Fjesingsen Skrevet March 9, 2016 Rapporter Share Skrevet March 9, 2016 Historien er enkel. Siden en gang i 2014 har jeg fisket, kjøpt og smakt masse rar og forskjellig fisk, og lagt ut bilder av disse på en blogg. Vanvittig amatørmessig, men noe skal man uansett bruke fritiden på. Problemet som mer enn ofte dukker opp, er å identifisere fiskeartene. Finnes det en barmhjertig og sakkyndig sjel der ute som kunne trålet siden min for evt. bilder som ikke passer til artsbeskrivelsen, altså er feil? Så ville jeg blitt henrykt Om ikke skjønner jeg godt at folk har andre ting å bedrive tiden med www.oppdagfisk.blogspot.com På forhånd takk! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Triturus Skrevet March 10, 2016 Rapporter Share Skrevet March 10, 2016 Skal ikke begi meg ut på ID av kokt fisk. Rettskrivingstips: artsnavn med liten forbokstav (det er forskjell på elefant og Espen), latinske navn med stor forbokstav i slektsnavnet og liten forbokstav i artsnavnet (Galeorhinus galeus). Latinske navn skal også kursiveres. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin S Skrevet March 10, 2016 Rapporter Share Skrevet March 10, 2016 Kult konsept, det skal du ha. Burde hatt den på engelsk, dette er greit internasjonalt stoff, og gir fler lesere Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet March 10, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 10, 2016 Skal ikke begi meg ut på ID av kokt fisk. Rettskrivingstips: artsnavn med liten forbokstav (det er forskjell på elefant og Espen), latinske navn med stor forbokstav i slektsnavnet og liten forbokstav i artsnavnet (Galeorhinus galeus). Latinske navn skal også kursiveres. Jada, men nå er de påpekte skrivefeil ikke akkurat noe som prioriteres høyt av meg. Det er en side hvor jeg spiser fisk, ikke en forskningsrapport. Som Verfremdungsforkjemper i den 4. murs anti tankekompani velger jeg å fortsette å skrive Torsk og tore. Kult konsept, det skal du ha. Burde hatt den på engelsk, dette er greit internasjonalt stoff, og gir fler lesere Takk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PeterSL Skrevet March 10, 2016 Rapporter Share Skrevet March 10, 2016 Det her var jo utrolig kult. Artig å se hvordan man tilbereder det forskjellige rusket man finner i frysen i asiatiske butikker Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bsalte Skrevet March 10, 2016 Rapporter Share Skrevet March 10, 2016 kult forundret over den høye scoren på gylta Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet March 11, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 11, 2016 Det her var jo utrolig kult. Artig å se hvordan man tilbereder det forskjellige rusket man finner i frysen i asiatiske butikker Takk, og ikke glem rusket vi har her i landet, som f.eks glassmanet, strandkrabbe og sjøstjerne Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet March 11, 2016 Rapporter Share Skrevet March 11, 2016 Leste faktisk gjennom hele bloggen din. Det jeg lurte på - hvor får du fisken fra? Foruten de snodige sakene du kjøper i ymse asiamat butikker og slikt da. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskemannen Skrevet March 11, 2016 Rapporter Share Skrevet March 11, 2016 Beste fiskerelaterte bloggen jeg har sett på evigheter Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet March 11, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 11, 2016 Leste faktisk gjennom hele bloggen din. Det jeg lurte på - hvor får du fisken fra? Foruten de snodige sakene du kjøper i ymse asiamat butikker og slikt da. Jeg fisker en del selv. Også handler jeg noe i Danmark, hvor jeg kjenner eieren av en fiskebutikk. Når jeg skal ned spør jeg han om å se etter artige arter på fiskeauksjonen i Hirtshals. Også kjenner jeg noen som fisker her og de vet at jeg er interessert i snodige arter. Men det krever litt innsats og entusiasme da Beste fiskerelaterte bloggen jeg har sett på evigheter Takk 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet March 11, 2016 Rapporter Share Skrevet March 11, 2016 Du får begi deg ut på mort, sørv, vederbuk, brasme, karuss og suter også etterhvert da. Tipper det kan bli interessant :-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet March 11, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 11, 2016 (endret) Du får begi deg ut på mort, sørv, vederbuk, brasme, karuss og suter også etterhvert da. Tipper det kan bli interessant :-) Ja, jeg sliter markant mer med å få tak i ferskvannsfisk enn havarter, dessverre, men kan bli interessant som du sier. Finnes det en sørlending som kunne tenke seg å ha med en nybegynner på ferskvannsfiske en dag, er jeg superklar! Endret March 11, 2016 av Fjesingsen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
skrekkjager Skrevet March 13, 2016 Rapporter Share Skrevet March 13, 2016 (endret) Kul side! Gleder meg til å lese om kutlinggrateng ps. Jeg har en hågjeld i fryså som jeg sliter med å finne utav hva jeg skal gjøre med... Tips? Endret March 13, 2016 av skrekkjager Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet March 13, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 13, 2016 (endret) Kul side! Gleder meg til å lese om kutlinggrateng ps. Jeg har en hågjeld i fryså som jeg sliter med å finne utav hva jeg skal gjøre med... Tips? Oi, det er søren ikke lett å si du. Eneste jeg har prøvd fra rødhaifamilien er småflekket rødhai, og det var ingen høydare... Kanskje den kan brukes som andelsfisk i fiskekaker. PS: Jeg mangler jo denne arten på siden min, så hvis du vil donere eller bytte den i ei fin flyndre, kan jeg godt ta turen opp til Arendal en dag Endret March 13, 2016 av Fjesingsen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
skrekkjager Skrevet March 13, 2016 Rapporter Share Skrevet March 13, 2016 Hvis du tar turen til Ås i Akershus skal du få den av meg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet March 13, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 13, 2016 Hvis du tar turen til Ås i Akershus skal du få den av meg Det blir i lengste laget. Så bare at det sto Arendal på bosted hos deg Takk for tilbudet uansett Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet March 14, 2016 Rapporter Share Skrevet March 14, 2016 Tok vare på en Hågjel for å vise til nevøen. Bare etter ei natt hadde den stinka opp hele naustet. Definitivt ikke en fisk jeg ville kjørt langt for eneste jeg kunne tenkt meg å teste er dens egenskaper som agn.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
skrekkjager Skrevet March 15, 2016 Rapporter Share Skrevet March 15, 2016 Jeg vyrderer å putte min i en glassbolle med heimbrendt og leke akvarieeier Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piddien Skrevet March 15, 2016 Rapporter Share Skrevet March 15, 2016 Hvis du bruker knappen "Link" når du legger til adressen til bloggen din får du en link man kan klikke på: http://www.oppdagfisk.blogspot.com 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet March 15, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 15, 2016 Jeg vyrderer å putte min i en glassbolle med heimbrendt og leke akvarieeier Hågjel-likør ! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PeterSL Skrevet April 7, 2016 Rapporter Share Skrevet April 7, 2016 Kan du skrive litt mer om hvor fisken/sjømaten du tilbereder kommer fra? Og gjerne litt mer om smak og konsistens. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet April 7, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 7, 2016 Kan du skrive litt mer om hvor fisken/sjømaten du tilbereder kommer fra? Og gjerne litt mer om smak og konsistens. Mener du i hvilke verdenshav/regioner fiskene kommer fra, eller hvor jeg har fått tak i dem? Smak og konsistens kan jeg sikkert bli bedre på, takk for tilbakemelding Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PeterSL Skrevet April 7, 2016 Rapporter Share Skrevet April 7, 2016 Mener du i hvilke verdenshav/regioner fiskene kommer fra, eller hvor jeg har fått tak i dem? Smak og konsistens kan jeg sikkert bli bedre på, takk for tilbakemelding Tenkte på hvor de kommer fra sånn opprinnelig. Hjelper litt på "fantasien" når jeg leser hvis jeg vet om den er fra Chile, India eller Tyrkia Keep it up, jeg følger med - Veldig artig blogg! 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet April 7, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 7, 2016 (endret) Tenkte på hvor de kommer fra sånn opprinnelig. Hjelper litt på "fantasien" når jeg leser hvis jeg vet om den er fra Chile, India eller Tyrkia Keep it up, jeg følger med - Veldig artig blogg! Takk, kult! Er nok endel fra oppdrett i Vietnam o.l. pluss mye europeisk. Drømmen er å oppleve et skikkelig afrikansk fiskemarked med håndfanget fisk som er totalt blottet for industriavfall, oppdrettsnæring og klimaskader. Endret April 7, 2016 av Fjesingsen 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PeterSL Skrevet May 22, 2016 Rapporter Share Skrevet May 22, 2016 Hvor fikk du tak i den tørkede snacksen av øglefisk egentlig? Hadde vært artig å prøve. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.