Gå til innhold
Fiskersiden

Lærerike fiskeopplevelser i Arendal


Martin Lopez
 Share

Recommended Posts

Hadde planer om en hel dags til havs , da forholdene for å ta de store var til rette og kartlegging av nye lovende plasser var målet for dagen. Dessverre ville " El jefe" noe annet og beordret meg på jobben 1. Kundene kan ikke vente.

Etter intens jobbing uten pause ga sjefen meg allikevel lov til å ta en tur til havs. Middag og det som trengs kunne spises på vei ut etter den obligatoriske agnsanking. 6 nm ut til havs ventet noen plasser som jeg lenge hadde ønsker om å prøve. Brukte ett par timer på plassen men innså etter hvert at fisken bestemte seg for å ikke nappe samt at det var lite som viste seg på lodden. Ble kun noen små lange på plassen og den skal prøves på nytt under litt mer optimale strøm forhold for plassen.

Bestemte meg derfor for å prøve meg etter de store av de små og på en spennende markering midt i mudder-leire verden i en overkommelig dybde på 120 mtr. Det er flere plasser her i området der svære rullesteiner etter hvert med stormene, strøm og med årene har rullet nedover til dypet og har bygget spennende biotoper som huser det meste.

Dro frem en ny takkel konsept som jeg med hell har prøvd etter arter og for å lokke så mange som mulig til plassen ( oppskriften kommer etter Langesund festivalen i denne tråden ) Det tok ikke lang tid før de store av de små begynte å riste dernede og stor sypike etter stor sypike så dagens lys. Aldri dratt opp så mange store sypiker på samme plassen, hovedsakelig med en lengde på mellom 25 - 30 cm. Jeg misliker å fiske om jeg ikke kan bruke fangsten som ikke kan settes ut igjen til noe. Sypike er faktisk veldig bra agn til både torsk , lange, brosme og lysing og de minste går til formålet. Det største er også bra agn for meg selv og disse går rett ned da jeg syns disse også er god mat ( barna liker det veldig godt også). Det er ikke noe tvil om at denne plassen kommer til å bli notert som en av favorittplassene da mange arter ble fanget her etter hvert. Muligheten for havmus og skate er også til stedet og prøver med ankring etter hvert. Det er moro med "pilemeite"

2010-07-28.jpg

De 2 største og ferdig gytede. Gleder meg til å prøve samme plassen neste år og før gytingen....

Dro en god del inntil jeg begynte å bli forstyret av både pen torsk ( 3-4 kgs klasse) 70 cms sei og kgs hvittinger. Da tok jeg kvelden.

IMG_5322.JPG

Sei i denne størrelse er moro å få på lett utstyr, men idag hadde ikke jeg lyst på sei.

IMG_5308.JPG

Merkelig sei som har gått på steroider, ser ut som. Feit kort og brei.

Nå gleder jeg meg til noen herlige ferie dager med gutta mine . Ser ut som om fiskelysten har våknet hos disse igjen og arts sanking er målet for begge. De har en stor jobb foran...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns det er flott at du også fisker målretta etter store sypiker, til tross for fantastisk blåkjeftfiske og mye fin brosme. Ikke bare fisk over kiloen som er gøy, alle arter har sin sjarm.

Men hvor blir det av havmusa? :thumbsup:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns det er flott at du også fisker målretta etter store sypiker, til tross for fantastisk blåkjeftfiske og mye fin brosme. Ikke bare fisk over kiloen som er gøy, alle arter har sin sjarm.

Men hvor blir det av havmusa? :)

Ja, målrettet fiske etter de store av de små er moro. Det å løse betkoder , og ikke minst å få resultat av innsatsen er en stor del og glede av sportsfiske for min del. Fiske består faktisk av ganske mye.....

Havmusa ? Den kommer, den kommer ;)

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Som far av 2 sønner i 20 årene som har brukt litt tid til å "vifte med kølla" slik unge gutter, pleier å gjøre i en vis alder (misunner dem), er det hærlig å endelig få alle 3 Lopez´s om bord. 1. gang jeg greier å få det til, faktisk:thumbsup:

IMG_5338.JPG

Den ene er født med fiske flaks , får til det meste innen fiske og flest arter. Den andre er mer en rolig meiter som får til de største. De fikk kjørt seg , noen 100 kg fisk og 10 talls arter så lyset!! Litt innkjøring innen dypfiske og rett valg av kroktyper med hensyn til måte å fiske (viktig) var det som skulle til.

Rop fra den ene : Jeg skulle ønske at alle mine venner fikk opplevd dette!!

IMG_5349.JPG

Slik liker jeg å se "ungene mine" !! Det blir heldigvis ikke siste gang : De er blitt smittet av basilen

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Foruten en god del fine fisketurer som har gitt utrolige fangster for å være Sørlandet , avbryttet av lange arbeidsdager, og nå i det siste 2 "møkka dager " som får en til å miste motivasjonen, men samtidig minner meg om at det er fisken som bestemmer til sist.

Hadde ikke planer om å fiske i går, grunnet elendige fangster de 2 siste dager og litt å få i dypet og jobben kalte istedenfor. Allikevel bestemte jeg meg for å dra ut etter impuls da alt skulle stemme for å ta de store av favoritt arten min. Inrømmer at jeg ble små skremt av noen minitornadoer ut til havs, men bestemte meg for å dra ut for å se om storseien var kommet og for å se om lysingen var kommet til de vante plasser.

Nesten 1, 5 timers kjøring til plassen hadde jeg foran meg. På vei til seiplassen hadde jeg flere gode BK spots ett stykke ut og bestemte meg derfor for å ta ett par drift over plassen. Bestemte meg også for å ikke ta flere en 3 drift med hel små sei montert på " Deep Sea magnet" 550 gr.

Etter mye små napping midt i mellom temming av båten i den sterke strømmen greide jeg å kroke en fisk som minte meg om BK dog hadde jeg tvil. Etter 220 meters sveiving kunne jeg se det som reddet dagen ( og tidligere dager) min !! For noen grådige fisker !!

3 drift over plassen ga meg ny BK pers samt en av de største jeg har dratt om bord. Synd at det ble tatt en som var større en tidligere rekord for ikke så mange uker siden i Langesund. Om kke hadde jeg dratt ny NR til vår del av landet. Er fornøyd allikevel med en slik klump.

IMG_5615.JPG

Nydelig par. 2 specimen på 3 drift over plassen !!

2010-08-29.jpg

Bildet sier alt

IMG_5561.JPG

Liten sei montert på min nye baby var det som skulle til for å fange den grådige blåkjeften.

IMG_5618.JPG

Alt grunn til å være fornøyd med en slik klump !! Jakten fortsetter !!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer Martin! Fantastisk flotte blåkjeft, og pionermetode på arten. Også artig å se at store blåkjeft dukker opp andre steder enn utenfor Langesund. Potensialet er helt sikkert enormt, men det er gjort lite research langs kysten. Det vi har sett til nå er trolig bare toppen av isfjellet. Btw, så vidt jeg vet er ikke den svenske blåkjeften meldt inn enda. Bare å sende inn en "søknad"! :goodjob:

Endret av piscator
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer Martin! Fantastisk flotte blåkjeft, og pionermetode på arten. Også artig å se at store blåkjeft dukker opp andre steder enn utenfor Langesund. Potensialet er helt sikkert enormt, men det er gjort lite research langs kysten. Det vi har sett til nå er trolig bare toppen av isfjellet. Btw, så vidt jeg vet er ikke den svenske blåkjeften meldt inn enda. Bare å sende inn en "søknad"! ;)

Såvidt jeg vet er innmeldinga på vei ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer Martin! Fantastisk flotte blåkjeft, og pionermetode på arten. Også artig å se at store blåkjeft dukker opp andre steder enn utenfor Langesund. Potensialet er helt sikkert enormt, men det er gjort lite research langs kysten. Det vi har sett til nå er trolig bare toppen av isfjellet.

Btw, så vidt jeg vet er ikke den svenske blåkjeften meldt inn enda. Bare å sende inn en "søknad"! :)

Begynner med å takke for gratulasjoner. Ja , det føles godt å få det til på noe man satser på. Enig med deg i at potensialet for denne arten , som faktisk flere og flere faller for rundt om i verden der det finnes, er stor i Norge og av flere årsaker. Mine brødre på Gran Canaria er også svært opptatt av arten, der får de blåkjeft og ganske store ( opp mot 2500 gr ) kun dypere en 300 mtr. Dybden kan selvfølgelig ha noe med vanntemperaturen å gjøre. Bare se på størrelsen til avbildet BK. Slike skulle jeg gjerne har fått her oppe også !!

Bocanegra-%202%2C2%20kg%2048.JPG

Allikevel er det artig å lære mer og mer om denne arten som fascinerer meg. Hvor viktig rett biotopp er for vellykket fangst, hvor viktig det er å være til stedet på rett tid og hvor mye det kan bety å bruke rett "våpen" til formålet, der og da. Allikevel bestemmer fisken alltid og små variasjoner i fiskerens bevegelse kan bety utrolig mye , da og da. Om lina peker rett ned eller om man la det hvile skråt en stund , om man monterer søkke på toppen av takkelet kan bety mye også da og da. Det er så enkelt og så vannskelig.

Deilig allikevel å bli premiert og bli hilset av opp mot 200 BK over kg. siden jeg satset aktivt på arten. Blir allikevel aldri lei. Når det gjelder potensialet , geografisk sett og etter å ha lært mer og mer om dens biotopp , ser jeg på sør spissen av Norge som absolutt den mest interessant. Håper at Pero satser litt på arten etter hvert også !! En ting er sikker: Skal man ha stor BK , bør man satse på å fiske stor BK, ikke noe annet. Er man uheldig kan andre arter tas som bifangst.

Om det finnes noen marinbiologer som ønsker øresteiner ( otolittene, tror jeg det heter faglig) for å evt. udersøke alderen og oppvekst til arten, bare ta kontakt.

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis med voksen blåkjeft.

Deep Sea magnet ser spennende ut :)

Den er jeg fornøyd med !! Enhver mm. og deler i konstruksjonen har en mening, og er ment være allsidig og holdbar. Kan brukes som agnfiskholder- ballast, som lokke-tirre attraktor pilk, som jigg, osv. Flere tillegs deler slik som tentakler, krepseklør og til og med flyndre kropper som man kan montere på, samt andre givende lukt konsepter, kommer til å gjøre denne til en givende verktøy. Håper ikke jeg tar feil !!

Litt bilder kan ikke skade

IMG_5539.JPG

Grattis Martin!

Gracias Frederik. Litt godteri sendes om ikke så lenge opp til deg B) De store på andre siden av Atlanteren skal få smake " skandinavisk "

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stilig Martin, grattis så mye. Vel fortjent etter innsatsen:)

Tar utfordringen og skal satse litt spesifikt på arten. Er jo noen spennende spotter utenfor her som er vel ved noen besøk:)

Har tatt flere titt på ditt område: Perfekt til arten !! Mye strøm , flere lovende spott i nærheten av dype kanter og ikke minst vanskelig område å tråle . Driver litt i mellom med å sirkle plassene som absolutt bør satses på . Da får du tilbakemelding, men bare husk : Ikke ta større en mine :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.