Gå til innhold
Fiskersiden

Stør i Oslofjorden


Recommended Posts

De tok en i garn utenfor her for et par år siden. Kan ikke si vi har merket en voldsom økning i antallet kystmeitefanga stør etter det altså...

Har du forsøkt? ;)

Neeh, fra spøk til halvor. Sjangsene er below zero. Likevel en spennende fangst. Den gikk i det minste til forskning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan i all verden kunne han tro at det var ei gjedde??

Og hvordan i all verden klarer en av de som kommenterer å tro at det er samme art som denne: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=60267 ??

ENDELIG et tilfelle hvor jeg irriterer meg ober bruken av ordet "monster".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe Gjedde i Oslofjorden ja!! likner veldig! hehe bare la den til side han! Hadde lagt alt annet til side om jeg hadde fått stør i hvertfal!! Men til en forandring så ble den jo ikke kasta på sjøen igjen da som dem fleste fiskere gjør når dem får noe dem ikke har sett før! Ærlig talt så har dem ikke så mye peiling på fisk og arter når dem ikke ser at dette er en stør!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Antall gjedder i Oslofjorden er nok større en antall stør(med mye brakkvann og mange vassdrag med gjedde er den kanskje relativt vanlig?), så bortsett fra størrelsen synes jeg ikke det var så dårlig tippet av en yrkesfisker.

Hva med å reintrodusere stør i Norge, det hadde vert kult. Vi eksporterer jo bevere og havørn til andre land, så da burde vi jo også importere noen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å reintrodusere stør i Norge, det hadde vert kult. Vi eksporterer jo bevere og havørn til andre land, så da burde vi jo også importere noen?

Det sitter nok mye lenger inne hos norske myndigheter å reintrodusere fisk, særlig de som ikke har prikker og fettfinne, enn å reintrodusere symbolarter som ulv, fjellrev, havørn, bever osv. Dette er jo helt i kjernen av tidligere diskusjoner rundt temaet spredning av arter. Hvis det ikke er en art myndighetene "liker" forsøker de å bekjempe den. Villsvinet, som opprinnelig fantes i Norge, men som forsvant under den lille istiden, har kommet tilbake i moderne tid. Men denne arten ønsker jo myndighetene å bli kvitt. Fortsatt noen som tror at myndighetenes politikk overfor fremmede, tidligere og nåværende arter i Norge har noe med biologisk mangfold å gjøre? ;)

Stør frå Danmark, vårt naboland her: http://snm.ku.dk/for...yheder/2008066/

dette er jo en gladsak, som viser at tiltak for å redde og reintrodusere arter virker! Og når det regner på presten drypper det på klokkeren. Helt naturlig at en del av disse størene også finner veien nordover til oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kommer et dumt spørsmål fra en som ikke vet bedre (og det er det vanskelig å innrømme) :)

Hvilke elver har vi som kan regnes som opprinnelige størelver i Norge?

Eller er det mest slik at stør fra de sørligere delene av Europa som gjorde at vi hadde vandrende stør langs Norskekysten?

Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.