Oz Skrevet March 13, 2012 Rapporter Share Skrevet March 13, 2012 Ikke fileter, rens, bløgg eller gjør opp fisken på noe vis. Pakk hver makrell individuelt i gladpack, så legg dem i porsjonspakker på tre, fire eller hvor mange du trenger på hver tur. Jeg bruker ziplockposer og synes det funker fint. Gladplasten gjør det enklere å skille fiskene fra hverandre når de skal brukes, er lett å få av og kan eventuelt skjæres gjennom. Fryses ned, tas opp og legges i kjøpeskapet kvelden før tur, Da er de halvtinte og fine i fisken (pun intendend) når de skal brukes. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet March 13, 2012 Rapporter Share Skrevet March 13, 2012 Har du hatt fisken noen timer i bøtta i 25 graders varme...vel, da finnes det ikke noen oppbevaringsmetoder som kan hjelpe deg Jon Vakuumpakker er unødvendig til formålet ( det tok meg ett par år å innse det)og ikke minst overpriset. En støvsuger gjør jobben mye bedre og raskere.Glem ikke tørkepapiret Jeg selv foretrekker å agne med filé og av mange grunner. Mer livlig, mer duft som spres, og ikke minst mindre vektmotstand når rovfisken suger i seg agnet. Det gjelder makrell og sei, bergylte, blåstål, sild. Mindre arter slik som sypike og øyepål liker jeg å rigge á la flaps. Hey!!... Blåstål-flapper etter kveita! Blått er vel den siste fargen som forsvinner i dypet, og blåfargen i blåstålen er jo mildt sagt "vital". Ser for meg å trolle kveite på 20-30 meters dyp med blåstålflapper, det må jo bare funke! Dette må prøves Ikke fileter, rens, bløgg eller gjør opp fisken på noe vis. Pakk hver makrell individuelt i gladpack, så legg dem i porsjonspakker på tre, fire eller hvor mange du trenger på hver tur. Jeg bruker ziplockposer og synes det funker fint. Gladplasten gjør det enklere å skille fiskene fra hverandre når de skal brukes, er lett å få av og kan eventuelt skjæres gjennom. Fryses ned, tas opp og legges i kjøpeskapet kvelden før tur, Da er de halvtinte og fine i fisken (pun intendend) når de skal brukes. Fint og flott! Men hva er argumentet for ikke å gjøre en del forarbeid? Spør fordi jeg er nyskerrig, og har argumentert for å filetere en del av agnfisken Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet March 13, 2012 Rapporter Share Skrevet March 13, 2012 Beholde alt av blod og snadder inni fisken, synes ferdig filetert agn holder seg dårligere, har kortere holdbarhet og fisker dårligere. Filetering bør etter min mening gjøres først når agnet skal brukes. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet March 13, 2012 Rapporter Share Skrevet March 13, 2012 (endret) Beholde alt av blod og snadder inni fisken, synes ferdig filetert agn holder seg dårligere, har kortere holdbarhet og fisker dårligere. Filetering bør etter min mening gjøres først når agnet skal brukes. Viktig og avgjørende Endret March 13, 2012 av Xplorer1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet March 13, 2012 Rapporter Share Skrevet March 13, 2012 Beholde alt av blod og snadder inni fisken, synes ferdig filetert agn holder seg dårligere, har kortere holdbarhet og fisker dårligere. Filetering bør etter min mening gjøres først når agnet skal brukes. Skjønner, er med på den, men når man skal en kveldstur midt i uka i januar er det digg å slippe blodsøl og gørr i kulda,og fisken blir ikke mindre løs i fisken av å måtte fileteres på stedet. Jeg er også usikker på hvor mye effekt slim og blod har. Det har selvfølgelig en umiddelbar effekt, men det blir fort vaska bort, kansje til og med allerede på vei ned til bånn, så det er vel det feite fiskekjøttet til makrellen som ligger der å slipper ut aromaen over litt tid? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet March 13, 2012 Rapporter Share Skrevet March 13, 2012 Hey!!... Blåstål-flapper etter kveita! Blått er vel den siste fargen som forsvinner i dypet, og blåfargen i blåstålen er jo mildt sagt "vital". Ser for meg å trolle kveite på 20-30 meters dyp med blåstålflapper, det må jo bare funke! Dette må prøves Tanken er god Maritim, men så vidt jeg har forstått , er vannet opp i Nord ganske klart på de dybder du nevner. Tanken er god og kan hende at det virker til formålet. Vel, hvorfor ikke prøve Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet March 13, 2012 Rapporter Share Skrevet March 13, 2012 Skjønner, er med på den, men når man skal en kveldstur midt i uka i januar er det digg å slippe blodsøl og gørr i kulda,og fisken blir ikke mindre løs i fisken av å måtte fileteres på stedet. Jeg er også usikker på hvor mye effekt slim og blod har. Det har selvfølgelig en umiddelbar effekt, men det blir fort vaska bort, kansje til og med allerede på vei ned til bånn, så det er vel det feite fiskekjøttet til makrellen som ligger der å slipper ut aromaen over litt tid? Min erfaring er i alle fall at ferdig filetert fisk er et dårligere agn på de aller fleste måter. Blir litt som blokkfryst makrell fra Rema. Det funker, men det er en nødløsning. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet March 13, 2012 Rapporter Share Skrevet March 13, 2012 Tanken er god Maritim, men så vidt jeg har forstått , er vannet opp i Nord ganske klart på de dybder du nevner. Tanken er god og kan hende at det virker til formålet. Vel, hvorfor ikke prøve Will do! har et par andre prosjekt også, bl. annet fikk jeg noen 8-arma blekkspruter på vestlandet for et par uker siden, de er behørig fryst og skal være med til Harstad og bli utstyrt med et 750gr flyveøye i "pungen" og med et par treblekroker mellom tentaklene, så får vi se hva som skjer... Tenker å trolle som jeg gjør med de store shad'sa. Skulle ikke være no mindre liv i de, en de vanlige shads'a jeg bruker. Og viss kveita først prøvesmaker (som den ofte gjør) så skulle det vertfall ikke være no feil med smak og konsistens. Alltid artig å prøve nye ting, "den som intet våger, intet vinner" Min erfaring er i alle fall at ferdig filetert fisk er et dårligere agn på de aller fleste måter. Blir litt som blokkfryst makrell fra Rema. Det funker, men det er en nødløsning. Joda, enig i det, alt til sitt bruk litt av hvert er vel ikke dumt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet March 14, 2012 Rapporter Share Skrevet March 14, 2012 Min erfaring er i alle fall at ferdig filetert fisk er et dårligere agn på de aller fleste måter. Blir litt som blokkfryst makrell fra Rema. Det funker, men det er en nødløsning. Funker da vel så greit det vel.. men den bør tines og fryses et par ganger for å bli go'harsk først. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet March 15, 2012 Rapporter Share Skrevet March 15, 2012 Tanken er god Maritim, men så vidt jeg har forstått , er vannet opp i Nord ganske klart på de dybder du nevner. Tanken er god og kan hende at det virker til formålet. Vel, hvorfor ikke prøve Har du forsøkt å fryse Blåstål? Ikke det at jeg tenker å kakke en haug med Blåstål, men kunne tenke meg å ta med et par nordover å prøve... Er nyskerrig på om fargen holder seg nogenlunde selv om de fryses.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
don don Skrevet March 15, 2012 Rapporter Share Skrevet March 15, 2012 Har du forsøkt å fryse Blåstål? Ikke det at jeg tenker å kakke en haug med Blåstål, men kunne tenke meg å ta med et par nordover å prøve... Er nyskerrig på om fargen holder seg nogenlunde selv om de fryses.... Her er stoffet for deg Maritim: http://avkrokenfiske...-richworth.html Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet March 15, 2012 Rapporter Share Skrevet March 15, 2012 Her er stoffet for deg Maritim: http://avkrokenfiske...-richworth.html Flott da kjører jeg ueren først i hvitt som grunning, og deretter rett i blåbøtta, vips..... Blåstål!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
halvorhg Skrevet March 17, 2012 Rapporter Share Skrevet March 17, 2012 Noen som vet hvordan det er med å fryse hele ferdige rigger? Da tenker jeg i hovedsak på om monoen tar noen skade av det? Veldig greit å kunne agne opp ferdige slep å putte i fryseren som det bare er å "klipse" på når man er ute, mindre tid på rigging å mere tid til fisking... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BAN Skrevet March 17, 2012 Rapporter Share Skrevet March 17, 2012 Fiskere kan ofte finne på å fryse ned linestampene sine etter at de er agnet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskemannen Skrevet March 17, 2012 Rapporter Share Skrevet March 17, 2012 Har du forsøkt å fryse Blåstål? Ikke det at jeg tenker å kakke en haug med Blåstål, men kunne tenke meg å ta med et par nordover å prøve... Er nyskerrig på om fargen holder seg nogenlunde selv om de fryses.... Har aldri forsøkt å fryse blåstål men det er et ganske bra agn jeg har brukt i nøden. Har ihvertfall fått lange, brosme, hvitting og blåstål (!) på blåstål. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet March 17, 2012 Rapporter Share Skrevet March 17, 2012 Har aldri forsøkt å fryse blåstål men det er et ganske bra agn jeg har brukt i nøden. Har ihvertfall fått lange, brosme, hvitting og blåstål (!) på blåstål. Leppefisk er jo populært agn blandt hummerfiskerene, så noe lukt må der jo være... De er jo ikke like feite som sild og makrell, men marinert i Salmonade tenker jeg det gjør susen... Når man dorger kveite er jo det visuelle en viktig faktor, blåfarge har aldri vert feil. Og blåfargen på blåstål er jo helt drøy, så dette kan jo bli et morsomt prosjekt. Når man har satt av 9 dager utelukkende til kveitejakt, og har en superivrig makker, er det greit å kunne ha noen prosjekt for å variere litt... Har som tidligere nevnt tatt vare på noen 8-arma blekkspruter, disse ble frosset sammen med Krillicious. Tenker at den blir marinert under innfrysing og tining. Blir spennende å teste... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskemannen Skrevet March 17, 2012 Rapporter Share Skrevet March 17, 2012 Leppefisk er jo populært agn blandt hummerfiskerene, så noe lukt må der jo være... De er jo ikke like feite som sild og makrell, men marinert i Salmonade tenker jeg det gjør susen... Når man dorger kveite er jo det visuelle en viktig faktor, blåfarge har aldri vert feil. Og blåfargen på blåstål er jo helt drøy, så dette kan jo bli et morsomt prosjekt. Når man har satt av 9 dager utelukkende til kveitejakt, og har en superivrig makker, er det greit å kunne ha noen prosjekt for å variere litt... Har som tidligere nevnt tatt vare på noen 8-arma blekkspruter, disse ble frosset sammen med Krillicious. Tenker at den blir marinert under innfrysing og tining. Blir spennende å teste... Marinering med innfrysing og tining er ihvertfall en vinner med boilies, væskene trekke mye lenger inn enn ved vanlig marinering. Venter på noen frekke tilsetningsstoffer nå som gjør at jeg vil kunne tynne ut Krilliciousen og Salmonaden samtidig som jeg forhåpentligvis kan mikse inn litt fiskeolje og krydderier. Har fått noen tips fra canadiske kveitefiskere som skal testes ut. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jonkanon Skrevet March 17, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 17, 2012 Marinering med innfrysing og tining er ihvertfall en vinner med boilies, væskene trekke mye lenger inn enn ved vanlig marinering. Venter på noen frekke tilsetningsstoffer nå som gjør at jeg vil kunne tynne ut Krilliciousen og Salmonaden samtidig som jeg forhåpentligvis kan mikse inn litt fiskeolje og krydderier. Har fått noen tips fra canadiske kveitefiskere som skal testes ut. Tar gjerne i mot noen tips til gode marinader/løsninger Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BanJon Skrevet March 17, 2012 Rapporter Share Skrevet March 17, 2012 Fryste rigger.. nå kom jeg på at jeg har to-tre tackler sammenviklet mellom like mange makreller. Har ligget et par år nå tror jeg. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.