i 1. gattfinne - sypike

enkeltindivid av sypike kan visstnok ha 30 stråler, men det skal vere sjelden. Hadde jo vore typisk om denne hadde det då...

Uansett dristar eg meg til å gratulere med 99% sikker skjeggtorsk B)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gratulasjoner.

Det er ikke ofte jeg kan slå på bordet med nye art, selv om jeg hadde en drøm om at jeg tok feil. Ja, alt tydet på at det er en liten skjeggtorsk og sier meg meget fornøyd med det, skulle bare mangle! Jeg får ta de store damene etter hvert (vet de er der)

Som Rudolf nevner går disse vist i stim, noe som får meg til å planlegge nye tokter til plassen. Kan hende de holder seg der en stund og ennå bedre, kan hende de lever på denne spennende plassen.Det er en murenearm fra raen som går langs kysten og ut til havs ,med en topp på rundt 30 mtr. Fra toppen stuper det til 140 mtr. i skarp vinkel og nedover finnes det en god del "trappetrinn" med sand og grus. I disse trappetrinn finnes det noe som ser ut som svære rullesteiner. Rundt disse trives en god del arter ,bla. brungylt, da trinnene er ypperlig plassert i forhold til hvordan hovedstrømmen går langs kysten.

På rundt 60 meter fanget jeg denne karen , som forresten kom opp samme med en torsk og en knurr. Skjeggtorsken tok på tirrefortomen (kort slep) agnet med strandreke og blodfersk makrell. Skal selvfølgelig se om det går å fange flere. La også merke til at den var betydelig tøffere en sypikene.

På bildet kan man se at den skiller seg fra sypikene i farge, dog hadde jeg litt tvil.

IMG_5702.JPG

I dag er dagen reservert til en haug med unger som ønsker å lære å fiske. I samme slengen har jeg på dagsorden litt om fiskeetik og respekt for fangsten. Hadde samme opplegg i fjor ," Kom deg ut dagene" arrangert av Turist foreningen og fiske delen ble veldig populær blandt store og små. Alt som ble fanget (fra sypiker, hvitting, gylter ) og som hold til mål ble spist til stor glede for store og små.

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann Martin. Grattis m ny art!!"

Bare for å vise at de finnes her borte :thumbsup:

050920101244b34af32f96654a94bc.jpg

Ikke den største jeg har fått, men pen lell ;) mener den var på 40 cm.

Her med nr 2:

050920101253ed4a28af84024e778e.jpg

Tatt på en liten morgentur i dag. Fikk ellers en torsk på 9.7 kg, sei på 3.5 og ei brosme på 4.

Her med torsken, som tok på 150 m dyp:

0509201012572420ad3871054e8488.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott Pero !! Aldri vært i tvil om at BK finnes i området og slik som du nå også opplevde, så har jeg også opplevd å få ganske pen torsk når jeg prøver meg dypt og etter BK ( gratulerer med pen torsk forresten)

40 cm er respektabelt lengde på BK. gratulerer med den !men jeg har opplevd 40 cms over 1200 gr, og 40 cms på litt under kg. Kondisjonen til denne fisken betyr utrolig mye for endelig vekt .Legger også merke til at disse som er avbildede er ganske magre, eller er det bildet som lyver ? Får du mange magre i en stim, viser det seg at nesten alle man får i området også er tynne, ikke spør meg hvorfor. Kan hende at disse fisker beskytter gode områder med bra mat tilgang....På mine beste spot som gir størst og fetest fisk er det alltid på plasser i nærheten av der jeg pleier å lokalisere store stim med øyepål og etter å ha lært meg biotopen og prøvd på plasser med noenlunde like bunnforhold, har dette som regel resultert i like fine fisker.

Ellers ønsker jeg deg lykke til med flere forsøk og ikke nøl med å bruke stor agn på denne arten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.