Gå til innhold
Fiskersiden

Karuss 2012


nanablag
 Share

Recommended Posts

I både 2010 og 2011 fisket jeg mye karuss.

I 2011 passerte jeg endelig kiloen og fikk 4 stk over 1 kg ved å fiske i velkjente vann. Målet for året var å få fisk av omtrent samme størrelse i lokaliteter som jeg hadde funnet mere selv og hvor fiske etter karuss ikke er vanlig.

To vann ble valgt ut. Det ene hadde jeg prøvd før, jeg hadde lagt ned 5 kvelder og mange foringsturer i 2010, samt 5 kvelder i 2011. Disse turene resulterte i ett potensielt interessant napp og ikke en eneste sikker observasjon av karuss...

Det andre var et tips jeg fikk av en fiskekamerat som kjente til min forkjærlighet for arten.

Foringskampanjen på vann 1 ble startet i slutten av mai, i vann 2 noe senere. Det ble jobbet parallelt, men med hovedvekt på vann 1 da dette er lettest tilgjengelig.

Metoden som er blitt brukt er overblyet dupp.

Krokvalget har vært kamasan B611 #10 eller #12, vanligvis #12 og det blir nok valget i framtiden.

Agnet har vanligvis vært mais, men brød er også blitt prøvd.

Vann 1:

Allerede første foringsturen så jeg en karuss! Kjempeframskritt! At det var på plassen jeg hadde sett meg ut allerede i 2010 var egentlig bare stas.

De første turene så jeg endel karuss, opp til 7 ulike fisker på en kveld. Det normale var dog 2-3. Varmen som var forsvant og med det forsvant karussobservasjonene også. Det gikk ei hel uke uten at en eneste en ble sett. Etter minst 8 turer med stanga og et vesentlig høyere antall foringsturer hade jeg endelig et napp. Denne snagget og uten at jeg var spesielt brutal røk krokfortommen.... Jeg håper virkelig at den blir kvitt kroken. Neste tur hadde jeg på nytt napp, denne snagget og falt av. Heldigvis ikke noe brudd denne gangen. Et par kvelder senere, mer presist 19.juni ca klokka 00:40, hadde jeg endelig napp igjen! Denne gangen fikk jeg styrt unna all snaggen og kunne håve denne:

552440_10150873773132134_2033200877_n.jpg

640 gram og stormende jubel!

Etter dette ble det et par turer til, jeg hadde et napp, men den satt ikke. Det ble stadfestet at kroken hadde fått litt vel mye juling av stein og annet, min egen skyld at dette ikke ble sjekket før fisket tok til.

Vann 2:

Noen turer var lagt hit innimellom satsinga på vann 1. De første turene så og hørte jeg noe aktivitet som måtte være karuss. Min eneste sikre observasjon av arten på disse turene var et eksemplar på ca 8 gram. Denne uka så jeg at værvarselet var meget bra torsdag og fredag, for så å forverre seg drastisk. Jeg ebstemte meg derfor for å fiske begge dagene. Torsdagen kan i grunn forbigås i stillhet. Fredagen virket også forholdsvis død inntil jeg plutselig får en liner. Heldigvis tar ejg opp duppen og ser at det har blitt dratt bra med alger inn i kroken. Disse blir fjernet og nytt maiskorn satt på. Innen et minutt får duppen et flott løft. Jeg gir tilslag og kjenner at det er litt tyngde i fisken. Når jeg har fått håvet den, begynner jeg å mistenke pers! Jeg er alene og ønsker meg poseringsbilder med mitt livs fisk. Jeg ringer Magne. "Magne, du må komme! Jeg har fått fisk!" Siden det var litt ventetid hadde jeg heldigvis med en kjempediger karpehåv som kunne gjøre nytten som keepnet mens jeg ventet. Fisken så ut til å trives oppi der :) Jakke og knuteløs håv fikk gjøre nytten som avkrokingsmatte... Grunnen var myk og karussen er utrolig snill på land.

556025_10150873786307134_463211689_n.jpg

1820 gram. Euforisk stemning!

Beklager at bildet ble litt blast, heldigvis er et par av poseringsbildene mye bedre :)

Kameraet ble strømtomt og jeg får snart noen bilder tatt med et annet kamera som viser hvor bred fisken var. Bilder av release ble også tatt, disse er jeg veldig spent på hvordan ble.

Dette er uten tvil mitt livs fisk så langt! At den kommer etter 3 år med ganske mye satsing etter arten gjør ikke gleden mindre.

Hvis noen lurer på hvor mange karuss jeg har fått i år er svaret 2 stk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 60
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Takker for alle gratulasjoner :)

Jeg føler at jeg enda ikke har landet helt, selv om jeg kom et godt stykke ned på jorden igjen da jeg besøkte mor.

Viste henne bilde av fisken og hun spurte "Hva er det?" og "smaker den godt?" og liknende... etter å ha prøvd å se veldig stolt ut en lengre periode forklarte jeg henne at dette var mitt livs fisk så langt og at den var forholdsvis stor for arten.... Da hennes ektemann Tore ankom sa hun "Håvard har fått sitt livs fisk! Kom og se på bildet!" Tore svarte "Oksepisk??" Mor gjentok "..sitt livs fisk" da med svaret "lipstick?", neste forsøk var "fiks??" til slutt skjønte han ordet "fisk". Ingen av dem forstod stort av hva dette betydde for meg, men vaflene smakte fortreffelig :)

Den som satser får, til slutt! Gratulerer så mye, Håvard!

Mortesatsingen din viste at det av og til går lang tid....

Stort mer fortjent kan det ikke bli. Gratulerer.

Takker for den :)

Jeg synes selv jeg har lagt ned litt arbeid når det gjelder denne arten, så det føles ganske fortjent også,

Når det gjelder graden av det å fortjene noe, vil jeg dog framheve SMS og morten...

Knallsatsning som ga fortjent resultat! Den må jo ha passert røyeopplevelsene dine^^

Det passerte røyeopplevelsene med god margin, ja... Men jeg liker å fiske røye! Jeg skulle gjerne tatt del i tilsvanrede røyeopplevelser som du hadde.

Jeg ønsker også å nevne at jeg i lenger tid ahr fablet om å stifte "Toten röding- och rudaförening", men det har strandet på at jeg ikke har sett medlemspotensialet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som nevnt tidligere; dette var velfortjent Håvard. Og som også nevnt tidligere: Jeg håper dette vil bidra til å dempe litt på sutringa over at alle andre får bra fisk. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som nevnt tidligere; dette var velfortjent Håvard. Og som også nevnt tidligere: Jeg håper dette vil bidra til å dempe litt på sutringa over at alle andre får bra fisk. :D

Det blir det ikke slutt på før jeg får kilosabbor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis! Nydelig og særs velfortjent gromfisk!

Takk for at du lærte meg det jeg hadde bruk for med tanke på karussfiske i 2010 :)

Det, sammen med et lite triks Irvin fant ut av, har gitt meg de 5 over kiloen jeg nå har fått (4 i fjor, en i år).

Uten dette, og uten enkelte litt mer actionfylte fisketurer innimellom hadde jeg aldri orket å legge ned den tiden jeg trengte for å lure et slikt eksemplar.

Neste mål er abbor over 1 kg, et mål jeg har hatt i veldig mange år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.