Gå til innhold
Fiskersiden

Innavl i fiskeblader


 Share

Recommended Posts

Er det flere enn meg som reagerer på at fiskebladene sakte men sikkert har blitt en lukket "anstalt/forening" hvor kun noen få utvalgte får skrive? Leserne er de kun opptatt av som betalere. Hvorfor kan man naturligvis lure på. Hvorfor vil de ikke slippe til en vanlig bakgårdskatt blant hermelinerne? Det har jo tidligere vært spalter med leserbrev og andre former for meninger fra leserne, men de er borte til fordel for proffe skribenter som jeg ikke har noe imot. Savner bare meningene fra Hvermansen.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er faktisk ikke verre enn å lage en interessant sak og ha gode bilder og sende inn til alt om fiske og lignende blader. Ok betaling er det også. Men absolutt enig i at det burde vært litt flere skribenter, det virker av og til som om enkelte har klippekort og innimellom leverer skrale greier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar meg gjerne en bolle Rage hvis du lover å lese hva jeg skrev og ikke hva du tror jeg skrev. Jeg skrev bl annet at jeg ikke har noe imot det de utvalgte skriver. Det jeg reagerer på er hvorfor redaksjonene har fjernet seg fra å ta inn lesernes meninger til fordel for meninger fra noen utvalgte.

Jeg er veldig glad for at vi har FS og Fluefiskesiden hvor man kan få ut viktige og uviktige budskap om sportsfiske.

Innavl har,etter min mening, aldri vært fornuftig.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Boller er potente greier, spesielt de danske...

Men litt mer seriøst, det eneste norske fiskebladet jeg leser er AoF og der synes jeg at 2014 har vært et meget bra år. At laks og ørret må dominere har jeg forsåvidt en viss forståelse for, noe annet blir som at et svensk bilblad skal boikotte Volvo. Synes også kommentarstoffet bakerst i AoF har vært både morsomt og tidvis treffsikkert. Kort sagt er jeg ganske happy med AoF om dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Boller er potente greier, spesielt de danske...

Men litt mer seriøst, det eneste norske fiskebladet jeg leser er AoF og der synes jeg at 2014 har vært et meget bra år. At laks og ørret må dominere har jeg forsåvidt en viss forståelse for, noe annet blir som at et svensk bilblad skal boikotte Volvo. Synes også kommentarstoffet bakerst i AoF har vært både morsomt og tidvis treffsikkert. Kort sagt er jeg ganske happy med AoF om dagen.

Enig med Erik. Ikke minst så synes jeg forsiden har tatt seg veldig opp i det siste...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen få skribenter som virkelig kan allsidig fiske, mens resten er snevre amatører med gammalt oppgulp. Alt om fiske er blitt dasslektyre mens det som virkelig er interessant å lese om finnes på nett. Med skribenter som dette er standarden satt :

http://fiksdal.blogg.no/1415974375_gjedder_som_er_strre_.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg abonnerer på Alt om fiske selv om jeg som alle andre er utestengt fra å komme med meninger i bladet. Mitt prosjekt har null oppslutning i redaksjonen og det må jeg bare akseptere selv om jeg synes det er merkelig at et blad myntet på sportsfiskere heller støtter et ødeleggende yrkesfiske enn en Friluftsfjord. Jeg har andre ting jeg kunne skrevet om og håper og tror at det finnes andre som også kunne tenke seg plass i bladet og ikke bare på en flyktig FB side. Bladet er bra og de nye skribentene ok men nå fikk vi oppsummert hva de har gjort i sommer. Hva blir det neste? Hjemme hos? Det må ikke bli så såpeglatt og strømlinjeformet at det blir uinteressant.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mens vi er inne på aof vil jeg benytte anledningen til å gi Andreas Næristorp cudos.

Jeg vil ikke tråkke på noen tær, så om han vil blåse nicket sitt her på fiskesiden, kan han få gjøre det selv :)

Velskrevne, informative og interessante artikler med lettfattelige illustrasjoner og fine bilder.

Knallbra :)

Jeg ser også oftere den yngre garde som også er ganske aktive her på siden i media.

Til alle dere vil jeg si at jeg synes dere gjør en kjempe jobb med å være sports og artsfiske ansikt utad og å opplyse og rekruttere.

Knallbra :)

Folk skal da ha beskjed når de gjør noe positivt og bra også og ikke bare hver gang det er noe negativt.

:)

Endret av Aurejeger
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes Alt om fiske er litt som en restaurant som tror den skal kunne appellere til bredt publikum med en stor meny. Mye bra og interessant, for alle del, men jeg gidder ikke betale 700 spenn for ett blad hvor jeg kanskje er interessert 2-3 artikler i hvert nummer. Jeg får nå bladet i posten!, riktignok pga god rabatt.


Det ideelle hadde selvfølgelig vært ett eget blad for havfiskere, predatorfiskere ol. men interessen er vel dessverre for liten. Hooked Magasinet er et bra innslag, de få bøkene som dukker opp og bloggene som stadig oppdateres med rapporter og tips.


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Liknende diskusjoner har vi vel hatt her inne tidligere også?

Markedet er nok litt i minste laget for kommersielle tidsskrifter innenfor spesialiserte grener av sportsfiske i Norge. Uten å prøve å tråkke på noen tær, og uten å mene at AoF (for eksempel) er et dårlig produkt - det er det ikke - har trådstarter likevel et poeng. For på tross av at det har vokst frem en ny generasjon skribenter, som kan ta opp arven etter oss gamle knarkene, og forhåpentligvis ta det et steg videre, og faktisk gjør det (!), har vi likevel sett en trend innenfor skandinavisk og internasjonal sportsfiskepresse de senere årene, der

* det er de samme trynene som går igjen i ulike tidsskrifter,

* det er mye "resikrulering" av materiale, "samme" artikkel, kanskje litt omarbeidet publiseres i AoF (Norge), FJ (Sverige) og Fisk og Fri (DK),

* innparkning betyr mer enn innhold,

med andre ord, forfatterens evne til å ta spektakulære bilder og underholde veier mye tyngre enn reelt innhold, helt i tråd med moderne medietenkning. Og på tross av at moderne, semi-proffe digitalkameraer har blitt allemannseie, har en nykommer en enorm utfordring hvis han skal kunne konkurrere med de som har opptrått halv-profesjonelt på dette markedet i årevis. Det er en smal nisje med begrenset nedslagsfelt, og derfor er det plass til ganske få, og det er vanskelig for nye å komme seg inn på markedet. De moderne fiskeskribentene er for øvrig mye morsommere enn vi var, og skriver friskt, uansett hva man måtte mene om innholdet. Det er jo en positiv trend. Og kritikken her opplever jeg ikke å være rettet mot dem. De leverer jo det de blir bedt om å levere. Når det gjelder debatter har jo internettet fullstendig erstattet tidsskriftene. Lenge før et debattinlegg kommer på trykk er temaet utdebattert på nettet... For all del, vi liker fiskeporno og humor, og det kan hende det er bare det som selger? Men jeg også savner mer dyptgående artikler. Det ene burde ikke utelukke det andre, eller...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var helt sikker på at du skrev "...som kan ta opp arven etter oss gamle knarkerne..." og det hadde forklart en god del... ;-)

Piscator oppsummerer det på en fornuftig og sannsynlig måte her synes jeg. Jeg tipper også bladene er ute etter personer som kan levere jevnt og trutt, det forminsker jobben vesentlig for dem, men det er aldri noe i veien for å skrive og sende inn artikler. De kan selvsagt sendes til flere blader (men det er fornuftig å opplyse om dette til de man sender inn til slik at de blir litt på hugget om det er interessant for dem), men som med alt annet i livet så er det ikke nødvendig å lykkes i første forsøk og tålmodighet er et nyttig stikkord. Når redaksjonene begynner å kjenne igjen navnet ditt og husker at du har en del materiale så blir du også mye mer interessant og når man først har fått publisert en gangs å øker sjansen for flere ganger, men som piscator sier så er nivået blitt høyt og man bør være oppmerksom på det og legge egen list høyt.


Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Alt om fiske har etter min mening blitt bedre etter "omleggingen", og best av alt er at de har fått en side de kaller "debatt" hvor leserne forhåpentligvis kan få luftet ideer og frustrasjon. Denne gangen er det et foreslått oppdrettsanlegg i Skjerstadfjorden som diskuteres/belyses. Vi har jo hørt om planene en god tid men her er det linket opp mot verneområdet Saltstraumen som etter manges mening blir et vernet kloakkavløp. Jeg har etterlyst en debattside for Hvermansen i bladet og kanskje har jeg blitt bønnhørt men derfra til at jeg skal få publisert noe er det nok en lang vei. Men man får vel prøve selv om redaksjonen ikke er glad i ideen om Friluftsfjorden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.