Gå til innhold
Fiskersiden

Mine meiteturer 2010


nanablag
 Share

Recommended Posts

Min spede begynnelse med moderne meitefiske kom i fjor og da jeg på mitt første forsøk på feederfiske fikk ca 17 kg fisk måtte jo dette prøves igjen.

Fjoråret ga bare et par meiteturer utenom dette, så i år tenkte jeg å legge ned en innsats i dette fisket.

Denne tråden kommer til å dreie seg hovedsaklig om meiting på østlandet og derfor er den plassert her selv om fisketurer fra andre områder vil forekomme.

Årets meitesesong startet 24.april. Stam var målet. Jeg hadde fått oppgitt en plass som burde levere på denne tiden av året, men etter noen timer ble jeg lei og forflyttet meg til Hellerud. Der ble årets første vederbuk landet :rolleyes:

103707_s.jpg

Ikke store saken, ca en kg, men årets første fortjente å bli foreviget.

Den ble forøvrig tatt på mais.

25.april skulle stammen prøves på ny, jeg prøvde på nytt noen timer før jeg ble lei og dro ned til Hellerud. I dag ble det 3 vederbuk, en på ca 1 kg og to på ca 1,5 kg, den ene av disse ble tatt på min shimano CL Speedmaster coregonus, på den stanga var vederbuk på 1,5 kg en kjempefisk, hehe.. Moro var det, men utstyret var jo ikke helt optimalt for dette fisket.

Alle tre fiskene ble tatt på mais.

Etter dette prøver jeg ca 2 timer igjen etter stam, men har ikke kontakt med noe som helst. Et vak observeres mot slutten av økta.

30.april skulle Mjøsa testes for første gang i år. Jeg drar sammen med TS og ettan og målet er vederbuk samt et lite håp om brasme.

Vi får tilsammen 13 buk, den største ser dere her:

103708_s.jpg

2025 gram og ny pers for min del :) Målet for turen er nådd og jeg er fornøyd.

TS fikk en fisk på 1960 gram og var nok noe skuffet da han hadde god tro på å ha bikket 2 kg.

10 av de 13 fiskene vi fikk ble tatt på mais mens de 3 øvrige ble tatt på mais/mark-kombo.

Jeg klarte forøvrig kunststykket å bli bitt til blods av en vederbuk....

Dette skjedde fordi ejg trodde jeg skulle klare å lirke ut kroken med fingeren, tanga var, som alt annet men trenger, borte vekk.

Alle fiskene ble satt pent ut igjen og svømte fint avgårde :)

Takk for turen, gutta :) Dette var hyggelig og jeg ser fram til flere meiteturer i sommer :)

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 522
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Merkelig buk fiske,med tanke på metoden.

Vet ikke om andre måter å fiske buk på :) Jeg får lese Ole Håkon Heier sin julekalenderluke en gang til.

Hvordan ville du fisket vederbuk? :)

Men... Pokker så digg det buk fisket ser ut.

Det er helt greit, men ganske stusselig sammenliknet med Glomma dersom det man hører derfra stemmer.

KA fakårten-rett AV blankekjøret jo, knall :)

Jeg trenger et kurs i vestlandsk!

Sier takk for sikkerhets skyld :)

Hahaha...en skjeggete banan ja :lolu:

Ikke nytt for deg å ofre litt blod på fisketur, det er du vant til.

Fint å se at du mestrer ferskvannsfiske, det er mer enn jeg kan skryte på meg.

Grattis med fin pers, den ser flott ut den fisken der.

Blodsutgytelser må til, det funker helt på linje med godt haill, så dette er kanskje noe for flere :P

Grattis med stor vederbuk og pb! Ikke verst å bli bitt til blods av en buk heller gitt :D

Ble sjokkert selv da jeg oppdaget at det faktisk blødde :)

Så nå har jeg begynt å blø av gjedde, knurr, fløyfisk og vederbuk... En broket og løst sammenknyttet forsamling vil mange si...

Det skulle fiskes i dag også.

I dag skulle vi sitte et litt annet sted for å gjøre fisket på området som leverte best i går enklere.

Da jeg ankom fiskeplassen klokka 08:00 hadde ettan fisket en time og fått en buk på ca 1,7 kg.

Været i dag var småsurt og det regnet litt. Etter en liten stund drar ettan opp en mort på kanskje 300 gram.

Vi fikk besøk av en meiter som hadde veldig gode lokalkunnskaper og mange års erfaring fra området. Han hadde ikke med seg fiskestang i dag og nøyde seg med å slå av en koselig prat.

Det skal også nevnes at han roste meg for valget av stangmerke, Drennan er kvalitet mente han :) Jeg liker stanga mi svært godt og det er alltid hyggelig å få komplimenter for utstyret sitt :)

Jeg fikk etterpå høre av TØ at han vi hadde snakket med var en sann jævel på feederfiske og jeg burde kanskje kjent min besøkelstid og prøvd å plukke opp litt flere tips enn hva vi gjorde.

Været blir stadig surere og klokka 11:00 pakker vi sammen og reiser hjem.

Jeg blanket.

Sofaen er bedre enn meite i dag :)

I morgen er det spådd bedre vær, så kanskje blir det gjort et forsøk da.

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2.mai

Stamen skulle prøves på nytt.

Jeg var bedt bort på middag og fant ut at en time etter stam før middagen ville passe fint. Fra 2 til 3 om dagen er vel ikke kjent for å være den beste tiden etter stam men den som ikke har snøret sitt i vann får ikke fisk. Jeg har hørt at løkpølse og reke skal være gode agn til stam, det påstås også at et ostebasert fôr er en god idé. Da jeg ikke hadde noe av dette falt valget på restene av lørdagens vederbukfôr og ostepølse som agn. Denne timen gikk unna uten at noen mer spennende skjedde enn at jeg observerte noen ørekyter som jeg hadde det moro med å kaste ut litt mat de kunne slåss om til. Moro å se dem slåss om maten, men det var vel ikke det jeg kom for.

På vei hjem blir fiskesuget for stort. Jeg måtte stoppe. Jeg fikk startet dagens andre fiskeøkt mellom 8 og halv 9 og til å begynne med var det helt dødt, litt etter 9 observerer jeg noe småfisk som tar et eller annet i overflata og mens jeg prøver å kaste etter disse med ei annen stang observerer jeg noen distinkte napp i tuppen på feederstanga som står og hviler seg på banksticken. Jeg bestemmer meg for å legge vekk den andre stanga og konsentrere meg om stanga med pølsebiten. Like etter dette har jeg et skikkelig run og nappvarsleren hyler som besatt! Kroket fisken får jeg dog ikke.... Feilen var sannsynligvis for tidlig tilslag, agnet var stort og det tar jo da gjerne litt tid før fisken får rotet kroken inn i kjeften. Det gode med det var at jeg slapp å kroke den dypt. Jeg planlegger å gjøre tilslaget tidlig neste gange også men kanskje tenke meg litt mer om når det gjelder størrelse på og festing av agn. Etter noen kast til uten action bestemmer jeg meg for å sette på meitmark i tillegg for å få litt bevegelse og mere lukt, dette resulterer i t agntyver til stadighet kommer og tar marken uten at jeg får kroket dem, ved en anledning kjenner jeg litt sprelling men den er ikke med lenger enn toppen en halv meter. Når det er slik som dette sliter jeg med å gi meg. Det begynner å bli mørkt og utrolig vanskelig å se quiver-tipen. Jeg har besøk av noen flere agntyver men heldigvis blir det etterhvert såpass kjølig at jeg får samlet meg og dratt hjem, man skal da tross alt på jobb i morgen tidlig. Ca kvart over ett vender jeg nesen hjem etter nok en blankeøkt.

Selv om det enda mangler mye begynner dette å minne meg litt for sterkt om mine problemer med å klare å få røye.

Jeg tror jeg lar stam være stam en tid så får jeg se om jeg gjør nye forsøk senere.

Tips om f.eks fôr, agn og krokvalg mottas med takk.

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stamen er ikke så enkel nei. Når du sier du hadde et run, ser jeg for meg at du fisker med baitrunnern på!(?) Når det gjelder stam er det viktig å få gitt tilslag så kjapt som mulig. Den tar hardt, og slipper like fort så man må være kjapp i avtrekkern! Baitrunner anbefales ikke! Den har stor munn så man kan bruke ganske store agn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stamen er ikke så enkel nei. Når du sier du hadde et run, ser jeg for meg at du fisker med baitrunnern på!(?) Når det gjelder stam er det viktig å få gitt tilslag så kjapt som mulig. Den tar hardt, og slipper like fort så man må være kjapp i avtrekkern! Baitrunner anbefales ikke! Den har stor munn så man kan bruke ganske store agn!

Fisket med baitrunner på akkurt da ja.... Det føltes rett da jeg ikke holdt i stanga, hadde selvfølgelig ikke baitrunner på da jeg satt i stolen og holdt stanga.

Da skal jeg bare sette meg i stolen med stanga neste gang :thumbsup:

Jeg fikk forsåvidt ikke kroket de som nappet mens jeg holdt stanga heller, men det var etter alt å dømme ikke stam da de nappet forsiktig.

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stamen skal sikkert gis flere forsøk.

Hvor store pølsebiter brukes?

Sist skar jeg av ei slintre på ca 6 cm x 2 cm x 0,5 cm og hadde kroken stikkende ut sånn ca midt på... 8er kroken jeg brukte var nok noe i minste laget, tenker å bruke str 2 eller 1 neste gang.

Hva mener folket?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner at det irriterer meg grenseløst at jeg ikke fikk kroket den som tok ostepølsebiten min på søndag. Å få den da ville nesten vært fortjent sidne jeg valgte å legge ned noen timer tross dårlig tid, trøtthet og mangel på kaffe. At jeg feilet får vi sette på kontoen for manglende dyktighet.

Bukfisket var meget enkel, det var bare å sette på et par maiskorn på en krok str 12 og fylle feederen med noe godsaker. Med store agn som pølsebit og et vesentlig vanskeligere medlem av Leuciscus-slekta som mål må jeg vel bare regne med at det hele blir mer problematisk. Har jeg flaks er det en amatørstam som klarer å kroke seg selv i løpet av året hvis jeg legger ned endel timer på plasser hvor den finnes.

Hvordan reagerer forresten stam på foring? Hvilke typer og mengder bør jeg bruke?

Jeg skal kjøpe inn et for fra Milo som heter fondo som jeg innbiler meg at skal kunne fungere på stam, er det noen her som har erfaringer med det og har meninger om hva det eventuelt bør tilsettes?

Sesongen så langt må vel så absolutt kunne kalles laber og jeg håper det tar seg opp med en fin fisk eller to i løpet av sommeren :rock:

Årets primære meitemål er å sette brasmepers, noe som ikke bør være vanskelig med tanke på hvor latterlig små de jeg har fått tidligere har vært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.